Acasa Actualitate-InternaSocial Șoferi amendați cu până la 2.000 de lei dacă nu prezintă polița pe hârtie

Șoferi amendați cu până la 2.000 de lei dacă nu prezintă polița pe hârtie

scris de Misu Andrei
113 afisari

Multe instituții ale statului încă încurajează dosarul cu șină și ștampila. O astfel de situație există încă în domeniul polițelor RCA – șoferii sunt amendați dacă nu prezintă în original pe hârtie polița RCA.

Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut conducerii ASF să elimine această aberație mai ales că șoferii sunt amendați între 1.000 și 2.000 de lei și rămân și fără certificatul de înmatriculare chiar dacă au plătit online asigurarea de răspundere civila.

Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor de Servicii Financiare, a explicat la Digi24 că este nevoie de un proces amplu de modificare în domeniul polițelor RCA, dar că cea privind amendarea șoferilor care nu prezintă pe hârtie polița este cea mai urgentă problemă.

„O asemenea cerință aberantă afectează mii de șoferi. Vorbim de o situație în plină pandemie. Prezentarea documentelor către polițiștii rutieri reprezintă și un posibil risc de infectare. Trebuie să renunțăm la pix și hârtie cel puțin pentru cei care își permit asta”, a spus Alin Iacob.

Potrivit unui răspuns ASF pentru Digi24, venit în urmă cu puțin timp, situația se va rezolva: „Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut deja demersurile necesare pentru modificarea normei iar în 10 zile forma finală va fi aprobată de către Consiliul A.S.F..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult