Acasa Actualitate-InternaSocial Sindicaliștii din învățământ pichetează mâine Ministerul de Finanțe

Sindicaliștii din învățământ pichetează mâine Ministerul de Finanțe

scris de C.S.
8 afisari

Sindicaliștii din învățământ, membrii ai organizației FSE Spiru Haret vor picheta mâine Ministerul de Finanțe, în semn de protest față de întârzierea plății salariilor, cauzată de noi directive date de instituție.

Sindicaliștii din învățământ vor picheta Ministerul de Finanțe.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret„, Marius Nistor, a declarat, luni, că aproximativ 100 de cadre didactice vor picheta sediul Ministerului de Finanţe, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de faptul că plata drepturilor salariale se face cu întârziere din cauza ordinului emis de ministrul de Finanţe.

Aceştia reclamă faptul că, odată cu aplicarea actului normativ, sunt necesare zeci sau chiar sute de ordine de plată şi trebuie să se lucreze cu până la 96 de conturi de trezorerie, în loc de patru, ceea ce face ca drepturile salariale ale cadrelor didactice să fie plătite cu întârziere.

Liderul sindical a precizat că acţiunea de protest va avea loc marţi, între orele 11.00 şi 12.30, şi nu va afecta activitatea cadrelor didactice.

Ministrul Educaţiei spunea, în 9 ianuarie, că salariile din învăţământ vor fi plătite „în câteva zile”, întârzierea nefiind cauzată de lipsa banilor, ci de „un nou sistem de prezentare a datelor în trezorerie”, care nu este valabil doar în sectorul educaţie.

6 comentarii

digital 20-01-2014 - 21:32

păi, de ce nu-l pichetează pe băsex, că doar ăla nu le-a promulgat legea majorării salariale, ce dreq sunt așa retardați, au și uitat deja ?!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-01-2014 - 21:35

…ceausule, crezi ca este chiar asa de simplu?
…ca si in cazul tau !

ancuta 20-01-2014 - 21:42

fiind nemulţumiţi de faptul că plata drepturilor salariale se face cu întârziere din cauza ordinului emis de ministrul de Finanţe.

digital 20-01-2014 - 21:50

adică fraierii pichetează ministerul, că nu le dă lăturile băsiste, ai?!
foarte tareee !

ancuta 20-01-2014 - 22:00

Nu.

UnUL 20-01-2014 - 23:10

Ce lături, vită? E vorba de salariile alea de rahat, cu care abia se poate trăi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult