Acasa Actualitate-InternaSocial Si Spania vrea sa ne dea tiganii inapoi

Si Spania vrea sa ne dea tiganii inapoi

scris de Ziua Veche
3 afisari

Spania ar putea sa urmeze modelul Frantei si să ne repatrieze tiganii. Peste 30 de romi de cetatenie romana care traiesc in cocioabe la marginea Madridului ar putea fi expulzati, daca se tine cont de dosarele penale deschise de politie. Sunt recidivisti si locuiesc in conditii mizere in El Gallinero – transformat intr-un focar al delincventei. Tiganii provin din Braila ori Tandarei.

 

 

Cotidianul spaniol ABC, citat de Hotnews, noteaza, in editia electronica de vineri, ca politia din Madrid are in vedere un plan de deschidere a dosarelor de expulzare, astfel incat persoanele care reprezinta un pericol pentru siguranta cetatenilor sa revina in tara de origine. Ziarul spaniol sustine ca masura repatrierii nu are nicio legatura cu situatia din Franta, unde guvernul a decis sa ii expulzeze pe tiganii romani si bulgari care locuiesc in asezari ilegale. Publicatia aminteste ca autoritatile de la Madrid actioneaza impotriva delincventilor din El Gallinero – care a ajuns un centru al delictelor din jurul orasului, in special furturi. Sunt deschise dosare penale pentru persoanele care au la activ intre 20 si 30 de arestari. In Spania, decizia repatrierii se ia tinand cont de durata resedintei si nivelul de integrare sociala si culturala in aceasta tara, varsta, starea de sanatate, situatia economica a familiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult