Acasa Actualitate-InternaSocial Ştiai să faci subiectele de la proba de romănă a Bacalaureatului?

Ştiai să faci subiectele de la proba de romănă a Bacalaureatului?

scris de Z.V.
2 afisari

Primul subiect de la proba scrisă la limba şi literatura română de la Bacalaureat a fost Nuntă în cer, de Mircea Eliade. Pornind de la acest text, candidaţii au trebuit să răspundă la nouă cerinţe punctuale. Alt subiect a fost caracterizarea unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.

elevi-scoala-vacanta-foto-opiniatimisoarei.roÎn 2010,  elevii au avut de răspuns la nouă întrebări punctuale, pe marginea textului Iorgu de la Sadagura, de Vasile Alecsandri. La subiectul al doilea, elevii au trebuit să scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 30 de rânduri, despre “omenie”, pornind de la proverbul “Fapta bună laudă pe om”; iar la subiectul al treilea se cerea redactarea unui eseu de 2 – 3 pagini, în care să se prezinte particularităţile de construcţie ale unui personaj dintr-un basm cult studiat, scrie spunesitu.ro.

Marţi se va da proba scrisă la limba și literatura maternă, pe 29 iunie prin proba obligatorie a profilului, pe 1 iulie prin proba scrisă la alegere a profilului și specializării.

Vezi programul examenului de Bacalaureat

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult