Acasa Actualitate-InternaSocial SMURD începe pregătirea salvatorilor basarabeni

SMURD începe pregătirea salvatorilor basarabeni

scris de L.M.
11 afisari

Şase salvatori din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vor fi instruiţi în calitate de formatori paramedici, pentru a acorda asistenţă medială primară în caz de urgenţă. Salvatorii vor fi instruiţi în baza Acordului între Guvernul României şi Republicii Moldova în ajutor reciproc pentru intervenţii transfrontaliere în caz de urgenţe medicale.

SMURD începe pregătirea salvatorilor basarabeni

SMURD începe pregătirea salvatorilor basarabeni (foto: TRM.md)

În cadrul Serviciului a avut loc prima etapă a selecţiei candidaţilor, care urmează să fie pregătiţi la Târgu Mureş, România, începând cu 1 octombrie, curent. Preselecţia a fost efectuată de o delegaţie română. Etapa finală va avea loc la sfârşitul lunii septembrie, pentru a pregăti grupul care va primi cunoştinţe teoretice dar şi deprinderi practice în acordarea ajutorului primar în caz de urgenţă, transmite TRM.md

După finalizarea cursului, salvatorii vor fi formatori, care vor avea menirea să transmită cunoştinţele obţinute altor persoane. Tot în acest proiect, alţi 18 angajaţi din cadrul serviciului vor fi instruiţi în calitate de paramedici la Iaşi, iar menirea acestor va fi de a interveni în situaţii de urgenţă, exact ca şi colegii SMURD din România.

Proiectul transfrontalier „Îmbunătăţirea răspunsului Serviciului medical de urgenţă, resuscitare şi descarcerare” (SMURD) urmează a fi implementat până în luna martie, 2015.

1 comentariu

pathfinder 25-09-2013 - 09:29

Foarte bine!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult