Acasa Actualitate-InternaSocial Speolog salvat din peştera Şura Mare

Speolog salvat din peştera Şura Mare

scris de M.A.
11 afisari

Un speolog care a rămas blocat în peştera Şura Mare, situată la aproximativ 30 de kilometri de Petroşani, a fost adus la suprafaţă de salvamontişti, după o intervenţie care a durat aproape 10 ore.

Speolog salvat din peştera Şura Mare

Speolog salvat din peştera Şura Mare (Foto: alpinet.org - Andrei Samoil)

Un grup de cinci speologi profesionişti intraseră sâmbătă în peşteră ca să cerceteze o colonie de lilieci, dar unul dintre ei a alunecat şi în cadere şi-a rupt o mâna şi un picior, transmite RRA.

Şeful formaţiei Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida, a declarat că pentru recuperarea bărbatului salvamontiştii au intrat un kilometru şi jumatate în peşteră, intervenţia fiind îngreunată de specificul acţiunii, care a avut loc în subteran. În jurul orei 10, speologul, în vârsta de 29 de ani, a fost preluat de echipajul unei ambulanţe şi transportat la spitalul din Haţeg, unde va ramâne pentru investigaţii.

La operaţiunile de salvare au participat salvamontiştii din Parâng şi din Lupeni, dar şi lucrătorii inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Hunedoara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult