Acasa Actualitate-InternaSocial Sorin Oprescu a fost dus la Spitalul Universitar

Sorin Oprescu a fost dus la Spitalul Universitar

scris de D.P.
13 afisari

Sorin Oprescu a fost adus, sâmbătă după-amiază, cu o dubă a poliţiei la Spitalul Universitar de Urgenţă pentru a fi consultat de medici inclusiv pentru probleme cardiace, în urma unei solicitări făcute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocaţii săi.
Rezultate parţiale ora 14 - BEM Bucureşti: Oprescu 56,19%Sorin Oprescu a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16.00, cu o dubă a poliţiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă, la intrarea în unitatea medicală fiind însoţit de doi agenţi.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sâmbătă, după ce l-a vizitat pe acesta în arest, că Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a i se face o serie de investigaţii.

„Va fi dus la spital pentru investigaţii. Ni s-a aprobat cererea. Asta vine ca urmare a stării de sănătate a domnului Oprescu, a concluziilor raportului celor de la Avocatul Poporului şi desigur a solicitărilor repetate pe care apărarea le-a făcut în cursul urmăririi penale”, a declarat Alexandru Chiciu, la ieşirea din Arestul Central al Poliţiei Capitalei.
Apărătorul a mai precizat şi situaţia în cazul clientului său s-a reglementat şi în ceea ce priveşte regimul alimentar, Sorin Oprescu primind hrana necesară dietei sale.

Alexandru Chiciu a precizat că Sorin Oprescu i-a spus că „vreau să mă bat pentru sănătatea mea pentru că doresc să fiu şi să mă bat de la egal la egal cu delatorii mei”.

Într-un raport realizat de o echipă de specialişti trimisă de Avocatul Poporului la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a face verificări cu privire la respectarea dreptului la sănătate al lui Sorin Oprescu se precizează că edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgenţă şi ţinut sub observaţie într-o secţie de cardiologie, cu aparatură de specialitate, având în vedere „agravarea stării de sănătate, în contextul antecedentelor personale patologice”.

Doi reprezentanţi ai Avocatului Poporului, însoţiţi un medic şi un reprezentant al unei organizaţii non-guvernamentale, au fost joi la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, după ce instituţia s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia lui Sorin Oprescu. Aceştia au stat de vorbă cu Sorin Oprescu şi cu conducerea Arestului Central, pentru a verifica dacă au fost respectate dreptul la viaţă, la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii în cazul primarului suspendat al Capitalei.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, la Spitalul „Sfântul Ioan”, pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în Arestul Capitalei.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au solicitat, marţi, comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de trei dintre medicii săi curanţi, printre care profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat în ultima perioadă.

Viorel Mocanu a declarat, pentru Mediafax, că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci când a fost dus din arest la Spitalul „Sfântul Ioan” persistă, iar familia acestuia şi apărarea doresc şi opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigaţiile care i-au fost făcute în 21 septembrie, la spital, se pare că Sorin Oprescu ar fi făcut un „pseudo-infarct”, iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

În urma solicitării făcute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocaţii săi, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenţă, a venit, vineri seară, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel Bucureşti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult