Acasa Actualitate-InternaSocial Şomerii vor avea viaţă şi mai grea din 2011

Şomerii vor avea viaţă şi mai grea din 2011

scris de Ziua Veche
3 afisari

Indemnizaţia de şomaj va reprezenta, din 2011, 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, de 500 lei, şi nu va mai fi raportată la salariul minim, majorat la 670 lei.


Şomerii nu vor mai primi indemnizaţia de şomaj dacă refuză un loc de muncă, indiferent de distanţa faţă de localitatea de domiciliu în care se află postul ofertat, sau nu participă la programe de formare profesională, regulă care va fi aplicată din 1 ianuarie 2011, a decis Guvernul prin ordonanţă de urgenţă.

Legislaţia în vigoare sistează indemnizaţia de şomaj doar în cazul în care locul de muncă refuzat este situat la o distanţă de cel mult 50 kilometri de localitatea de domiciliu.

Actul normativ stabileşte totodată că plata indemnizaţiei de şomaj va înceta la data refuzului nejustificat de a se încadra într-un loc de muncă conform pregătirii sau nivelului studiilor, fără alte condiţii.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult