Acasa rss 1asig Sondaj: Peste 60% dintre români consideră că țara e protejată de calitatea de membru NATO

Sondaj: Peste 60% dintre români consideră că țara e protejată de calitatea de membru NATO

scris de M S
158 Afisari

60,2% dintre români consideră că țara noastră este protejată în situația unui conflict în regiune de calitatea de membru NATO iar 49,3% sunt de acord cu creșterea cheltuielilor pentru Apărare, arată un sondaj INSCOP dat publicității joi.

Peste 60% dintre români consideră că țara e protejată de calitatea de membru NATO

Peste 60% dintre români consideră că țara e protejată de calitatea de membru NATO

Pe de altă parte, 25,5% dintre respondenți consideră că apartenența la NATO nu protejează România iar 14,3% nu au știut să răspundă sau nu au răspuns.
Sondajul mai relevă că, deși aproape jumătate dintre români sunt de acord cu creșterea bugetului Apărării, 33% nu sunt de acord. 17,4% din cei intervievați nu au răspuns sau nu au știut să răspundă.
Potrivit INSCOP, 29,5% dintre respondenți se declară foarte îngrijorați și 32,4%, îngrijorați de conflictul dintre Ucraina și Rusia. Sunt puțin îngrijorați 24,7% dintre respondenți, în timp ce 11% nu sunt deloc îngrijorați. 0,8% spun că nu au auzit de conflict, în timp ce 1,6% nu știu sau nu răspund.
În ceea ce privește relațiile româno-ruse, 44,9% dintre cei intervievați consideră că acestea vor rămâne la fel în următoarea perioadă. 31,6% cred că relațiile se vor înrăutăți, în timp ce 9% cred că se vor îmbunătăți. Nu știu sau nu răspund 14,5% dintre respondenți.
Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului „Adevărul” în perioada 1-7 mai. Eroarea maximă admisă a datelor sondajului este de 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.
Volumul eșantionului a fost de 1.056 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

3 comentarii

BULA 22-05-2014 - 16:12

Procentul prostilor e mai mare de 60%, deci sunt si prosti care nu sunt convinsi ca americanii risca un razboi termonuclear cu rusii, de dragul unei colonii ca Romania.

UnUL 23-05-2014 - 07:02

Bulă, mai citește o dată declarațiile făcute de Jo Biden la București, poate vei pricepe și tu ceva.
Iar chestia cu „colonia” e de o stupizenie crasă”. Biden nu s-a comportat ca într-o țară ocupată, ci ca într-o țară aliată demnă de încredere și respect.
Reiau o postare de ieri:
Ce ascund gesturile lui Joe Biden din întâlnirile cu Băsescu şi cu Ponta, Adevărul, 21 mai 2014

Vicepreşedintele SUA; Joe Biden, a fost extrem de călduros cu preşedintele Traian Băsescu. Cu premierul, însă, a păstrat o distanţă oficială.
Într-o întâlnire de rang înalt, gesturile au o simbolistică aparte. Ieri, la Palatul Cotroceni, după ce şi-au strâns, ritualic, mâna, Traian Băsescu şi Joe Biden au lăsat loc unor gesturi amicale. Cei doi s-au îmbrăţişat, iar Băsescu şi-a sprijinit, un moment, fruntea de umărul americanului. Apoi, după poza oficială, oficialul SUA l-a apucat de după umeri pe şeful statului român, chiar în văzul lumii.
Este acesta un semn de prietenie sau un semn de subordonare? „Faptul că l-a apucat uşor de umeri este un limbaj corporal tipic american şi reprezintă un gest suprem de prietenie. Prietenie bărbătească şi încredere. Nicidecum Biden nu vrea să transmită că el e stăpânul. Dacă erau mai tineri, Biden l-ar fi bătut pe spate pe Băsescu. Aşa se poartă la americani, chiar şi la cel mai înalt nivel. Băsescu le-a fost partener timp de 10 ani, iar acesta este un gest absolut normal. De asta a şi spus Biden că le va lipsi“, a tradus limbajul corporal psihiatrul Florin Tudose.
Apoi, la Palatul Victoria, Joe Biden nu a mai avut aceeaşi atitudine ludică. Ba, dimpotrivă, când premierul Victor Ponta a încercat o îmbrăţişare amicală, Biden a rămas ţeapăn. „În cazul Ponta, expresia mimico-gestuală arată o relaţie strict oficială. Îi spune: «Stai acolo!». Oricum, Ponta a greşit. Nu avea dreptul să pună mâna pe Biden, pentru că este mai tânăr. L-a confundat pe Biden cu tata-socru. Nici pe Iliescu n-ar trebui să-l ia de umeri. E o dovadă de lipsă de respect“, a mai spus medicul Tudose, care a vorbit despre importanţa gesturilor într-o întâlnire bilaterală.
„Americanii sunt extraordinari de buni în materie de limbaj corporal. Au consilieri speciali şi au grijă să transmită mesaje importante.Nu e nimic întâmplător.”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS