Acasa Actualitate-InternaSocial Sotii violenti, tinuti la distanta prin lege

Sotii violenti, tinuti la distanta prin lege

scris de Ziua Veche
1 afisari

Pana acum cunoscut doar din filmele americane, ordinul de interdictie impotriva unui partener violent ar putea deveni o realitate si in Romania. Membrii Comisiei pentru Egalitatea de Sanse pentru Femei si Barbati din Camera Deputatilor au elaborat un proiect de lege care inaspreste legislatia privind violenta domestica, intre noile prevederi introduse gasindu-se ordinul de restrictie, protectie sau interdictie la adresa atacatorului. Mai mult, agresorul ar putea fi silit sa plateasca chiria sau intretinerea pentru domiciliul permanent sau temporar al victimei.


Potrivit unui comunicat remis de presedintele Comisiei, Cristina Pocora, initiativa legislativa vine ca urmare a studiilor si dezbaterilor realizate de-a lungul a mai multor ani de parlamentari, alaturi de specialisti, ONG-uri si institutii ale statului. Proiectul a fost depus in Parlament cu ocazia Zilei Femeii in mod special, pentru a se trage un semnal de alarma.

Daca proiectul trece nemodificat de plenul Parlamentului, victimele agresiunilor ar avea dreptul sa evacueze temporar agresorul, sau sa-i restrictioneze accesul la o anumita zona a imobilului comun, daca acest lucru este posibil. Instanta poate decide, dupa caz, ca atacatorul sa nu mai aiba dreptul de a se intoarce in locuinta familiei pana la solutionarea cauzei, sa nu intre in contact cu victima sau cu familia acesteia, sau sa plateasca victimei, copiilor sau familiei de care este obligat legal intretinere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult