Acasa Actualitate-InternaSocial Simulari de cutremur in sase scoli din Bucuresti

Simulari de cutremur in sase scoli din Bucuresti

scris de Ziua Veche
15 afisari

 

.Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), in colaborare cu Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta, reprezentanti ai Crucii Rosii, Politiei Comunitare si Prefectura Capitalei, a desfasurat marti dimineata, la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti, un exercitiu tactic demonstrativ privind evacuarea in caz de cutremur a elevilor si a personalului didactic.


Pompierii bucuresteni au inceput de luni o serie de astfel de simulari, la Scoala Generala nr.67 si la Colegiul National „Ion Barbu”.

 

Marti, incepand cu ora 12:30, exercitiile vor continua la Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii „Gheorghe Airinei”, iar, miercuri, la Scoala Generala nr. 100 si Scoala Generala nr. 192.

.Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Anca Onofrei, a declarat ca, la simulari, nu au fost semnalate probleme deosebite, profesorii si elevii respectand planurile de evacuare stabilite de pompieri.
Scenariile exercitiilor presupun aparitia si gestionarea diverselor situatii de urgenta ce se pot ivi in urma unui cutremur, urmarindu-se in principal perfectionarea deprinderilor personalului de conducere, ale cadrelor didactice si ale elevilor, privind activitatile de evacuare.
De asemenea, sunt vizate si activitatile de colaborare cu fortele specializate, pentru interventia operativa si eficienta, in vederea limitarii si inlaturarii efectelor dezastrului, se arata in comunicatul ISU.

0 comentariu

Tom 07-07-2010 - 15:26

Ore ungurii din Harcov nu vor pune bariera la Oituz si la podul de pe Raul Negru ?Nu vor solicita pasaport sa tranzitam tara secuilor ?

Rasputin 07-07-2010 - 19:29

…sunteţi în mare pană de idei…
Un articol despre aceste state a apărut acum vre-o două luni în alt ziar…
staţi bine cu copiatul…

Metallicus 07-07-2010 - 21:46

Bre nea Rasputine, cînd nu cautzi noduri în papurã cu ce te ocupi? Mînã mãgaru’ si posteazã în altã parte! Pe Ziare.com si Hotz News, par igzampel, cã orcum sunt congestionate de postaci rãutãcioshi ca tine!

Caramache 08-07-2010 - 01:54

” Nu se stie daca fermierul australian Leonard George Casley a auzit sau nu de Roy Bates, dar in 1969 i-a urmat exemplul, proclamandu-si independenta fata de Commonwealth-ul Australia. Aparitia noului stat independent a fost provocata de premierul de atunci al statului Western Australia, Sir David Brand, si de guvernatorul aceluiasi stat, Sir Douglas Kendrew. Cei doi i-au impus lui Casley o cota de grau mult prea mare, si fermierul s-a revoltat. „
Chestia este taman invers si pe dos ! Cota de grau impusa de catre guvernul statului Western Australia era PREA MICA deoarece nu-i permitea lui Casley sa-si vinda intreaga productie a fermei sale- ci numai 1% din productia de grau obtinuta. Se pare ca marele ziarist Dorian Vernescu a ramas la ideea comunista cum ca cotele se iau de la tarani si nu a priceput ca in capitalism cotele nu permit fermierilor sa vinda cit vor ei !

Caramache 08-07-2010 - 01:57

” Pe continentul nord-american se afla Republica Molossia, aparuta pe de 3 septembrie 1999, prin secesiune. Autoproclamatul presedinte Kevin Baugh, fost director de resurse umane, a declarat separarea de statul american Nevada. Pe teritoriul de 58.000 de km patrati al republicii Molossia fumatul e strict interzis. „
Haidade Vernescule: Molossia are numai 5,8 hectare adica 58.000 de METRI PATRATI capsomane ! Vernescule, tu nu esti in stare sa intelegi tampenia pe care ai scris-o? Cum adica Vernescule, Molossia este intinsa cit un sfert di Romania !?!?

” Victoria lui Barack Obama in alegerile prezidentiale a readus problema secesiunii texane in actualitate – mai ales ca Texasul, atunci cand e in “toane bune” din punct de vedere al apartenentei la SUA, voteaza “rosu”. Adica pe Republicanii lui Bush, fost guvernator al acestui stat. In aprilie 2009, cu prilejul unei ”partide de ceai”, guvernatorul Rick Perry a sprijinit o rezolutie in favoarea suveranitatii statului Texas. „
Vernescule, esti tolomac rau de tot! Faci pe desteptul ironic, dar habar nu ai ce este The thea party mouvement. Daca ai fi studiat putin istoria evenimentelor care au precedat declararea independentei Statelor Unite ale Americii, ai fi inteles semnificatia termenului de „thea party „. Cum esti un zevzec sfertodoct te dai mare invatat cinsd, in realitate esti un bou incaltat.

Caramache 08-07-2010 - 02:02

” Pe moment, Obama intentioneaza sa atace in instanta aceste legi votate de legislativul de la Phoenix. Dar guvernul federal este atat de detestat in Arizona, incat o eventuala “mutare in forta” a Washingtonului ar putea duce la o declaratie de secesiune. „
Serios Vernescule ? De unde ai scos tampenia cu secesiune Arizonei? Te gandesti cumva la Harcov?
Ba Vernescule, fii linistit Arizona tot in SUA va fi, iar Harcov tot in uresese este.

Rasputin 08-07-2010 - 04:18

…mai treci pe la scoala ca mai ai de invatat…

Prostia cu Arizona:
Guvernul federal a dat in judecata statul Arizona pentru anularea unei legi privind imigrantii… n-are nimic cu independenta…

M_D_L 08-07-2010 - 04:31

face polizdica, este consilierul lui Obalama. Si mai este si forumistul absolut. Traiasca America si toti slujbasii ei !

Dorian Vernescu 08-07-2010 - 16:42

Stimate domn, nu-mi permit sa cobor la nivelul dvs. si sa va raspund cu o serie de invective de teapa celor pe care mi le adresati cu atata darnicie. Ma multumesc doar sa va spun ca daca din graba cu care am lucrat acest material pentru ca dvs. sa va puteti manifesta cat mai rapid talentul de comentator-insultator am comis eroarea de pune alta unitate de masura la suprafata Molossiei, nu inseamna ca sunteti catusi de putin documentat asupra subiectelor pe care le combateti cu atata aplomb. O simpla cautare pe Internet v-ar fi scos la iveala atat articolele din presa locala din Arizona referitoare la framantarile secesioniste de acolo, cat si cele despre discursul guvernatorului texan Rick Perry la „partida de ceai” despre care vorbesc („an anti-tax „tea-party” crowd). Va dau aici si un link-sursa http://www.politico.com/news/stories/0409/21295.html, desi dupa modul in care ati scris cuvintele „ceai” si „miscare” in limba engleza am indoieli serioase ca veti reusi sa cititi usor materialul de acolo. Iar pentru a nu intra intr-o disputa inutila asupra sfertodoctiei celor care clameaza sfertodoctia altora, permiteti-mi sa va amintesc ca intr-o carte intitulata “Istoria Naturală”, un oarecare Plinius cel Batran spune o povestioara despre pictorul grec Apelles (nu despre Fidias, cum gresit se crede). Pictorul a expus intr-o zi un tablou in fata publicului, iar un cizmar din multime a spus ca sandala unui personaj din aceea pictura era gresit facuta. Apelles a acceptat critica si a retusat sandala. Dar cand cizmarul a inceput sa-i judece si restul lucrarii, pictorul l-a oprit, spunandu-i transant: „Ne sutor ultra crepidam” (“Cizmarule, nu mai sus de calapod”).

Mahud Salam Suleiman 08-07-2010 - 16:58

He is very stupid!

alamar 1 08-07-2010 - 22:13

Lasandu-l la o parte pe dl caramache, dta scrii un articol cu lacune, ori din ignoranta,ori dintr-o agenda personala.

Nu inteleg totusi care este fundalul subiectului din articol…care este de fapt scopul acestui exercitiu de nivelul licean ?

Multe din exemplele date de dta despre „secesiunea” fermierilor din australia, etc., este binenteles o gluma…Nimeni nu ia in serios acesti indivizi care din diferite morive sau saturat de piliticienii si lipitorile lor : birocratii statului sau cum se numesc in romania : bugetarii..si in semn de protest sau declarat „suverani”.

Dar sa revenim la america.

Daca dta ai fi citit Istoria americii, ai fi mai cautios in a arunca cu noroi asupra dlui caramache…

Doresc sa mentionez ca eu nu condom injuraturile si atacul la persoana.

dar condon din plin atacul la articole sau postari scrise de indivizi si individe.

Spre deosebire de alte natiuni care duap ce s-au format( pe diferite cai), aceste natiuni sau divizat din motive administrative, etnice, tribale, religioase,in:state,provincii,republici,judete, colhozuri, etc.

In america NU este asa.
Ci STATE SUVERANE (care conform Tratatului de pace de la paris,din 1783, au dreptul la secesiune),deci aceste state suverane de buna voie au decis sa se alature uniunii americane.

Deci orice STAT SUVERAN american,isi pastreaza dreptul(cel putin in teoriei) de a secede de la Uniune).

Dle ziarist profesionist deotolog Vernescu…eu ma asteptam ca dta sa te ocupi de aspecte mai serioase ale acestor tendinte secesioniste, cele: REALE si cele Periculoase…nu de fermierii din australia si din…molossia.

Spre exemplu eu asteptam de la un ziariat profesionist sa se ocupe spre exemplu de alte cazuri precum:asa zisele scaune secuiesti,sau enclavele din europa de vest unde legea islamista a sharieie,a inlocuit legea statului respectiv,sau Transnistria,sau Timok, etc

alamar 1 08-07-2010 - 22:24

Dar sa revenim la america…

In primul rand Todd Palin. NU , repet : NU apartine miscarii de secesiune din Alaska, ci a participat o singura data la o conferinta al acestuyi partid al Independentei din alaska…

Dar cum Goebells spunea : daca repeti o minciuna la nesfarsdit devine adevar…

Aceatsa minciuna , intre altele a fost regurgitata de site ul DE STANGA, de la Politico, pe care dta il indemni pe dla caramache sa sa-l citeasca si sa se indobitoceasca .

dar si asa…voi astia de Stanga, ati devenit stapanii cuvibntelor, al expresiilor, si a ce este bun si a ce nu este bun…

Deci chiar si asa dle ziarist profesionist deotolog( cel putin trei surse de informatii, nu doar una de Stanga), daca Todd Palin ar fi membru sau presedinte al partidului Independentiei din alaska , ce drept ai dta sau neo marxistii de la Politico.com sa-l canoteze pe Todd Palin sau altii ca persona non grata sau indezirabile ptr. ca apartine la un partid sau altul ?…CINE v-a dat voua acest dreptat de a decide ce partid este bun si ce partid este Rau ?…

Cum am spus statele americane SUVERANE isi rezerva dreptul de a se secesiona , daca gloatele care rezida in aceste state suverane precum in alaska , precum in Partidul Independetei, obtin majorittatea sau super majoritatea din voturi in urma unui plebiscit…

Saptaman trecuta dupa cum stii dle ziarist profesionist si deotolog Vernescu in america a decedat un senator DEMOCRAT, pe nume Robert Birds , WV( ptr. americanul jan dinu WV = West Virginia)…

La funeraliile acestui individ, adus in Rotonda capitoliului, Obama , Clinton si alti Democrati ai zilei, au adus elogii raposatului, si au mentionat in trecat „indiscretiile tineretii” si „erorile tineretii” ale raposatului..

va urma…

alamar 1 08-07-2010 - 22:42

aceste ‘rori” ale tanarului Democrat segrergationist robert Bird, a fost apartenenta la: KKK (ptr. americanul jan dinu KKK= Ku Klux Klan)…

Nu numai ca tanarul DEMOCRAT Robert, a apartinut KKK, dar el a INFIINTAT un nou Chapter( Filiala) a KKK in localitatea natala…

Ptr. acestea si altele Roberet Birds, a fost promovat de DEMOCRATII din Senate, ca : Decanul Senatului,si „Scholarul Constitutional”al senatorilor DEMOCRATI.

Acum dta dle ziarist profesionist Vernescu,te intrebi ce are de-a face acest episod descris mai sus cu Partidul Independentei din Aalaska, mentionat in articolul dtale ?

Well dle Vernescu,dta ca ziarist profesionist,independent si deotolog,ce crezi,care organizatie este Rea si care este Buna?

partidul Indepentendeidin alaska,partid al carui Todd Palin , nu este membru, sau KKK si raposatul senator Bird, din WV ,DEMOCRAT ??

Ah…Arizona bat-o vina s-o bata…de ce nu s-or lasati invadati,ucisi, violati,jefuiti si lichidati de cei cca. 460.000 de ilegali mexicani care inclaca granita anual,nu inteleg precum nici dta si nici cei de la Politico,com com care te indobitocesc, nu inteleg.

Eu nu stiu ce are Razboiul dintre State cu aplicarea LEGII FEDERALE pe care Obama refuza sa o aplice si pe care Guvernul Arizonei a copiat-o si a legiferat-o.

Una din functiile de baza a Guvernului federal din Washington,nu este: Nationalizarea Industriei medicale din america, camuflata ca:Reforma sanatatii” si nici Nationalizarea bancilor,a General Motors,a AIG,etc. ci de a securiza granitele americii,inclusiv cea din arizona.

One more thing dle Vernescu:In america a avut loc un razboi intre State si nu un razboi civil…Adica state suverane au luptat intre ele…singurul stat in care cetatenii aceluiasi stat sau luptat intre ei a fost:Missouri..Atat
Dar cei de la Politico.com,nu stiu asta si deci nci dta nu ai cum sa o stii

alamar 1 08-07-2010 - 22:55

Deasemea, nu stiu daca cei de la Politico.com te-au informat dle Vernescu de faptul ca Republic of Texas si-a castigat singura independenta de la Mexico , si ca a fost Republica,independenta si suverana, timp de 4 ani avand ca presedinte pe Sam Houston….Idem ptr. texas: una din clauzele aderarii la statele unite mentioneaza dreptul Statului Texas de a secede…

In Razboiul de independenta , a fost 13 colonii care au luoptat impotriva supraputerii de atunci : marea britanie…a 14 a , s-a desprins de la statul New York si a devenit : Vermont republic…un alt stat independent si suveran…

Exemplele continua dle ziarist profesioniste vernescu…

Acum , eu sincer sper ca unu sau una din ” echpa” dlui Pena sa nu cenzureze postarile de mai jos asa cum s-a intamplat acum vreo saptaman sau doua , cand o ” coechipeira” sau „coechipeir” de-a dlui Pena , au adus cu ei de la defunctul ziar Ziua, naravul asta prost si las de a cenzura postari, nu ptr. ca sunt grosolane si scarboase , ci ptr. simplul fapt ca unul sau una din ” coechipertii” dlui Pena de la redactia ziarului Ziuaveche , nu este de acord cu ideile sau ideologia celor care posteaza…

O ultima intrebare dle ziarist Vernescu : care crezi dta ca sunt mai usturatoare, mai dureroase ,acum ?…Postarile dlui caramache(cum am spus nu, condon injuraturile si atacul la persoana gratuit), sau postarile subsemnatului ?…

Intreb aceasta ptr. ca eu am citit articolul dtale de mai sus cu un timp inj urma , dar m-am abtinut sa fac orice comentariu…

asta pana cand dta ai decis de propaghezi pe acest forum virusii astia neomarxisti precum Politico.com…cand m-am simtit nevoit sa contribui si eu putin la subiectul abordat de de in articol…

Astept cu nerabdare articolul urmator scris de dta dle Vernescu…

Sanatate…

Metallicus 08-07-2010 - 23:27

Bre nea Rasputine, ai dovedit doar ca nu te pricepi decît la cautat noduri in papura. SI ATAT! asa ca suie-te tu pe magar si du-te tu la scoala sa-ti termini cele patru clase primare (mai ai trei si doua trimestre de facut), pentru ca tu esti cel care mai are de invatzat! {i mai documenteaza-te!
Ia ghicitu care faci pe atoatestiitorul de ce-mi pace mie printzul Felix Felixovici Yussupov?

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult