Acasa Actualitate-InternaSocial Sporuri ilegale in valoare de 2 milioane de euro

Sporuri ilegale in valoare de 2 milioane de euro

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

Un raport al Curtii de Conturi arata ca peste 400 000 de persoane au incasat in perioada 2008-2009 sporuri ilegale, paguba ridicandu-se la 2 milioane de euro, potrivit lui Gheorghe Gherghina, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Din cifrele de mai sus ar reiese ca ar fi cam 5 euro de persoana. Aici au existat sporuri pentru refacerea dupa de dupa concediu, sporuri de confidentialitate, pentru relatia cu publicul, zi de nastere si altele. Practic acesti bani au venit de la bugetul de stat si de la bugetele locale.

Misterul noilor taxe si impozite

In acelasi timp Sebastian Vladescu, ministrul MFP, spune ca cheltuielile bugetare sunt mult peste eficienţa angajaţilor şi nivelul pe care statul şi-l poate permite pentru a asigura sustenabilitate pe termen mediu şi lung, împiedicând investiţiile în infrastructură sau sistemul sanitar. Vlădescu a explicat că, în prezent, este dificil de atins un echilibru între nevoia de dezvoltare şi cea de asistenţă socială, însă a precizat că, pentru a putea beneficia de salarii şi pensii mai mari, cetăţenii trebuie să înţeleagă că este nevoie mai întâi de investiţii în dezvoltare.

„Niciodată această ţară nu va putea să crească, dacă nu va cheltui bani pentru investiţii. O ţară care nu investeşte nu va putea plăti salarii şi pensii mai mari”, a adăugat Vlădescu. Practic de aceea tot apar noi impozite. România a înregistrat în prima lună a acestui an un deficit bugetar de 0,03% din produsul intern brut potrivit datelor preliminare, spune Gherghina. Practic bugetul pentru 2010 prevede o ţintă de deficit bugetar de 5,9% din PIB.

0 comentariu

ioan 08-07-2010 - 06:58

Demagogie!
Drept rasplata, militarii sunt catalogati „bugetari de lux” rezervistii militari „pensionari de lux”. Pentru aceasta li se taie soldele si pensiile drepturile de hrana si echipament.
Pentru aceasta soldatii voluntari vor avea pensii de mizerie compartive cu a unei vanzatoare de tigari desi au petrecur 4 -5 ani din viata lor in T.O..se doreste acelasi lucru si cu celelate categorii de personal.
Pentru aceasta militarii romani folosesc antichitati in loc de tehnica moderna. Pentru aceasta militarii sunt supusi oprobiului public prin gura unui premier prea mic si la propriu si la figurat pentru a intelege functiile unui stat.
Mult noroc soimilor, Dumnezeu sa-i aiba in paza!

marijuan 19-07-2010 - 19:00

sa se duca soimii in afganistan si sa fie transformati in fripturi de talibani!ce draq cauta vrabiutele romane tocmai in asia?stati acasa.singura kestie buna de acolo e hashishu afgan,foarte foarte bun

gianina 24-07-2010 - 15:06

eu am fratele care a plecat acum in afganistan de cateva zile si ma rog la DUMNEZEU sa se intoarca cu bine.sa ii ajute DUMNEZEU pe toti sa vina inapoi sanatosi in special fratele meu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult