Acasa Actualitate-InternaSocial Statul nu ajută persoanele bolnave de HIV/SIDA

Statul nu ajută persoanele bolnave de HIV/SIDA

scris de Ziua Veche
3 afisari

Organizaţiile non-guvernamentale care se ocupă de îngrijirea bolnavilor de HIV/SIDA sunt pe cale să-şi înceteze activitatea din cauza lipsei de resurse financiare. Ajutorul ar trebui să vină din partea instituţiilor abilitate ale Statului sub formă de subvenţii, finanţări nerambursabile, achiziţii de servicii.


Aceste modalităţi sunt prevăzute în legi care permit în mod evident finanţarea de către autorităţile publice locale a serviciilor sociale desfăşurate de organizaţiile non-guvernamentale, susţine APADOR-CH în raportul „Durabilitate şi continuitate în serviciile sociale” lansat joi, care demonstrează o dată în plus, că aceste instrumente sunt utilizate în foarte mică măsură şi mai mult sau mai puţin transparent.

În România, primul caz de SIDA a fost raportat, la un adult, în 1985, iar la un copil, în 1989. La 31 martie 2010, erau înregistrate 16.299 de cazuri HIV/ SIDA. Peste 50% din cazuri sunt sunt copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.

Realizarea raportului este parte a unui proiect finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult