Acasa Actualitate-InternaSocial Spitale private. Ponta îl contrazice pe Dragnea, care îl atacase pe Nicolăescu

Spitale private. Ponta îl contrazice pe Dragnea, care îl atacase pe Nicolăescu

scris de M.A.
0 afisari

Haos în Guvern, în problema finanţării spitalelor private. Premierul Ponta spune că ministrul Nicolăescu a vorbit în Guvern despre iniţiativa sa, la scurt timp după ce vicepremierul Dragnea spunea contrariul.

Spitale private. Ponta îl contrazice pe Dragnea, care îl atacase pe Nicolăescu

Spitale private. Ponta îl contrazice pe Dragnea, care îl atacase pe Nicolăescu

Premierul Victor Ponta a declarat luni că sistarea finanţării spitalelor private din fondurile Casei de Sănătate, măsură anunţată de ministrul Sănătăţii, este o soluţie pentru „lucrurile anormale” care se petrec în domeniu şi că va avea în acest sens o discuţie şi cu FMI.

„A discutat-o, ştiu de discuţie, vom lua o decizie politică, însă, într-adevăr, erau lucruri anormale care ţineau de modul în care finanţăm şi sistemul public şi sistemul privat„, a declarat premierul, întrebat fiind dacă Nicolăescu a anunţat în Guvern propunerea sa. „Este o soluţie, în acelaşi timp, ştiţi, asigurările private merg către sistemul privat, trebuie să găsim o soluţie să discutăm şi cu FMI-ul ceea ce înseamnă reforma sănătăţii, cum folosim banii care nu sunt foarte mulţi, din Sănătate„, a mai spus Victor Ponta.

Întrebat dacă, prin decizia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu se îngrădeşte dreptul la asistenţă medicală în acest fel, el a răspuns negativ. „În ce fel? Toată lumea are dreptul la asistenţă medicală în spitalele publice. Ştiţi foarte bine, dreptul la asistenţa de sănătate, aşa cum este şi dreptul la educaţie, în sistemul public, este universal”, a ţinut să precizeze premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult