Acasa Actualitate-InternaSocial Soferi, atentie polei!

Soferi, atentie polei!

scris de Ziua Veche
4 afisari

Pe mai multe drumuri naţionale s-a format polei pe partea carosabilă, iar fenomenul se va extinde odată cu lăsarea nopţii, datorită scăderii temperaturilor, informează un comunicat al Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.


Pe Autostrada Soarelui
, cele mai mari probleme sunt între kilometrii 35 şi 65, iar pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, problemele se regăsesc în special pe podurile de la kilometrii 11 şi 13.

În judeţul Ilfov, pe DN Centura Bucureşti s-au produs două accidente în lanţ între Mogoşoaia şi Otopeni; tirurile nu pot urca de pe centură pe DN2, la Afumaţi; pe podul de la Afumaţi (DN2) s-a produs o tamponare în care au fost implicate trei autovehicule”

Se semnalează probleme în judeţul Călăraşi, pe DN3 Lehliu – Fundulea; în judeţul Suceava, pe mai multe drumuri (DN2, DN15C, DN2E şi DN17); în judeţul Brăila pe DN2B Brăila – Buzău şi pe DN21 (E584) Brăila – Bărăganu; în judeţul Vrancea pe DN2, DN23 şi alte două drumuri naţionale secundare; în judeţul Iaşi pe DN2 şi DN28A; în judeţul Covasna pe DN11 între Cernat şi Breţcu (porţiuni de zăpadă şi gheaţă).

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că există condiţii de formare a poleiului şi în judeţele Harghita, Prahova, Dolj şi Teleorman.

0 comentariu

oblioo 30-07-2010 - 18:17

«Peste jumatate (52%) dintre cei chestionati au raspuns ca „Pamantul se invarte in jurul Soarelui”, in timp ce 42% au precizat ca „Soarele se invarte in jurul Pamantului”.»
Conform noilor teorii ale astrofizicienilor, ambele afirmatii sunt gresite.
Nici soarele nu sta pe loc, asa ca planetele nu au cum sa se invarteasca in jurul lui. Trebuie sa ne imaginam un tub prin care soarele trece ca o ghiulea, iar planetele vin in urma lui, descriind o miscare ca marginile unui burghiu pe peretii unor tuburi imaginare. In pozitia cosmica in care se afla soarele in prezent, Pamantul va ajunge peste 2 ani de zile. « Alaiul ceresc » format din soare si planetele care vin in urma lui in miscare elicoidala, descriu o mare elipsa prin galaxie, care este strabatuta in 32 000 de ani.
Bineinteles si ce spun eu este tot o teorie. Nimeni n-a fost sa vada.
http://www.youtube.com/watch?v=lwTpZpwjtIE

Gogu 01-08-2010 - 15:53

Tot aia e, dacă spui că se învârte Pământul în jurul Soarelui sau Soarele în jurul Pământului, totul depinde de sistemul de referință folosit. De mult a demonstrat asta Einstein, doar că dobitocii comuniști de la noi au rămas la nivelul lui 1800 în cunoașterea astronomiei. Pe atunci încă se credea că Soarele ar avea o poziție fixă în Univers. Cred că nici de Charon n-au aflat încă ”geniile” astea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult