Acasa Actualitate-InternaSocial Spitalele din România şi noua lor clasificare. Lista completă

Spitalele din România şi noua lor clasificare. Lista completă

scris de Șt. C
5 afisari

Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii lista completă a spitalelor clasificate. Doar şapte dintre unităţile medicale din ţară au fost încadrate în categoria întâi, iar cele mai multe au fost încadrate la categoriile a patra şi a cincea.

Lista completă a spitalelor clasificate

Conform clasificării, cele mai bune spitale din ţară, încadrate în categoria I, sunt:

  • Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti
  • Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş
  • Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca

Prima clasă de clasificare o reprezintă cea de competenţă foarte înaltă, care corespunde practic profilului de spital regional de urgenţă.

Clasa a doua de clasificare este cea de competenţă înaltă, iar în aceasta sunt incluse spitalele care deservesc un judeţ şi judeţele limitrofe, pentru afecţiuni cu grad mare de complexitate.

Clasa a treia este de competenţă medie, reprezentând unităţile care deservesc raza judeţului şi, prin excepţie, judeţe limitrofe, precum spitalele judeţene de urgenţă neclinice care nu sunt în centre universitare.

Clasa a patra este reprezentată de competenţa de bază, în care sunt incluse unităţi care deservesc unitatea administrativ-teritorială şi care se limitează la afecţiuni cu grad mic de complexitate.

Clasa a cincea este de competenţă limitată, respectiv unităţi medicale pentru boli cronice sau servicii medicale într-o singură specialitate.

Lista publicată de Ministerul Sănătăţii cuprinde 461 de unităţi spitaliceşti din întreaga ţară, clasificate pe judeţe şi categoria în care au fost încadrate.

VEZI AICI CLASIFICAREA SPITALELOR

1 comentariu

Cercul 15-06-2011 - 22:55

Si romanii vor muri cu zile, pentru sarcina de partid spune sa se scoata doar palmasi. PDL-lui si lui Basescu nu-i pasa ei oricum se trateaza in strainate, iar copii lor urmeaza scoli filosofice.
Analizati daca si in strainatate slujbele pentru palmasi nu majoritare. Cred ca nu. Se restrang locurile in facultati si numarul de ore in scoli, tocmai pentru a le da romanilor o dovada faptica ca nu mai sunt necesare studiile inalte. Bolnavi, ignoranti si fara slujba se vor trezi peste noapte pomanagii cetateni ai altor tari, Fosta Iogoslavie, Ungaria, Bulgaria. Asta multumita lui Basescu. Ca si minoritari ungurii, bulgarii si sarbii nu-i vor angaja nici ca muncitori necalificati.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult