Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Sinescu este noul rector al UMF Carol Davila

UPDATE – Sinescu este noul rector al UMF Carol Davila

scris de Bogdan Crețu Roman
21 afisari

UPDATE,ora 21,50-Prof. univ. dr. Ioanel Sinescu este noul rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București. In urma numararii voturilor, profesorul Sinescu a obtinut 605 voturi, iar profesorul Lascar doar 456.

———————————–

UPDATE,miercuri, ora 20,38- Primul tur al alegerilor pentru funcţia de rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București s-au încheiat la ora 18:00.

La aceasta oră membrii comisiei  număra voturile, iar în urma rezultatelor se va afla care dintre cei doi candidați rămași în competetiție, prof. univ. dr. Ioan Lascăr sau prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, va fi ales rector al UMF.
Pentru a fi validat unul dintre candidați, la vot trebuiau să se prezinte 1028 de votanţi, care să reprezinte două treimi din totalul alegătorilor și astfel să existe cvorum. Mai exact, unul dintre competitori trebuie să obţină 50%+1 din voturi pentru a se declara câștigător al funcției de rector în cadrul UMF București. Potrivit informaţiilor noastre, cvorumul a fost întrunit, fiind prezenţi 1085 de votanţi
Alegerile s-au desfășurat în condiții normale, în sală fiind doi observatori desemnați de Ministerul Educației și alți doi observatori desemnați de fiecare candidat în parte.
În condițiile în care rezultatele votului de astăzi nu vor fi concludente, în turul al doilea, din data de 16 februarie 2012, unul dintre cei doi candidați va fi ales rector UMF indiferent de numărul votanților, cu majoritate simplă de alegeri.
————————

Profesorii Ionel Sinescu şi Ioan Lascăr sunt cele două personalităţi medicale care se bat pentru funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Ioan Lascar si Ionel Sinescu se bat pentru functia de rector al UMF Carol Davila

Primul tur al alegerilor pentru funcţia de rector al UMF Carol Davila va avea loc miercuri, 8 februarie 2012. Pentru a fi validat unul din cei doi candidaţii trebuie să se prezinte cel putţin 2/3 din numărul alegatorilor, iar unul din competitori să obţină 50%+1 din voturi.

Pe ultima suta de metri, doctorul Irinel Popescu s-a retras din competiţie.

Perioada premergătoare primului tur al alegerilor pentru funcţia de rector al UMF Carol Davila a fost deosebit de agitată şi nelipsită de atacuri sub centură lansate din toate taberele.

În momentul de faţă, există un curent de opinie în rândul medicilor şi studenţilor care se  opun candidaturii doctorului Ioan Lascăr, care peste un an împlineşte 65 de ani, vârsta la care, conform legii actuale, trebuie să demisioneze. Asta în condiţiile în care mandatul de rector este de patru ani. În aceste condiţii, candidatura lui Lascăr nu vine decât să complice şi mai mult situaţia din interiorul UMF Carol Davila unde, de mai bine de două luni, au loc tot felul de alegeri şi prezentări de planuri manageriale.

Întrebarea pe care şi-o pun specialiştii este cum va putea să-şi implementeze doctorul Lascăr un plan managerial făcut pentru o perioadă de patru ani, dacă la 1 ianuarie 2013 ar trebui să demisioneze  din funcţie, în situaţia în care ar fi ales rector. Poate doar dacă este mai presus de lege sau va trage sforile pentru a modifica Legea învăţământului.

Având în vedere condiţiile meteo şi jocurile de culise care se vor face până în ultimul moment, cu siguranţă noul rector nu va fi ales din primul tur. Dar pe 16 februarie 2012, indiferent de numărul votanţilor, rectorul va fi ales cu majoritatea simplă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult