Acasa Actualitate-InternaSocial Starea răniţilor după explozia din Braşov

Starea răniţilor după explozia din Braşov

scris de A.B.
13 afisari

Un bărbat care a fost scos de sub dărâmături în urma exploziei produse, joi seară, la fabrica Vel Pitar din Braşov şi care suferise arsuri şi politraumatisme a murit la spital.

explozie brasovIn momentul producerii exploziei de la fabrica de pâine Vel Pitar, în clădire se aflau în total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajată a unităţii de panificaţie, ci fiind venită din exterior cu treabă, cel mai probabil pentru a lua făină.

Potrivit sursei citate, dintre cei 11 oameni aflaţi în clădire, cinci au fost răniţi, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov, cinci au scăpat nevătămaţi, iar unul a căzut într-un buncăr de făină adânc de 15 metri, fiind scos de către echipele de intervenţie în jurul orei 22.00, cu arsuri şi politraumatisme.

Dintre cele şase persoane care au ajuns la spital, trei persoane au fost internate la secţia de Chirurgie plastică cu arsuri pe corp, două fiind în stare mai gravă după ce au suferit arsuri ale căilor aeriene şi fiind internate la Terapie Intensivă, iar bărbatul scos de sub dărâmături era, de asemenea, internat la ATI cu arsuri pe corp şi politraumatisme în urma prăbuşirii.

„Cea de-a şasea persoană, care a rămas prinsă sub dărâmături, a suferit politraumatisme, arsuri şi a fost intubată. Era căzută de la o înălţime de aproximativ 15 metri şi a rămas prinsă sub un planşeu. S-a coborât la ea cu corzi şi cordiţe pentru a o salva”, spunea căpitanul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, căpitanul Ciprian Sfreja, bărbatul scos de sub dărâmături în urma exploziei de la fabrica Vel Pitar a murit la spital.

Bărbatul avea 31 de ani şi a stat aproximativ două ore sub dărâmături, până când s-a reuşit scoaterea acestuia.

O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc joi seara la o fabrică de pâine din Brașov.

Cinci persoane rănite, în stare conștientă, au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență.  De asemenea, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că se caută și alte victime, întrucât ar exista suspiciunea că sub dărâmături s-ar afla și alte persoane.

A fost inițiat planul roșu, fiind mobilizate echipaje de intervenție din județele limitrofe. A șasea persoană rănită în urma exploziei și incendiului de la fabrica de pâine din municipiul Brașov, care căzuse într-un puț de la înălțimea etajului patru al incintei, a fost scoasă din acel loc de către pompieri.

Deși inițial s-a crezut că în fabrică erau zece persoane, s-a constatat că de fapt exista o persoană în plus, care nu era angajată a fabricii, dar care a venit de la o altă firmă, probabil pentru a încărca făină. Prefectul a mai spus că în urma exploziei s-a intervenit operativ cu 12 mașini de pompieri și 12 mașini de ambulanță și SMURD.

A menționat de asemenea că nu a mai fost necesară declanșarea planului roșu, deoarece mai puțin de zece persoane au fost afectate de acest accident.

„S-au mobilizat toate forțele, au fost chemați doctorii de acasă, toate spitalele din zonă au fost în stare de alertă. La ora actuală, sigur, alerta a încetat pentru că numărul de persoane cu probleme este sub zece. Nu am avut probleme și nu a fost necesară o intervenție din altă parte, din alt județ”, a mai spus el.

EXPLOZIE ÎN TIMPUL UNUI MECI, ÎN DIRECT LA DIGI SPORT

BREAKING NEWS! VIDEO, EXPLOZIE ÎN TIMPUL UNUI MECI DE FOTBAL DIN LIGA 2, ÎN DIRECT LA DIGI SPORT Detalii –>http://bit.ly/1MKX71b

Posted by Digi Sport on 5 Noiembrie 2015

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult