Acasa Actualitate-InternaSocial Sindicatele din Politie „Pro Lex”: „Reveniti-va din betia puterii”, lasati „ciocul mic”, pentru ca nu bugetarii „au dus tara la marginea prapastiei”

Sindicatele din Politie „Pro Lex”: „Reveniti-va din betia puterii”, lasati „ciocul mic”, pentru ca nu bugetarii „au dus tara la marginea prapastiei”

scris de Ziua Veche
7 afisari

 

.Odata cu pensionarii, profesorii, medicii si studentii se pare ca in aceste momente si politistii tin sa se adauge in randul celor care critica politicile de reducere salariala ale presedintelui Traian Basescu. “Apreciem ca neavenita comparatia PRIMULUI OM IN STAT, potrivit caruia bugetarii, deci si cei din structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala, ar fi niste “grasi de 200 kg urcati in spatele celor din sectorul privat. In aceste momente destul de grele pentru tara, mai marii zilei care s-au cocotat in varful piramidei ar trebui sa lase “ciocul mic”, pentru ca nu politistii si ceilalti bugetari au dus tara la marginea prapastiei, daca nu cumva este in prapastie cu totul, ci plevusca politica si guvernele care s-au perindat vremelnic la putere.” se arata in comunicatul primit de la  Federatia Nationala a Sindicatelor din Politie „Pro Lex”.


Membrii semnatari ai comunicatului, prin vocea presedintelui Florin Valnei, le atrag atentia guvernantilor ca Politia Romana a functionat tot timpul pe avarie. 
Domnilor diriguitori, reveniti-va din betia puterii si amintiti-va ca ati tinut ani de zile structurile de ordine publica cu finantarea la cote de avarie, politistii au fost si sunt nevoiti sa-si foloseasca autoturismele personale in indeplinirea misiunilor, au adus de acasa calculatoare, imprimante si consumabile pentru a-si indeplini sarcinile de serviciu, ca sa nu mai vorbim de ambientarea cladirilor institutiei si alte sacrificii pentru care de multe ori nu le-a spus nimeni un cuvant de apreciere, care nu costa bani. Asa ca, domnule presedinte, bugetarii din aceasta zona nu aveau cum sa se ingrase.” 
Politistii critica si expunerea excesiva a membrilor guvernului pe diferite posturi de televiziune si campaniile electorale care au consumat foarte multi bani. “Nu intelegem cum de s-a ajuns dintr-o data la aceasta situatie disperata daca  se spune ca declinul economic se contura inca de la finele anului 2007, pentru care guvernantii cu distinsul carmaci nu au avut nicio reactie. Ba mai mult, incepand cu anul 2008, au intrat  in interminabilele campanii electorale, ba pentru locale, ba pentru Parlamentul European, ba pentru Parlamentul Romaniei si s-au incheiat in anul 2009 cu fastuoasele campanii pentru alegerile presedintiale, in care s-au facut promisiuni de tot soiul, care mai de care mai fantasmagorice si pentru care s-au consumat impresionante fonduri banesti.”, se arata in comunicat 
De critici nu scapa nici prim-ministrul Emil Boc care se face vinovat in ochii politistilor de discreditare si de faptul ca a dus la o scadere a autoritatii institutiilor insarcinate cu mentinerea ordinii publice si a dat tonul la nerespectarea legilor. Acestuia i se cere demisia transant. “Acum se pune intrebarea: putem sa dam “bir” unui guvern cu un PRIM-MINISTRU arogant? Consideram ca nu. Singura solutie ar fi demisia acestuia, care irita prin prezenta sa, intrucat nu-l mai suporta poporul.”

DETALII SI LA

 

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3379-pensionarii-s-au-imbrancit-cu-jandarmii-la-bucuresti-si-galati 

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3402-sindicatele-din-politie-qpro-lexq-qreveniti-va-din-betia-puteriiq-lasati-qciocul-micq-pentru-ca-nu-bugetarii-qau-dus-tara-la-marginea-prapastieiq 

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3401-sindicatele-nu-mai-participa-la-ces 

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3398 

https://www.ziuaveche.ro/politica-interna/3403-cristian-preda-psd-si-pnl-ar-putea-alege-solutia-radicalizarii

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3393-greva-generala-in-invatamant-din-31-mai

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult