Acasa Actualitate-InternaSocial Sindicatele pregătesc o acţiune de protest cu 80.000 de oameni

Sindicatele pregătesc o acţiune de protest cu 80.000 de oameni

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Liderii confederaţiilor sindicale au decis joi să organizeze proteste comune, astfel că mitingul anunţat pentru 7 octombrie ar putea fi amânat pentru ca acţiunea sindicală să poată fi pregătită, având în vedere că se mizează pe participarea a 70.000 – 80.000 de oameni.


Preşedintele confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hosu, a declarat la finalul discuţiilor că până luni, fiecare confederaţie îşi va consulta membrii în privinţa viitoarelor acţiuni de protest, urmând ca liderii tuturor confederaţiilor să aibă o nouă întâlnire, luni, când vor decide o strategie comună şi planul pentru viitoarele acţiuni de protest, transmite Mediafax. Hosu a precizat că protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care ţin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de muncă, Legea pensiilor şi cea a salarizării. Liderul Cartel Alfa a mai spus că inclusiv poliţiştii au cerut organizarea de acţiuni comune de protest.

Preşedintele CNSRL Frăţia, Marius Petcu, a declarat că toate acţiunile anunţate până pe 7 octombrie de către sindicalişti rămân în picioare, dar a precizat că liderii confederaţiilor iau în calcul posibilitatea amânării mitingului de protest organizat de Ziua Mondială a Muncii Decente în 7 octombrie, întrucât timpul ar putea fi prea scurt pentru a putea mobiliza circa 70-80 de mii de oameni în acţiunea comună pe care o doresc sindicatele.

„Nu garantez că data de 7 octombrie va mai rămâne în picioare pentru că nu ştim dacă vom avea timp să adunăm 70-80 de mii de oameni aşa cum ne dorim. Am putea prefera amânarea datei astfel încât acţiunile pe care le gândim să poată fi materializate”, a spus Petcu. Un alt motiv pentru care mitingul din 7 octombrie ar putea fi amânat îl reprezintă acţiunile de protest ale sindicaliştilor din educaţie care vor avea loc în 5 octombrie. Liderii confederaţiilor sindicale iau în calcul faptul că cei 10.000 de sindicalişti din educaţie, care vor ieşi în stradă în 5 octombrie ar putea fi mai greu mobilizaţi să protesteze din nou peste alte două zile.

0 comentariu

jan dinu 27-07-2010 - 17:55

Memorie eterna !
JD-USA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult