Acasa Actualitate-InternaSocial Sorin Oprescu nu are probleme medicale. S-a întoars în Beciul Domnesc

Sorin Oprescu nu are probleme medicale. S-a întoars în Beciul Domnesc

scris de B.C.R
16 afisari

Sorin Oprescu a fost transferat în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, după ce coronarografia la care a fost supus luni edilul de către medicii Spitalului Universitar Bucureşti nu ar fi evidenţiat probleme foarte grave, potrivit unor surse medicale.
sorin oprescu spitalSorin Oprescu a fost dus, marti, în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, conform surselor citate.

Acestea au mai menţionat că coronarografia la care a fost supus, luni, edilul suspendat al Capitalei nu a evidenţiat probleme foarte grave, iar Sorin Oprescu nu ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

În ce priveşte starea de sănătate a lui Sorin Oprescu, avocatul Viorel Mocanu a declarat, luni, că doar medicii pot decide cât de gravă este, precizând că s-au solicitat de urgenţă toate acele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigaţii, şi de la Spitalul Elias.

Despre coronarografia la care a fost supus luni Sorin Oprescu, avocatul a spus: „Este vorba de o pseudo-operaţie, pentru că discutăm de o investigaţie care durează undeva la şase-şapte ore şi care necesită un timp de refacere, de convalescenţă ulterior, pentru că doar aşa se poate analiza şi afla dacă există unul dintre cele două stenturi înfundate sau o altă venă înfundată şi pentru a putea fi stabilizat din punct de vedere medical”.

Sorin Oprescu a fost supus, luni, unei coronarografii, o investigaţie necesară în cazul în care medicii constată că sunt semne că ar exista probleme mai grave, au declarat surse medicale.

Sorin Oprescu a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, unde este păzit de trei agenţi, conform surselor medicale.

Medicii specialişti l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigaţii atât în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.

„Nu ştiu ce investigaţii s-au făcut, dar potrivit procedurilor, se începe cu investigaţii neinvazive: EKG, investigaţii imagistice, analize, pentru a vedea dacă există semne de leziuni musculare ale inimii şi stabilirea valorilor zahărului in sânge”, a declarat duminică, pentru Mediafax, profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Mircea Cinteză a spus că o coronarografie se face atunci când sunt semne că ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

„El, având cele două boli prinicipale, boală cardiovasculară şi diabet, în astfel de situaţii există opinii ale celor specializaţi şi aceşti medici se întâlnesc de facto într-o comisie pentru a analiza situaţia fiecărui pacient”, a adăugat profesorul doctor Mircea Cineză.

Şeful clinicii Cardiologie a precizat că, în urma invesigaţiilor, echipa de medici va decide dacă în cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult