Acasa Actualitate-InternaSocial Stare de alertă revocată din județele afectate de ninsori. Urmează INUNDAȚII

Stare de alertă revocată din județele afectate de ninsori. Urmează INUNDAȚII

scris de C.S.
3 afisari

Starea de alertă în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Călărași, Ialomița, Constanța și Tulcea, afectate de ninsori și viscol, a fost revocată, a anunțat luni premierul Victor Ponta în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Starea de alertă suspendată de Guvern.

Ponta a avertizat că autorităţile trebuie să fie pregătite în continuare, probabil, pentru inundaţii inevitabile după căderile de zăpadă din ultimele zile.

„Încetăm starea de alertă, însă vreau să vă spun de pe acum, chiar dacă poate părea prematur, dar nu e niciodată prematur, bănuiesc că o să ne pregătim la un moment dat pentru nişte inundaţii, că, dacă a nins mult, la un moment dat inevitabil se va întâmpla şi acest lucru”, a spus Ponta în comandamentul de iarnă reunit la Guvern.

El a adăugat că, din luna martie, vor începe să funcţioneze cele două comitete naţionale, respectiv pentru intemperii, coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea, şi pentru situaţii de urgenţă, coordonat de vicepremierul Gabriel Oprea.

Săptămâna trecută, membrii comandamentului de iarnă au extins starea de alertă pentru celelalte judeţe avertizate prin cod roşu, respectiv Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, după ce această stare a fost declarată anterior pentru judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult