Acasa rss 1asig SIMULARE BACALAUREAT 2014: Peste 50% din elevii de clasa a XII-a au promovat la Limba română

SIMULARE BACALAUREAT 2014: Peste 50% din elevii de clasa a XII-a au promovat la Limba română

scris de S. P.
12 afisari

Peste 50 la sută din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba română şi proba la alegere a profilului la simularea bacalaureatului.

Simulare Bacalaureat: 50% dintre elevi au promovat la română

Simulare Bacalaureat: 50% dintre elevi au promovat la română

Ministerul Educaţiei Naţonale a centralizat datele privind rezulatele probelor susţinute în cadrul simulării naţionale pentru examenul deBACALAUREAT 2014, susţinută de elevii clasei a XI-a şi elevii clasei a XII-a.

Elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 52,8 la sută la Limba română, 67,78 la sută la Limba maternă, 42,51 la sută la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) şi 53,92 la sută la proba la alegere a profilului.

Situaţia pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română – 44,22 la sută dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă – 62,42 la sută, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) – 36,32 la sută.

Elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susţinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, şi nu a XII-a, aşa cum se procedează în cadrul examenului naţional de bacalaureat.

REZULTATELE obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013 – 2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

7 comentarii

Camelian Propinatiu 14-03-2014 - 18:01

Simu larea la clasa a XI-a incalca dreptul liceanului, aproape matur, de a-si planifica pregatirea de bac când vrea el. E ca si cum i s-ar impune studentului sa memoreze inca de la inceptul anului un curs pe care adesea il percepe drept incoerent, copypaste din surse de frecvente diferite fiindca RO are biblioteci neoccidentalizate. Macar in primii trei ani de liceu adolescentul miop trebuie lasat sa citeasca liste de carti bune!

UnUL 14-03-2014 - 21:01

Eu cred că toate simulările astea sunt aberante și inutile și constituie o pierdere de vreme. Pe vremuri nu era niciun fel de simulare, fiecare elev care se pregătea pentru bac știa ce are de învățat, învăța singur, fără să fie ținut de mânuță (evident, dacă dorea să-ți ia bacul) și apoi se prezenta la bacalaureat, mai mult sau mai puțin pregătit, în funcție de nivelul lui de conștiință și de nivelul intelectual. Și acei elevi erau mult mai conștienți decât cei de azi.

BULA 14-03-2014 - 21:23

Pe vremuri notarea in timpul scolii era mult mai serioasa (nu se umflau notele ca acum si elevii stiau care le e valoarea reala) si examenele la bac erau mai relaxate ( se vorbea, se copia). Examenul greu era la admiterea la facultate. Asa ca sa nu deformam lucrurile.
Iar simularea e importanta pentru cei din Ministerul Educatiei, sa vada care e nivelul elevilor si sa dea subiecte la bac potrivite ca dificultate.

UnUL 14-03-2014 - 21:41

Nu deformăm nimic. Când am dat eu bacul nu a fost câtuși de puțin relaxat; nimeni nu a fost lăsat să vorbească sau să miște în front. Singurul lucru cu care sunt de acord din postare dumitale e că profesorii erau mai severi și notarea mai serioasă.

pathfinder 14-03-2014 - 21:50

Mda,
Fara examen la facultate fix pix.

UnUL 14-03-2014 - 22:07

Absolut de acord, domnule Pathfinder. Pe ici pe colo (inclusiv la unele facultăți de la noi din UBB) s-a încercat reintroducerea examenului, dar e mai mult formal. Poate încet-încet…!

pathfinder 14-03-2014 - 22:20

Speranta moare ultima.
In societatea moderna (Ha!) votul e important.
Si votul spune ca mediocritatea conduce.
Sau pulimea…

P.S. Daca stalcesc ceva e din cauza de Android…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult