Acasa Actualitate-InternaSocial Sibiu: Cazul elicopterului prăbușit – Procurorii au dispus dosar penal

Sibiu: Cazul elicopterului prăbușit – Procurorii au dispus dosar penal

scris de Z.V.
4 afisari

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, dar și nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă.

Sibiu: Cazul elicopterului prăbușit - Procurorii au dispus dosar penal (foto:activenews.com)

Sibiu: Cazul elicopterului prăbușit – Procurorii au dispus dosar penal (foto:activenews.com)

Procurorii militari desemnați să instrumenteze acest dosar (doi procurori militari ai Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj), împreună cu specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică al IGPR și din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu, precum și cu membri ai Comisiei de Investigație Tehnică din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene au derulat pe parcursul a două zile cercetarea la fața locului. Această activitate a fost încheiată la data de 22 noiembrie 2014, când, după efectuarea unei noi verificări amănunțite a zonei, s-a procedat la degajarea acesteia și la ridicarea elementelor componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militară din Câmpia Turzii, potrivit unui comunicat al Parchetului General remis marți, 25 noiembrie, de Agerpres.

Totodată, au fost efectuate autopsiile medico-legale și, în urma expertizei genetice judiciare (fiind prelevate probe ADN atât de la rudele de gradul I ale militarilor decedați, cât și de la aceștia), a fost stabilită identitatea persoanelor decedate. Totodată, au fost identificați 7 martori care au fost audiați de către procurorii militari. Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10:40, pe raza localității Mălâncrav, județul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult