Acasa Actualitate-InternaSocial Sistem solar de iluminat în Bucureşti

Sistem solar de iluminat în Bucureşti

scris de M.A.
6 afisari

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, duminică, faptul că în curând va fi dat în folosinţă un sistem solar de iluminat în Bucureşti, care va reduce costurile cu 30 la sută, prima zonă fiind strada Matei Basarab.

Sistem solar de iliminat public

Sistem solar de iliminat

Oprescu a precizat că a fost necesară o amenajare pentru sistemul de iluminat nou, care constă în înlocuirea becurilor cu lămpi solare, ceea ce va reduce costurile de cheltuieli şi de consum cu 30 la sută, transmite Mediafax. Pentru un cartier cu mai multe parcuri sau zone de agrement, costul pentru introducerea acestui nou sistem este în medie de aproximativ 2,5 – 2,7 milioane de lei, a spus Oprescu, prezent, duminică, la darea în folosinţă a unei străzi care va permite descongestionarea zonei Răzoare-Drumul Taberii, unde vor începe curând lucrările pentru o noua linie de metrou. Primarul Sorin Oprescu i-a mulţumit ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pentru avizul favorabil pe care l-a emis şi care a permis inaugurarea străzii, pe care se aflau depozite ale Armatei, şi care dă în ieşirea Drmului Sării.

1 comentariu

YAAKOV 12-06-2011 - 14:19

Sunt bani arsi !
Daca se face un calcul simplu, se va constata ca nu este eficient economic. Investitia initiala este mare, fiabilitatea fotoelementelor este scazuta si acumulatorii au doar cateva sute de cicluri de incarcare.

Puterile coloniale nu ne lasa sa investim putinii bani de care dispunem in domeniul productiv, asa ca trebuie sa-i ardem cu chestii neproductive, cu sali de sport pe la tara, cu rebordurari anulale, cu autostrazi care se fac doar pe hartie.
Filosofia bogatanilor din Vest este de a da in urma cat mai mult tarile mici pe care le controleaza, ca sa nu se dezvolte si sa consume materii prime, respectiv sa nu poata sa se inarmeze si sa nu se mai supuna la aceste interventii brutale in viata cetatenilor acestor tari.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult