Spitalul de Nefrologie "Carol Davila", renovat şi reorganizat | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Spitalul de Nefrologie „Carol Davila”, renovat şi reorganizat

Spitalul de Nefrologie „Carol Davila”, renovat şi reorganizat

scris de D.S.S.
26 afisari

Lucrările de renovare şi reorganizare la Spitalul de Nefrologie ‘Carol Davila’ au fost finalizate, vineri unitatea sanitară fiind sfinţită.

Spitalul de Nefrologie 'Carol Davila'

Unitatea a beneficiat de fonduri de la Banca Mondială, de la primăria de sector şi de la Primăria Generală pentru reorganizare’‘, a declarat managerul spitalului, prof. dr. Mircea Penescu. În opinia sa, era necesară o slujbă de sfinţire, întrucât ‘‘un spital este un spaţiu unde se acumulează multă durere, multă luptă şi poate de aceea e nevoie şi de o comunicare specială cu Dumnezeu”.

Spitalul are o vechime de peste un secol şi aici s-a dezvoltat un important departament de nefrologie-dializă. ”Prin reorganizarea noii secţii de chirurgie acesta devine un spital cu o structură flexibilă, cu departament de nefrologie, chirurgie vasculară, chirurgie endocrină”, a spus medicul. Potrivit acestuia, noua secţie este de fapt reorganizată, spitalul având până în 1979 o structură complexă, respectiv ambulatoriu, clinică medicală, compartiment de alergologie, clinică chirurgicală, laborator clinic, clinică de radiologie, medicină nucleară.

prof. dr. Mircea Penescu

prof. dr. Mircea Penescu

La acea vreme, spitalul era unul de elită, având echipă de medici şi cadre medicale excepţionale, conduse de personalităţi ale medicinei, printre care prof. C. C. Dimitriu, C. Păunescu-Podeanu – la medicală, iar la chirurgie, corifei ai acestei specialităţi – Ion Făgărăşanu şi Dan Gavriliu. Prof. dr. Nicolae Ursea organizează aici primul centrul de nefrologie şi dializă, în 1974”, a subliniat prof. dr. Mircea Penescu.

La rândul său, primarul general al Capitalei, prof. dr. Sorin Oprescu, a precizat că doreşte să facă mai multe spitale pentru comunitate şi a adus în discuţie şi alte unităţi sanitare unde urmează să se finalizeze lucrările luna viitoare. Potrivit acestuia, sănătatea nu are culoare politică şi trebuie susţinută, pentru a fi performantă.

PS Varlaam Ploieşteanul, care a ţinut slujba de sfinţire, a transmis un mesaj din partea Patriarhului Daniel, a oferit o icoană cu Maica Domnului şi i-a conferit prof. dr. Mircea Penescu diploma de onoare ‘Sfântul Andrei ocrotitorul României‘.
Diploma a fost atribuită în contextul în care BOR marchează anul acesta ‘Anul Sfântului Maslu şi al Îngrijirii bolnavilor’, menit să-i determine pe oameni să reflecteze mai mult asupra valorilor vieţii, a arătat Înaltul ierarh. La ceremonie au participat personalităţi ale vieţii medicale, culturale, reprezentanţi ai societăţii civile.

2 comentarii

mihai 21-09-2012 - 19:58

Felicitari Oprescule! Meriti tot respectul!

Serban Nichifor 26-09-2012 - 08:19

Felicitari in primul rand eminentului Prof.univ.Dr. MIRCEA PENESCU !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult