Acasa Actualitate-InternaSocial Sondaj: Tinerii cred ca inchiderea magazinelor etnobotanice nu rezolva problema consumului

Sondaj: Tinerii cred ca inchiderea magazinelor etnobotanice nu rezolva problema consumului

scris de Ziua Veche
0 afisari

Majoritatea tinerilor români – 69% – consideră că închiderea magazinelor ce comercializează produse etnobotanice nu va rezolva problema consumului acestora, relevă un sondaj de opinie,  dat publicităţii vineri, realizat de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), informează Agerpres.


Totodată, 60% dintre cei intervievaţi au spus că au prieteni sau colegi care consumă produse etnobotanice, iar 55% au consumat astfel de produse, în timp ce 37% susţin că nu au consumat.

Dintre cei care declară că au consumat produse etnobotanice, 48% au indicat că au consumat de mai multe ori, iar o singură dată doar 7%.

Majoritatea celor care susţin că au consumat produse etnobotanice – 57%, afirmă că le cumpără de pe internet, iar 41% din magazine.

Un procent de 67% dintre cei chestionaţi consideră că sunt necesare campanile de prevenire şi informare asupra riscurilor consumului de droguri, în timp ce 21% susţin contrariul.

Totodată, 81% dintre respondenţii sondajului susţin că nu s-au făcut campanii de prevenire şi informare asupra consumului de etnobotanice în şcoli, licee sau în alte locuri publice, iar 10% afirmă că acest lucru s-a făcut.

În ceea ce priveşte rolul ONG-urilor în combaterea consumului de etnobotanice, 86% au spus că acestea trebuie să se implice activ organizând evenimente ca forme alternative la consumul de droguri, alcool, tutun. Acestea ar trebui organziate în cluburi şi mall-uri, cred 45% dintre persoanele intervievate, parcuri şi alte locaţii – 34%, şcoli şi licee – 21%.

0 comentariu

caramache 30-07-2010 - 14:29

Propun ca acesta stire sa fie transmisa de catre ziarul Ziua veche si ambasadorii Romaniei in tarile respective urmatorilor: Regina Marii Britanii, Regele Spaniei, Presedintele Frantei, Cancelarul Germaniei, Primul ministru al Italiei, precum si celorlati sefi de state si prim-ministri ai celorlalte tari din Uniunea Europeana.
De asemenea aceasta stire trebuie trimisa si Comisiei ONU pentru drepturilor omului si ong-urilor care se ocupa cu drepturile omului pentru a invita membrii acestora la curatatul fecalelor sinstratilor braileni.

jan dinu 30-07-2010 - 15:50

Pentru shpaga cu parai
Tziganii intra shi’n rai
Au poarta mereu deschisa
Doar la prosti este inchisa !

Romanii ramin geloshi
Ca n-au bani nici de galoshi
Daca muncesc ziua toata
Bogatia nu se-arata !!

Tzara devenita shatra
Uite ,totzi ce aur poarta ..
Lanturi grele au la git
Cind joaca mereu – barbut
Semn ca’s din trib – avut !

Acum nu le e rau ..
Sunt bashtani shi la bulau ..
Dar de vor trece la Shiva …
Devin rai la fel ca IUDA……..!!

JD-USA

Cel Mai Tare 30-07-2010 - 16:22

Propun ca imediat, chiar in aceasta seara, ziarul DE MARE SUCCES, ziuaveche, sa trimita pe doamna ziarista Mihaela CARLAN sa faca un reportaj la fata locului pt. ca dumneaei are deja experienta in acest domeniu; aduceti-va aminte ca dinsa a facut acel nemaipomenit reportaj din subteranele Bucurestilor. Hai, domnu’ Pena, da-i o suta de lei si sa se deplaseze imediat acolo si sa se intoarca cu reportaju. Da? … Sa mai scrie si pentru noi nu numai pt. muieri!

ALBU DUMITRU 30-07-2010 - 16:27

Zigeuner, in mod decent va zic , carati-va din Romania. E prea frumos pt voi aici

jan dinu 30-07-2010 - 16:49

Salvati shatra – migratoare
C-o duce rau shi moare …
Alfel merg s-a cerseasca
Umiliti ,n-au traditie s-a munceasca!!

Facind foarte multi copii
Totzi din cinshpe ramashi vii ..
Mai tirziu shi-aduc aportu
Pradind lacimitir shi mortu !!

HINDishistanul creste ,creste
Europa se timpeshte
Cu SOROS$ aliat
Totul e contaminat !!

Presedinti – regi – imparati
Sunt in shatra lor toti – frati …
La – LOJA – ce-a mai de sus …
Unde-i greu – azi de patruns !

JD-USA

oblioo 30-07-2010 - 17:21

Acesti oameni au dreptul la viata, dar nu este indicat sa aiba copii. Campania de sterilizare voluntara ar fi trebuit sa se incheie la ora asta. Operatia este foarte simpla, se leaga trompele uterine. In occident multe persoane aleg sa faca operatia de sterilizare, dupa ce au 2 copii, de exemplu si considera ca nu isi mai permit altii.
http://www.netdoctor.co.uk/sex_relationships/facts/sterilisation_women.htm
In anii 60-70 au existat campanii de sterilizare pentru amerindienii din Canada si aborigenii din Australia.
Un stat drebuie sa incurajeze doar reproducerea membrilor sai sanatosi si educati.

ion berciu 30-07-2010 - 18:06

Moarte Tiganoilor!

Cineva 30-07-2010 - 18:17

Daca se apucau de distrugeri cred ca innoptau si locuiau pe strada .Ptr mai multa siguranta eu cred ca tiganii trebuie sa fie cazati la puscarie . Si mancare tot de acolo sa primeasca . Curatenie sa-si faca singuri . Pompierii au alte misiuni . Tiganii trebuie evacuati inclusiv din locuintele sociale iar ajutorul social taiat deoarece dintotdeauna au fost paria si cancerul societatii . In general ei trebuie exterminati . Nesimtiti si plini de paduchi!

Foreskin 30-07-2010 - 19:20

..oricum, e bine sa nu-i folositi in compozitie la conservele pt. caini si pisici.. daca nu vreti sa turbeze…

Nume* 30-07-2010 - 23:40

Domnule, daca vrei intr-adevar sa te cultivesti, invata pe de rost poeziile lui Jan Dinu. Dar, inainte de a purcede la acest efort, fa gargara cu HCL ca sa nu-ti creasca par pe prostata!

vlad 31-07-2010 - 07:01

Regele si imparatul lor cu toate printesele si si printii tiganesti .Sa-i puna la munca dupa supusii lor ! Astia merita cazati sub cerul liber fara acoperis .Aduceti toti mancatorii de rahat de la diferite ONG -uri ,din parlament ,pt. drepturile tiganilor sa vada adevarul !!

rush 31-07-2010 - 16:42

integrarea rrrromilor in lumea civilizata are tot atatea sanse cat realizarea unui perpetuum mobile. cazarea lor trebuia facuta in apartamente cu aer conditionat cu Cyclon B, dar momentul a fost ratat de ion antonescu. acum sa se spele pe cap cu ei vest-europenii care ne-au tot explicat teoria chibritului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult