Acasa Actualitate-InternaSocial Sondajele spun: Ne-a lovit criza la cap! Am lua, dar n-am da!

Sondajele spun: Ne-a lovit criza la cap! Am lua, dar n-am da!

scris de Ziua Veche
0 afisari

Romanii nu vor sa plateasca taxe si impozite, dar astepta sa le creasca salariile si pensiile, toti declarandu-se afectati de criza, releva un sondaj de opinie realizat de CURS, la comanda Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare. Criza economica va fi depasita peste trei ani sau chiar mai mult cred jumatate din cetateni (54%) si doar 5% sunt optimisti sustinand ca dificultatile economice vor fi depasite in cursul acestui an. Guvernul actual nu este in stare sa scoata tara din criza este convingerea a peste jumatate (64%) dintre romani, in timp ce 21% sunt de parare ca Executivul condus de Emil Boc va reusi. Ruptura dintre agenda publica si cea a guvernantilor este evidenta.

CITITI SONDAJUL AICI

 Masurile care ar trebui adoptate prioritar de catre Cabinetul Boc in opinia romanilor, conform sondajului CURS, sunt: cresterea punctului de pensie de la 38% la 45% din salariul mediu brut pe economie (32%); cresterea salariului minim pe economie la 740 RON/luna (32%);  impozitarea averilor mai mari de 500.000 de euro (13%); acordarea de subventii pentru agricultura (9%); schimbarea cotei unice cu impozitarea progresiva (6%). In privinta ierarhizarii problemelor ce trebuie rezolvate cu prioritate de Guvern, cetatenii nominalizeaza: crearea de locuri de munca (40%); cresterea pensiilor (21%); cresterea salariilor (10%); imbunătănirea sistemului de sanatate (9%); combaterea coruptiei (6%); agricultura (4%); scaderea impozitelor si taxelor (3%); imbunatatirea sistemului de invatamant (2%); construirea de autostrazi (1%).

Ingrijorator este faptul ca mai mult de jumatate dintre romani (66%) spun ca veniturile le ajung pentru strictul necesar sau nici macar atat. Doar 2% reusesc sa aiba tot ce le trebuie fara sa se restranga sau sa renunte la ceva. De altfel, sondajul CURS arata ca peste jumatate din cetateni (64%) se declara afectati in mare si foarte mare masura de criza economica.

Geoana presedinte

Optiunile politice ale romanilor sunt constante. La intrebarea “Presupunand ca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romanei, cu candidatii carui partid ati vota” rezultatele sunt dupa cum urmeaza: PD-L si PSD se afla la egalitate (35%), urmate de PNL cu 18% si UDMR cu 5%, restul formatiunilor politice situandu-se mult sub pragul electoral. Cifrele prezentate de CURS sunt in contextul in care 34% din esantion a refuzat sa raspunda. Cercetarea cuprinde si o referire la alegerile din interiorul PSD. La intrebarea “Indiferent de optiunile dvs. politice, care dintre urmatorii candidati ar trebui sa fie ales Presedinte al PSD?”, 43% au optat pentru Mircea Geoana, 28% pentru Adrian Nastase, 15% pentru Cristian Diaconescu, 13% pentru Victor Ponta 13% si doar 3% Miron Mitrea.

Sondajul CURS a fost realizat in perioada 4-14 februarie, pe un esantion de 3000 de persoane si are o marja de eroare de +/-1,8%.

0 comentariu

Cris 07-07-2010 - 13:26

Stie sa calculeze securistul? Are opinii securistul? Credeti ca un securist si un turnator poate avea opinii bune pentru romania si poate face afirmatii publice?

Huhu 07-07-2010 - 16:47

Ptiuuu!!!!!!!!!!

gigel 08-07-2010 - 13:17

DA….din moment ce basescu, care este securistul si turnatorol nr.1 face acelasi lucru, mai ales in calitate de presedinte.

mihail 11-07-2010 - 13:51

Bietul Voiculescu, ala care nici in tembeliziunile sale nu e capabil sa angajeze dacat prostituate si nici fetele nu si le protejeaza de impactul cu alea din curvie puse pe sticla, asta, atat de incapabil sa faca ceva bun pt Romania?Cu toti banii tai, nu te-as vrea de tata, mai tigane, pt lectii la fetel!e tale le-ai angajat si promovat pe profesionistele din prostitutie?Mai,tata,mai! Rusine

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult