Acasa Actualitate-InternaSocial Sorin Oprescu: Pot sa acopar subventia la caldura daca o face si Guvernul

Sorin Oprescu: Pot sa acopar subventia la caldura daca o face si Guvernul

scris de Ziua Veche
2 afisari

Bucurestenii vor beneficia in continuare de subventia la caldura, urmand sa plateasca 124 lei pe gcal, daca Guvernul isi va respecta promisiunea de a asigura subventia pentru acest an, a declarat, sambata, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Realitatea TV, informeaza Agerpres.


„Am reusit sa facem in asa fel sa acoperim subventia la gaze pentru bucuresteni. Acum luam cateva masuri. Guvernul a declarat ca asigura subventia pentru acest an. Daca el o face, atunci sa stea toata lumea linistita ca pot sa acopar”, a precizat Oprescu.

Exceptie vor face firmele care isi au sediul social in blocuri, care platesc 300 de lei gcal. „Pe acestia nu pot sa-i subventionez”, a adaugat primarul general.

„Daca Guvernul nu da aceasta subventie, atunci inseamna ca trebuie sa fac un efort, mai intai pentru cei cu venituri mici. Am cerut de la Ministerul Muncii o situatie privind salariile celor cu peste 2.000 – 2.500 lei, pentru a face o socoteala. Unii stau in zone unde isi au sediul, birourile si sunt racordati la centralele de cartier. Nu pot sa-i las si pe acestia cu 124 lei/gcal, pentru ca nu mai pot acorda ajutor celor saraci”, a explicat edilul-sef.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult