Acasa Actualitate-InternaSocial Sorin Oprescu: Urmeaza o serie de controale in spitale

Sorin Oprescu: Urmeaza o serie de controale in spitale

scris de Ziua Veche
16 afisari

.Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca a dispus o serie de controale in spitale in ceea ce priveste sistemul electric, de gaze, oxigen, pentru ca o tragedie precum cea de la Maternitatea Giulesti sa nu se mai intample.


„Imediat dupa accident am dispus formarea unei Comisii de control, formata din directori din Primaria Capitalei si insotita de specialisti, care evalueaza instalatiile de gaze, electricitate, apa si oxigen la toate spitalele noastre si deja avem primele concluzii. De exemplu, la Spitalul Nicolae Malaxa exista detectoare de fum dar centrala de alarmare nu este pusa in functiune si exista un deficit de personal de 50% – din 385 de posturi, doar 196 sunt ocupate”, a declarat Sorin Oprescu.

Acesta a anuntat un set de masuri precum achizitionarea de detectoare de fum pentru spitalele care nu sunt dotate cu asemenea sisteme, revizuirea sistemului de acces in sectiile de terapie intensiva si evaluarea personalului care lucreaza in aceste sectii. „Evaluam posibilitatea de a angaja pompieri in fiecare spital, ne gandim la un program de pregatire pentru cadrele medicale pentru situatiile de urgenta si, de ce nu, la o evaluare psihica a acestora”, a declarat primarul Bucurestiului. Oprescu a precizat totodata ca vinovatii de tragedia de la Maternitatea Giulesti vor plati si a mentionat ca reparatiile vor avea loc in toata zona afectata, astfel incat sa nu mai aiba loc alte nenorociri.

„De ani de zile atrag atentia asupra sistemului sanitar care incet, incet s-a degradat. (…) Va fi un sistem de aer performant, cu senzori de fum”, a spus Sorin Oprescu, citat de realitatea.net.

Este o tragedie. Vorbele, speculatiile politice, nu au nicio relevanta. A fost un moment tragic cand s-a intamplat ce s-a intamplat. Nu trebuie sa se mai intample asa ceva. Vinovatii vor plati. Va jur. O sa plateasca de n-o sa mai poata”, a asigurat Oprescu.

0 comentariu

john from London 08-09-2010 - 21:42

unu nazist , mazare si unu suficient de prost sa angajeze bona filipineza

DirectX 09-09-2010 - 04:34

Pacientul Mazare s-a referit la o revolutie virtuala, in care romanii ii pot impusca pe Basescu si Boc, intr-un joc pe calculator. Pesedeii sunt eroii pozitivi, chiar daca au contribuit cel mai mult la vanzarea bogatiilor Romaniei la straini, iar Base este piratul cremenal, care l-a pus pe Boc sa ne dea pe mana FMI-ului.

IMGB 09-09-2010 - 08:26

Citez:
„Ganditi-va ca in 20 de ani, dupa ce am scapat de Ceausescu, nimeni n-a indraznit pana la Roberta Anastase si celalalte marionete ale lui Basescu sa schimbe regulile democratice”

Domnule Pulicar, cand Iliescu a pus trupele speciale sa traga in manifestantii din Piata Universitatii, cand a inscenat incendierea autobuzelor, democratia a fost respectata ?
Lasati-va de cioace, ca nu puteti castiga alegerile pe cinstit.
Magnatul Mazare are conceptii de stanga ? Tu esti de stanga ? Aveti voi ceva in comun cu salariatii care o duc greu si de la care asteptati voturile ?

Pribeagul 09-09-2010 - 17:43

IMGB-ule astazi in conditii „libertate politica, de constiinta, de exprimare. Cred cu ardoare in drepturile inalienabile (frazologie comunista, dar se potriveste) la viata, la oportunitati egale si la dreptul de a-ti cauta fericirea in lumea asta.” (citat ValVerde) fiecare este ce doreste; poate sa zica ca-i de stinga si sa promoveze idei de dreapata si invers. N-are nici o importanta, cine sa-i opreasca?

Cu cit esti mai demagog cu atit ai mai multe „succesuri”.

Mai bine spune-ne: presa hidraulica de 12 000 tf si strungul carusel de 20 m au exitat cu adevarat sau este numai o poveste? Erau ele si sunt utilaje productive sau numai „fier vechi”?

Poate ne spui ceva despre relatia care ar putea exista intre Roberta Anastase, fosta miss… sau Elena Udrea din Troia-Plescoi, actul ministru al Dezvoltarii…. si aceste utilaje.

O fi mai valoroasa o frunza – ce spun frunza, o jumatate de frunza! – decit unul din aceste utilaje?

Daca cei de sus nu stiu, noi stim!

ValVerde 09-09-2010 - 19:40

[quote name] fiecare este ce doreste; poate sa zica ca-i de stinga si sa promoveze idei de dreapata si invers. N-are nici o importanta, cine sa-i opreasca?[/quote]

Cine ii opreste???
Alegatorul educat si constient!
Maturitatea politica a cetateanului.
Votul nostru cinstit si transparent.
Asta ar trebui sa opreasca panglicarii si demagogii
In nici un caz decretul unui dictator megaloman creat de un regim criminal pe care il regreti.

Daca utilajele respective erau productive sau nu, numai economia de piata poate decide. Economia planificata nu poate fi un indicator al productivitatii si al valorii economice reale.

green day 09-09-2010 - 20:10

Iar manaci kakat ba ciufutule.Bai korcitura spurkata nu mai mannka bai kakat nu puti de la o posta.Te bag in p.z.d.a. ma-tii de onanist ba vierme scarbos.Impusca-te ba lepra.Nu ma grohaii in publik ba malahie imputita.Mars la cocina jogodie.

Pribeagul 09-09-2010 - 20:26

te rog, nu te infierbinta.

Nu regreta nimeni nici un „regim criminal”. Dimpotriva.

Combat conceptia conform careia daca am trait intr-un „regim criminal”, hotarit si impus de altii, nu de noi, suntem niste creaturi nedemne, care trebuie sa murim, ca pe urma totul sa fie bine si frumos.

Combat conceptia conform careia regimul a fost criminal de la rasarit la apus. A fost perioada de represiune in care ne-au stapinit criminalii care ne-au impus un regim criminal sub privirile neputincioase ale mapamondului; si a fost o perioada in care poporul roman s-a ridicat din mocirla in care a fost tavalit si a incercat sa-si faca o viata normala, perioada cunoscuta sub numele de dictatura de dezvoltare.

Daca comparam perioada actuala cu aceea a dictaturii de dezvoltare, din foarte multe puncte e vedere, nu ne place ce vedem acum.

Ne intrebam de ce. Discutam, facem comparatii, cautam raspunsuri, solutii. Asta nu inseamna ca regretam „un regim criminal”.

Acum, pe noi nu comunismul ne ofileste si otraveste; tilharii jefuitori care ne-au incalecat ametindu-ne cu lozinci si slogane mincinoase au caracteristicile celor mai rapaci capitalisti…

Uita-te la ei: Vintu nenoroceste zeci de mii de oameni si toate tv-urile ii pling de mila ca cica nu i se acorda prezumtia de nevinovatie, Patriciu ia o bijuterie industriala cu cca 60 mil euro, o vinde cu nu stiu cite miliarde, si nu se incumeta sa plateasca statului cca 600 mil euro pe care intreprinderea vinduta-i datora. Te intrebi, ce stat o fi asta?! Etc, etc…

Sa mai pastram un pic distanta, sa se mai clarifice lucrurile; probabil ca vom ajunge pe fundul gropii (se pare ca n-avem mult de asteptat, conducerea actuala, cit si opozitia tin doar 6 pentru hoti), poate atunci vei crede ca am dreptate.

ValVerde 09-09-2010 - 20:31

[quote name]@ValVerde — green day 09-09-2010 23:10
Iar manaci kakat ba ciufutule.Bai korcitura spurkata nu mai mannka bai kakat nu puti de la o posta.Te bag in p.z.d.a. ma-tii de onanist ba vierme scarbos.Impusca-te ba lepra.Nu ma grohaii in publik ba malahie imputita.Mars la cocina jogodie.[/quote]

Dar din pacate specimene ca tine sint alegatorii!
Si in ciuda handicapului mintal evident pe care il pui in evidenta, votul tau conteaza exact cit al unui cetatean normal.

Nu faci decit sa confirmi cele spuse de mine.
E necesar ca cei ca tine sa se intoarca in gaurile din care au iesit, sau sa se educe o treapta desupra nevertebratelor pentru ca Romania sa aiba o sansa de a aspira la civilizatie.

green day 09-09-2010 - 20:46

ba comunistule nu mai manca cacat in public bai otreapa.O sugi zilnic si nu te mai saturi.te bag in p.i.z.d.a. ma-tii de rahat imputit ba jegosule.
Specimen o boul de tactu ba malahie.
handicapata este scroafa aia de ma-ta care nu te-a cacat la canal in loc sa te fete ba vierme.Spanzura-te ba lighioana nu mai face umbra pe pamant degeaba ba.
Cel care a iesit din gaura esti tu ba sobolane nedezvoltat. Ai iesit din gaura curului ma-tii ba dobitocule.

ValVerde 09-09-2010 - 20:48

te rog, nu te infierbinta.

Nu regreta nimeni nici un „regim criminal”. Dimpotriva.

——-
In toate postarile lasi impresia ca esti nostalgic dupa ceea ce aveam inainte de 1989. De cind esti de acord cu schimbarea?
Furata sau nu, revolutia a schimbat Romania. Si desi nu a facut-o perfecta, sau macar de invidiat, a dat un pas urias inainte pe drumul normalitatii
——

Combat conceptia conform careia daca am trait intr-un „regim criminal”, hotarit si impus de altii, nu de noi, suntem niste creaturi nedemne, care trebuie sa murim, ca pe urma totul sa fie bine si frumos.

———-
Regimul a fost impus de o minoritate. Cu tancuri din afara si cu colaboratori interni. Cine a spus ca sintem creaturi nedemne??? ca trebuie sa murim??
———-

Combat conceptia conform careia regimul a fost criminal de la rasarit la apus.

——-
Un regim care in numele ideologiei omoara persoane nevinovate sau le priveaza de libertate, un regim care elimina libertatea de gindire, de exprimare si libertatea politica, un regim care dicteaza morala si etica de partid, e criminal indiferent daca crezi ca a existat o perioada mai putin rea (de dezvoltare, cum o numesti)

——

Daca comparam perioada actuala cu aceea a dictaturii de dezvoltare, din foarte multe puncte e vedere, nu ne place ce vedem acum.

—-
Daca ce avem acum nu iti place, lupta sa o schimbi pe cale democratica, nu visind ce bine era sub dictatura
—–

Acum, pe noi nu comunismul ne ofileste si otraveste; tilharii jefuitori care ne-au incalecat ametindu-ne cu lozinci si slogane mincinoase au caracteristicil e celor mai rapaci capitalisti…

——
Hibele de acum nu legitimeaza regimul comunist. Pur si simplu trebuie sa imbunatatim ce avem, nu sa mergem inapoi
——

ValVerde 09-09-2010 - 20:52

[quote name]#9 @Valverde — green day 09-09-2010 23:46
ba comunistule nu mai manca cacat in public bai otreapa.O sugi zilnic si nu te mai saturi.te bag in p.i.z.d.a. ma-tii de rahat imputit ba jegosule.
Specimen o boul de tactu ba malahie.
handicapata este scroafa aia de ma-ta care nu te-a cacat la canal in loc sa te fete ba vierme.Spanzura-te ba lighioana nu mai face umbra pe pamant degeaba ba.
Cel care a iesit din gaura esti tu ba sobolane nedezvoltat. Ai iesit din gaura curului ma-tii ba dobitocule.[/quote]

Ohhh…sarmana tara…nefericit popor !!!

Asta imi produci, daca asi generaliza.
Dar nu generalizez, pentru ca stiu ca tu nu esti reprezentativ pentru tara mea.
Esti doar un accident.

nik 11-09-2010 - 05:51

e sigur ca veti ramane singuri in strada cine crezi ca mai au incredere in voi in cine un pacalici un nazist un tigan analfabet un comunist ilici un mafiot hrebenciuc,dragnea prostanac geoana santeti un partid de lichele cele mai mari tunuri sau dat pe guvernarile voastre sa le punctez nu e nevoie le stiti ca din ele vati umplut conturile

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult