Acasa Actualitate-InternaSocial Sorin Oprescu: Până în 20 iulie, parcarea de la Universitate va fi dată în folosinţă

Sorin Oprescu: Până în 20 iulie, parcarea de la Universitate va fi dată în folosinţă

scris de A.B.
17 afisari

Primarul Bucureştilor promite că parcarea subterană din Piaţa Universităţii va fi gata până la data de 20 iulie.

universitatii

foto: spaniaromaneasca.com

„Parcarea, începută cu un an şi jumătate în urmă, atunci când am început să mutăm statuile, este în faza de finalizare, la data de 15 iunie se va termina hidroizolaţia şi după aceea undeva spre 20 iulie parcarea este funcţională”, a explicat Oprescu. Potrivit acestuia, intrarea în parcare se va face prin strada Academiei, iar ieşirea pe la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, în timp ce rampa dinspre strada Toma Caragiu, semaforizată, va fi folosită alternativ, ca intrare sau ieşire, în funcţie de fluxul maşinilor. “Dorim să aducem toate maşinile din zonă şi tot ceea ce înseamnă maşinile băncilor şi locatarilor, dar ele nu vor reprezenta mai mult de un sfert din parcare, restul fiind parcare publică”, a spus Oprescu pentru Agerpres. Primarul general a precizat că la suprafaţă va fi amenajată piaţeta care va fi exclusiv pietonală, cu bănci, pomi, iar statuile vor fi curăţate. „Am vrea sincer ca la 20 iulie să se poată circula şi la suprafaţă şi să se folosească parcarea la parametrii ei”, a menţionat primarul general.

Cât despre taxa de parcare, el a spus că aceasta va fi decisă de către Consiliul General pornindu-se de la un minimum de 0,38 de cenţi. „În momentul în care se va stabili taxa, acest lucru se va face având în faţă înţelegerile cu partenerul public-privat, pentru că oamenii trebuie să-şi amortizeze şi ei lucrarea”, a mai spus Oprescu.

De asemenea, el s-a referit şi la parcarea subterană ce va fi construită în apropiere de zona Edgar Quinet, săpăturile urmând a fi demarate anul acesta. „Începem să săpăm pe Edgar Quinet vara aceasta ca să putem face şi acolo parcare subterană care se va uni cu cea de sub Hotelul Intercontinental. Această parcare va avea 300 de locuri, iar cea de la Intercontinental 1.700 de locuri. Parcarea de la Universitate, cu o capacitate de 420 de locuri pentru maşini şi 20 pentru motociclete, va fi deservită de un singur lift, edilul menţionând că va fi construit un al doilea, dacă va fi necesar. De menţionat că placa turnată la suprafaţa parcării subterane de la Universitate are o grosime de 45 de centimetri, fiind proiectată să susţină cele patru statui, a căror greutate este cuprinse între 90 şi 100 de tone fiecare. Celelalte plăci de susţinere a etajelor inferioare au fiecare câte 35 de centimetri grosime. Investiţia de la parcarea de la Piaţa Universităţii este de opt milioane de euro, bani care sunt plătiţi de către beneficiar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult