Acasa Actualitate-InternaSocial Sorin Oprescu, dus înapoi în Arestul Capitalei

Sorin Oprescu, dus înapoi în Arestul Capitalei

scris de Șt. C
10 afisari

Sorin Oprescu a fost dus înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei, miercuri după-amiază, în urma investigaţiilor medicale care i-au fost făcute la Centrul Oncologic Fundeni, cerute de avocaţii edilului după ce i-ar fi fost depistat un nodul la un plămân, existând suspiciuni că ar avea cancer.
sorin oprescu spitalPotrivit unor surse din Poliţie, primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost adus în Arestul Central cu o ambulanţă, de la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni.

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat că apărătorii lui Sorin Oprescu aşteaptă raportul medical, iar în funcţie de aceste date şi de alte aspecte se va stabili care va fi în continuare strategia de apărare.

Sorin Oprescu a fost dus miercuri dimineaţă, sub pază, cu o ambulanţă, de la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N. Paulescu” la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni, unde fusese programat de săptămâna trecută pentru o investigaţie computer tomograf.Primarul suspendat al Capitalei era din 9 octombrie la Institutul „N. Paulescu”, unde a fost transferat de la Institutul Oncologic Bucureşti, după ce starea edilului nu a permis atunci realizarea investigaţiei computer tomograf la care trebuia să fie supus, din cauza valorilor crescute ale glicemiei.

După ce medicii au decis că lui Sorin Oprescu nu-i poate fi făcută investigaţia PET/CT (computer tomograf), primarul suspendat al Capitalei a fost reprogramat pentru miercuri 14 octombrie şi apoi transferat de la Institutul Oncologic Bucureşti, unde era internat din 8 octombrie, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Sorin Oprescu trebuia să fie supus, în 9 octombrie, la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni, unei investigaţii PET/CT (computer tomograf), pentru care este folosită o substanţă de contrast similară glucozei.

Medicii i-au făcut mai întâi un set de analize lui Sorin Oprescu, care suferă de diabet şi are probleme cardiace şi pulmonare. Analizele au indicat, printre altele, valori crescute ale glicemiei, astfel că medicii au stabilit că investigaţia PET/CT nu poate fi făcută până când aceste valori nu vor scădea.

În cazul pacienţilor diabetici sau cu antecedente metabolice, în urma măsurării glicemiei în urma investigaţiei, dacă aceasta depăşeşte 150 mg/dl, examinarea va trebui reprogramată, de comun acord cu medicul curant.

Sorin Oprescu a fost transferat în 8 octombrie din Arestul Capitalei la Institutul Oncologic Bucureşti, pentru a fi supus unor investigaţii medicale la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni, ca urmare a aprobării cererii formulate în 3 octombrie de avocaţii edilului.

Apărătorii lui Sorin Oprescu au arătat, în cererea de transfer într-un spital, că, în urma investigaţiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecţiuni, unele grave, fiindu-i depistat şi un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat „un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandată efectuarea unor investigaţii suplimentare.

Sorin Oprescu, încarcerat din 6 septembrie în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, a fost transferat şi în 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a stat internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigaţii, printre care şi o coronarografie.

Oprescu a fost dus în 26 septembrie la spital, după ce avocaţii acestuia au solicitat să fie supus unor investigaţii întrucât suferă de diabet şi are probleme cardiace, care s-au accentuat în urma arestării acestuia.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult