Acasa Actualitate-InternaSocial Sondaj IRES: Cei mai multi romani considera ca lucrurile in Romania merg intr-o directie gresita

Sondaj IRES: Cei mai multi romani considera ca lucrurile in Romania merg intr-o directie gresita

scris de D.S.S.
18 Afisari

Cei mai mulţi români consideră că lucrurile în România merg într-o direcţie greşită, cei mai pesimişti în acest sens fiind locuitorii din mediul rural, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în colaborare cu studioul teritorial TVR Cluj, în perioada 13-15 decembrie.

La întrebarea ”Credeţi că în România lucrurile merg într-o direcţie bună sau într-o direcţie greşită”, 81% dintre respondenţi sunt de părere că direcţia este greşită, în timp ce 14% consideră că direcţia este bună. De asemenea, 2% dintre cei intervievaţi nu au răspuns, iar 4% au spus ”nu ştiu”.

La aceeaşi întrebare, 82% dintre locuitorii din mediul rural spun că direcţia în care merg lucrurile în România este greşită, doar 13,4% afirmând că direcţia este bună. ”Nu ştiu” au spus 3,3% şi 1,3% nu au răspuns.
În mediul urban, 79,6% consideră direcţia greşită, în timp ce 14,8% susţin că direcţia este bună. 3,8% – ”Nu ştiu”, iar 1,8% nu au dat un răspuns.
Pe regiuni, 81,7% dintre locuitorii din Sud – Bucureşti şi Dobrogea consideră că direcţia este greşită, moldovenii clasându-se pe locul doi, cu 80,4%, iar 79,5% dintre respondenţii din Transilvania şi Banat sunt de aceeaşi părere.
De asemenea, 15% dintre transilvăneni cred că direcţia este bună, aceeaşi părere având şi 14,1% dintre locuitorii din Sud – Bucureşti şi Dobrogea şi 12,9% dintre moldoveni.
”Nu ştiu” au răspuns 4,5% dintre cei intervievaţi din Transilvania-Banat, 2,5% – din Sud – Bucureşti şi Dobrogea şi 4,4% – Moldova. Nu au răspuns 1% din Transilvania-Banat, 1,6% din Sud – Bucureşti şi Dobrogea şi 2,2% din Moldova.
Studiul IRES a fost realizat în perioada 13 – 15 decembrie, pe un eşantion naţional adult de 1.178 de persoane, având o marjă de eroare admisă de plus/ minus 2,9%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult