Acasa Actualitate-InternaSocial Soluţii pentru absolvenţii de la „Spiru Haret”

Soluţii pentru absolvenţii de la „Spiru Haret”

scris de Ziua Veche
61 Afisari

Ecaterina AndronescuAbsolvenţii specializărilor neacreditate de la Universitatea ”Spiru Haret” ar putea fi obligaţi să susţină un concurs de selecţie cu 5 probe şi un nou examen de licenţă, potrivit unei noi propuneri legislative. Iniţiativa, înregistrată la Camera Deputaţilor pe 16 septembrie 2010, aparţine fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.Fostul ministru spune că examenul pe care îl propune e singura soluţie pentru aceşti absolvenţi. „E o colaborare a mea cu comisia de învăţământ şi de la Cameră şi de la Senat şi evident că am discutat cu colegii şi am convenit că e un conţinut care rezolvă această problemă. După opinia mea soluţia de a se relicenţia nu e viabilă. În ordonanţa 10 nu se reglementează, se referă doar la „Spiru Haret”. Această propunere legislativă e generală, nu e centrată pe „Spiru Haret”, dar evident ţinta principală e ” Spiru Haret”, dar nu numai”, a declarat Ecaterina Andronescu, senator PSD, potrivit Realitatea.net.

 

 Această nouă lege iniţiată de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu se află la Camera Deputaţilor. Dacă va trece şi de Senat legea şi-ar putea produce efectele în prima sesiune de licenţă din anul universitar 2010-2011, adică în februarie 2011.

 „Categoric până anul viitor va fi gata. Examanele de selecţie preced examenul de licenţă. Acum conform uzanţelor, examenele de licenţă se pot da în februarie sau în vară. Până în februarie absolvenţii ar putea să îşi dea examenele de selecţie şi să se prezinte la licenţă”, a declarat Ecaterina Andronescu.

 Reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu ştiu nimic despre soluţiile Ecaterinei Andronescu

 Reprezentanţii ministerului spun că nu au aflat de propunerea doamnei Andronescu şi că ei continuă discuţiile cu Universitatea Spiru Haret pentru a le rezolva problema diplomelor.

 Ecaterina Andronescu consideră că ministrul Educaţiei ar trebui să fie de acord cu propunerea sa legislativă.

 Reprezentanţii Universităţii „Spiru Haret” spun că se bazează în principal pe negocierile începute cu Ministerul Educaţiei.

 „Aceste negocieri pe care ministerul le-a antamat şi care sperăm se apropie de finalitate vor avea o rezultat care să fie acoperitor şi în măsură se rezolve problema absolvenţilor ai noştri care nu au întrunit acele aprecieri pentru documentele lor de finalizare de studii”, a declarat Corneliu Toader, purtător de cuvânt al Universităţii Spiru Haret.

 Dacă legea Ecaterinei Andronescu va trece, reprezentanţii „Spiru Haret” spun că o vor accepta.

 Aproximativ 15.000 de absolvenţi ai specializărilor neacreditate de la Universitatea ”Spiru Haret” ar fi trebuit să susţină un nou examen de licenţă în perioada 15-30 septembrie 2010. Reprezentanţii universităţii au anulat însă sesiunea specială până la adoptarea unui act normativ care să ofere un suport legislativ clar pentru acestşi absolvenţi şi intrarea lor în legalitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS