Acasa Actualitate-InternaSocial Sindicatele ameninta cu blocarea anului scolar

Sindicatele ameninta cu blocarea anului scolar

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Liderii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, reuniti miercuri la Bucuresti, au decis continuarea actiunilor de protest, care vor culmina cu blocarea anului de invatamant, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Federatiei, Aurel Cornea. In replica, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca exista fonduri pentru salariile profesorilor conform salarizarii unice.


Conform graficului actiunilor de protest, in perioada 15 martie -2 aprilie, vor avea loc mitinguri, pichetari si greve de avertisment in teritoriu, in perioada 12-30 aprilie, va fi pichetat sediului Guvernului si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, iar, in perioada 1-15 mai, va fi organizat un miting de protest la Bucuresti.

Ulterior, in intervalul 15-31 mai, va fi organizata o greva de avertisment la nivel national, iar, in prima decada a lunii iunie, se va intra in greva generala, fapt ce va duce la blocarea anului de invatamant.

In acelasi timp, sindicalistii vor depune plangeri impotriva Guvernului Romaniei la organismele internationale. „Am avut o intrevedere cu ministrul Educatiei de la care am plecat dezamagiti. Nu am primit raspuns la niciuna dintre problemele pe care le-am ridicat, ci numai o vaga promisiune ca in urmatoarele doua saptamani va avea loc o intalnire pe problema sporurilor din invatamant si a hotararilor judecatoresti neaplicate”, a subliniat Cornea, potivit Agerpres. Ministrul Daniel Funeriu a declarat, miercuri, ca Ministerul Educatiei are fondurile necesare pentru a acorda salariile profesorilor conform legii salarizarii unice si a tuturor prevederilor legale in vigoare.

Profesorii reamintesc ca, in septembrie 2009, au fost reduse 17.000 de posturi din invatamantul preuniversitar, ca in lunile noiembrie – decembrie li s-au diminuat salariale cu 15 la suta, iar incepand cu data de 1 ianuarie 2010 toate categoriile de personal din invatamantul didactic si nedidactic au primit salarii mai mici. Sindicalistii sunt de asemenea nemultumiti de lipsa banilor pentru plata salariilor incepand cu luna martie si de perspectiva reducerii a inca 15.000 de posturi in acest an.

0 comentariu

Cetatean 08-07-2010 - 13:26

CSA ne considera pe toti nu doar prosti dar si lipsiti de educatie in asigurari. De unde se trage concluzia FIREASCA (sic!!) ca toti cei care au avut daune in anul precedent au fost si despagubiti?

Au uitat cum au mintit in data de 18.05.2010 (se poate verifica comunicatul pe site: http://csa-isc.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=660&Itemid=85): in 2009 au primit 6.236 reclamaţii, din care 3.977 de reclamaţii s-au făcut în baza asigurării RCA. Deci, cel putin 200 de reclamatii au fost cu referire la politele de locuinte, nu? Si atunci, cum au fost despagubite toate daca lumea le reclama?

Apoi, din cifra de 2 milioane de polite facultative IN VIGOARE, CSA uita sa ne spuna cate polite ASTRA-ORANGE sunt din cele 2 milioane! Ca, din informatiile facute publice de ASTRA, numai ei au incheiat in 2009 1 milion de polite, cu 50% reducere si acoperiri de nimic, ceea ce inseamna ca procentul de 24% anuntat de CSA ca fiind unul corect si cu referire la asigurarile facultative de locuinte ESTE DE FAPT O GOGORITA.

CSA s-a obisnuit sa-si bata joc de inteligenta si banii romanilor care contribuie cu 30% din totalul volumului pietei de asigurari din Romania (valoarea primelor RCA-asigurare obligatorie), cu banii lor la prosperitatea unei piete de asigurari necontrolata decat clientelar. In loc sa ne spuna de ce i-a luat mai mult de 4 ani (si inca nu este gata) sa NU ASIGURE OBLIGATORIU locuintele si de ce mai mult de 52% din piata de asigurari de imobile (grupurile de investitori ALLIANZ si VIENNA INSURANCE GROUP) nu fac parte din proiectul nefinalizat de Asigurare Obligatorie a Locuintelor, CSA ne arunca comunicate de presa „a la productia la hectar”!

JENAT si PENAL

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult