Acasa Actualitate-InternaSocial Slatina: Incendiu puternic la o fabricǎ de vopseluri

Slatina: Incendiu puternic la o fabricǎ de vopseluri

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Un incendiu a izbucnit ȋn dimineața de marți, 13 august, la o fabrică de vopseluri din Slatina, unde ard acoperişurile a trei clădiri, o anexă şi un garaj.

Slatina: Incendiu puternic la o fabricǎ de vopseluri

În incendiu a ars acoperişul pe o suprafaţă de 700 metri pătraţi, un garaj şi o magazie depozit cu butoaie goale. „Pericolul de explozie a fost pentru că exista riscul să ajungă flăcările la butoaiele cu solvenţi din depozitul central. De aceea pompierii şi-au concentrat acţiunile pentru stingerea incendiului iar reprezentanţii fabricii au acţionat cu motostivuitorul pentru scoaterea recipienţilor în care se aflau solvenţi în afara depozitului”, a spus reprezentantul ISU Olt, Ionuţ Cârciumaru, potrivit Agerpres.

Reprezentantul ISU Olt a precizat că nu mai este pericol de explozie a solvenţilor folosiţi la fabricarea vopselurilor, pentru că întreaga cantitate de solvenţi a fost scoasă din clădiri şi flăcările au fost stinse. El a mai menţionat că incendiul a fost anunţat de trecători, care au observat că ieşea fum de deasupra fabricii de vopseluri, nu de angajaţi, deşi la acea oră -7,20 – se aflau acolo un paznic şi alţi trei angajaţi.

Cauza incendiului nu a fost stabilită încă şi vor fi făcute cercetări în acest sens. Valoarea pagubelor urmează a fi estimată. Acţiunile pompierilor au fost coordonate de şeful ISU Olt, Marin Pică, la faţa intervenind, timp de aproape două ore, echipaje de pompieri de la Slatina, Scorniceşti, Balş, de la fabricile TMK-Artrom, Electrocarbon şi Rivergate. Au fost folosite 10 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă şi autospecială pentru lucrul la înălţime

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult