Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Sorin Oprescu, dus de urgenţă la spital

UPDATE – Sorin Oprescu, dus de urgenţă la spital

scris de P.C.R.
5 afisari

UPDATE – Potrivit avocatului lui Sorin Oprescu, Viorel Mocanu, există posibilitatea ca oricând primarul suspendat să fie dus din nou la spital, fie la Floreasca, fie la Spitalul Universitar. Apărătorul edilului a mai spus că acesta se teme pentru viaţa lui.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost transportat înapoi în Arestul Central al Poliției Capitatei, la aproximativ o oră după ce fusese dus de urgență la un spital din București, pentru că se simțea rău.

Sorin Oprescu a fost internat în spital. Potrivit unor surse neoficiale, primarului suspendat al Capitalei i s-a făcut rău după ce Curtea de Apel a dat publicității motivarea în cazul menținerii arestului preventiv.

Oprescu rămâne în arest preventiv

Oprescu rămâne în arest preventiv

Sorin Oprescu a fost dus la Spitalul Cantacuzino, specializat pe probleme cardiace. El le-ar fi spus agenților că nu mai poate respira, spun aceleași surse, și a fost transportat cu o mașină de la Arestul Preventiv. El se afla de două săptămâni în arest preventiv.

Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu, a confirmat la Digi24 că acesta a fost dus de urgență la spital, însă nu a fost informat la ce unitate de primiri urgențe.

„Nu pot să cred că l-a afectat motivarea Curții”, a declarat Viorel Mocanu.
Numele mai multor ziariști apare în rechizitoriul întocmit de procurori lui Sorin Oprescu. Potrivit instanței, primarul general al Capitalei primea informații de la aceștia despre acțiunile Direcției Naționale Anticorupție împotriva sa.
În motivarea deciziei luate de Curtea de Apel București prin care Sorin Oprescu era menținut în arest preventiv apare informația că primarul general suspendat ar fi susținut în fața instanței de judecată faptul că mai multe persoane, printre care și jurnaliști, ar fi venit în repetate rânduri la biroul său din Primăria Capitalei cu informații „pe surse” potrivit cărora ar urma să fie arestat.

Judecătorul de drepturi și libertăți a cerut lămuriri de la Sorin Oprescu, iar acesta ar fi spus că în principal jurnalistul Rareș Bogdan venea cu astfel de informații și chiar și Cozmin Gușă i-ar fi prezentat astfel de zvonuri.

Potrivit motivării, și alte persoane i-ar fi spus lui Sorin Oprescu nu doar o dată că i s-ar pregăti un dosar penal, acesta nominalizându-l și pe președintele CJ Ilfov, însă a precizat că nu a dat niciodată crezare unor astfel de zvonuri.

Cu toate acestea, întrebat de ce a angajat un avocat specializat pe materie penală în urmă cu un an, el a spus că s-ar fi temut de anumite provocări, dar și pentru că văzuse un sondaj de opinie care arăta că este al doilea favorit pentru Președinția României și a considerat că ar putea fi supus unor provocări.

Sorin Oprescu nu a precizat în declarația dată în fața instanței când au venit aceste avertizări. El a mai făcut o apreciere generală că timp de șapte ani cât a condus primăria a trăit „între agonie și extaz”, iar că în ultimii doi ani de zile îi dădea afară pe cei care îi spuneau că „va fi arestat a doua zi”. Primarul a adăugat că aceste avertismente s-au întețit în ultimii doi ani, dar că nu le-a dat crezare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult