Acasa Actualitate-InternaSocial Sindicatul Naţional al Poliţiştilor ameninţă cu o “ripostă publică”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor ameninţă cu o “ripostă publică”

scris de M.A.
2 afisari

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor ameninţă cu o „ripostă publică”. Din informaţiile pe care le are, la rectificarea bugetară fondurile MAI ar urma să scadă, în loc să fie majorate şi în acest context îi cere premierului Victor Ponta o analiză atentă.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor ameninţă cu o "ripostă publică"

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor ameninţă cu o "ripostă publică"

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) arată, vineri, într-un comunicat de presă, că deşi Ministerul Afacerilor Interne a solicitat oficial Guvernului fonduri pentru asigurarea logisticii necesare funcţionării structurilor sale, precum şi plata drepturilor poliţiştilor, există informaţii că, la rectificarea bugetară de săptămâna viitoare, aceste fonduri vor fi reduse.

În acest context, SNPPC face un apel public către premierul Victor Ponta, cerându-i să analizeze „cu mare atenţie” solicitările poliţiştilor, pentru a nu declanşa „o ripostă publică” din partea acestora.

„Cu toate că în campaniile electorale premierul Victor Ponta a susţinut întotdeauna revendicările poliţiştilor, precum şi problemele instituţionale ale MAI, de la începutul acestui an se constată un dezinteres total al Guvernului României în rezolvarea acestor probleme. Numărul de poliţişti la nivel naţional, raportat la numărul de locuitori, precum şi lipsa fondurilor alocate ministerului pentru derularea activităţilor de combatere a infracţionalităţii, asigurarea ordinii şi liniştii publice, au determinat angrenarea poliţiştilor în desfăşurarea unor activităţi peste programul normal de lucru, fără o remunerare suplimentară”, se arată în comunicatul transmis agenţiei Mediafax.

Sindicaliştii reclamă şi lipsa protecţiei juridice din partea statului, lucru care a generat o stare de nemulţumire majoră în rândul poliţiştilor, cu repercusiuni grave asupra activităţii şi neîncrederea acestora în actul de guvernare.

„În ultimii ani, poliţiştii şi-a primit drepturile prevăzute de lege cu întârziere, în comparaţie cu celelalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Deşi s-au întreprins diferite acţiuni pentru modificarea unor acte normative care să acopere aceste disfuncţionalităţi (proiect Statutul poliţistului, proiect OUG pentru plata sporului de 100 la sută din salariul de bază pentru munca în zilele de sâmbătă, duminică ori în celelalte zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează), acestea au rămas la stadiul de proiecte”, se mai arată în comunicat.

Sindicaliştii consideră că Guvernul nu trebuie să găsească soluţii pentru a face economii la bugetul de stat în sectorul de ordine publică pentru astfel de „economii” pot genera disfuncţionalităţi ale statului de drept şi vor avea repercusiuni directe asupra securităţii cetăţenilor României, având în faţă un domeniu confruntat cu probleme grave, precum lipsa fondurilor şi a dotărilor.

1 comentariu

Tom Cc 26-07-2013 - 21:45

dar de spaga nu spun nimic domnii militieni capitalisti ???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult