Acasa Actualitate-InternaSocial Soldatii si gradatii voluntari, la pensie la 45 de ani

Soldatii si gradatii voluntari, la pensie la 45 de ani

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Soldatii si gradatii voluntari vor putea executa serviciul activ in armata pana la 45 ani si nu doar pana la 40 de ani, conform unui proiect adoptat in Comisia senatoriala de aparare. Initiativa vizeaza modificarea Statutului soldatilor si gradatilor voluntari si apartine unor parlamentari PSD si PNL. 


Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, prezent la dezbaterile din Comisie, a sustinut ca varsta maxima pana la care se poate executa serviciul activ in armata este “o problema sociala”, fiind vorba despre oameni care fac cinste tariii in teatre de operatiuni, precum cel din Afganistan. In aceste conditii, ministrul a sustinut initiativa legislativa, afirmand: “Este un moment important pentru imaginea armatei romane. Este o problema speciala pe care toti specialistii din domeniul asistentei sociale, din Ministerul Muncii, ceilalti parlamentari din Comisiile de aparare (…) ne-am dat mana, pentru ca este o problema in care mii de familii, cu oameni tineri, cu copii mici sunt confruntati”. Oprea a adaugat ca soldatii si gradatii cu varsta de 40 de ani, adica “barbati in floarea varstei”, termina contractul si, practic, nu mai au “nici o alta alternativa”.

 

Deputatul liberal George Scutaru a preccizat ca, in acest an, numarul soldatilor si gradatilor voluntari este de aproximativ 35000, reprezentand circa 40% din numarul angajatilor MApN. “Daca actualul Guvern si actuala majoritate va ajunge la concluzia ca se va mentine un sistem unitar de pensie, atunci si acestia, la randul lor, vor intra in acest sistem. Ca parere personala, cred ca ar fi o greseala, ma refer strict la cei din Ministerul Apararii”, a insistat Scutaru.

0 comentariu

Viorica Ianc 07-07-2010 - 16:18

„…compatimire pentru o lume mai buna.” ?
Compatimire stiu ca este pentru apropiatii
unui decedat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult