Acasa Actualitate-InternaSocial Sloiuri de gheaţă pe Dunăre. Barje şi nave avariate

Sloiuri de gheaţă pe Dunăre. Barje şi nave avariate

scris de Marius Bâtcă
45 afisari

Mai multe barje şi nave ce se aflau ancorate în zona judeţului Călăraşi au fost avariate, în noaptea de duminică spre luni, de sloiurile de gheaţă de pe Dunăre.

rau gheata

foto: mole.my

Sunt cel puţin cinci barje rupte din convoaie şi plutesc în derivă pe Dunăre. (…) Avem şi două nave afectate. Una se suspicionează că s-a scufundat şi a doua ia apă şi se înclină. Mai avem şi pontoanele de la Global Line. Unul dintre ele, cu feribotul 5 Călăraşi, plutesc în derivă de aseară, iar celălalt este ancorat şi parâmele sunt extrem de tensionate undeva în amonte de postul Poliţiei de Frontieră”, a declarat, luni, prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, citat de Agerpres.

Am notificat tuturor marinarilor şi ei cunosc foarte bine procedura ca în caz de urgenţă să părăsească nava pentru a evita pierderile de vieţi omeneşti”, a mai spus Emil Muşat.

Potrivit prefectului, sloiurile de gheaţă au afectat şi staţia plutitoare de captare a apei din municipiul Călăraşi, dar acest lucru nu creează probleme pentru alimentarea cu apă deoarece încă de trei luni s-a trecut pe sistemul cu criburi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult