Acasa Actualitate-InternaSocial Sindicatele: Salariatii din Sanatate pierd prin noua lege a salarizarii

Sindicatele: Salariatii din Sanatate pierd prin noua lege a salarizarii

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Federatia „Solidaritatea Sanitara” din Romania solicita mentinerea grilei cu 12 coeficienti in noul proiect de lege unica a salarizarii in sistemul bugetar, deoarece actuala grila propusa, cu 15 coeficienti, conduce la cresterea diferentei dintre salariul minim si cel maxim, scazand gradul de coeziune sociala.


„Analizand proiectul noii legi unice de salarizare a sistemului bugetar, Comitetul director al Federatiei ‘Solidaritatea Sanitara’ din Romania a constatat reducerea coeficientilor pentru salariatii din sectorul sanitar cu mult sub cei stabiliti de comisia de experti din cadrul Ministerului Muncii, mai ales in conditiile in care a avut loc o extindere a grilei de la 12 la 15 coeficienti”, se mentioneaza intr-un comunicat al FSS, citat de Agerpres. Potrivit Federatiei, personalul din sanatate pierde sub doua forme: prin pierderea locului in ierarhia ideala, pe fondul cauza rearanjarii grilei de salarizare fata de studiul comisiei de experti, scaderea fiind cu doi coeficienti si diminuarea salariului avut in prima parte a anului 2010, din cauza prevederilor art. 3 din Legea de aplicare in 2011 a Legii cadru de salarizare unitara, care limiteaza de fapt cresterile la maximum 20 la suta, cresterea medie pe sectorul sanitar fiind de 12 la suta, la nivelul salariilor stabilit dupa diminuarea cu 25 la suta.

0 comentariu

javrelor de psdisti 09-09-2010 - 11:30

Ardi-v-ar focu de javre ticaloase ordinare de la psd, ce buice peste fese va mai trebuie, dupa care sa atirnati de pomi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult