Acasa Actualitate-InternaSocial Ştim ce serbăm? 8 martie, sărbătoare comunistă

Ştim ce serbăm? 8 martie, sărbătoare comunistă

scris de Ziua Veche
13 afisari

Invenţie a mişcării socialiste, adoptată rapid de lagărul comunist, 8 martie este mai puţin o sărbătoare, cât o zi de propagandă a stângismului deşucheat.

Ziua Femeii, mai puţin sărbătoare, mai mult propagandăÎn 1908, în ultima duminică a lunii februarie, femeile socialiste din Statele Unite au organizat prima Zi a Femeilor, cu demonstraţii ample prin care se cerea dreptul de vot, precum şi drepturi politice şi economice pentru femei. În anul următor, peste două mii de persoane au luat parte la adunarea de Ziua Femeilor care a avut loc în Manhattan. De această dată, femeile care lucrau în domeniul confecţiilor au intrat în grevă generală. 30.000 de mii de confecţionere de cămăşi au stat în frigul iernii timp de 13 săptămâni pentru a fi plătite mai bine şi pentru condiţii mai bune de muncă. Liga Uniunii Sindicale a femeilor a plătit cauţiunile pentru grevistele arestate, scrie Mediafax.

Ziua propagandei feminismului internaţionalistÎn 1910 pe Ziua Femeilor au pus stăpânire socialiştii şi feministele în Statele Unite. În acelaşi an a avut loc la Copenhaga cea de-a doua conferinţă a femeilor socialiste unde s-a propus ca Ziua Femeilor să devină o sărbătoare internaţională, ceea ce s-a şi întâmplat. Mai ales nemţoaica Clara Zetkin, una dintre fruntaşele mişcării socialiste, a insistat că ar trebui stabilită o zi în care femeile să-şi ceară drepturile.

Prima zi Internaţională a Femeii s-a ţinut în 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

Feminism şi bolşevismCea mai memorabilă zi a Femeii a fost sărbătorită în martie 1917, în Petrograd (actualul Sankt Petersburg) când femeile au demonstrat pe stradă în 7 martie, protestând faţă de închiderea muncitorilor pe o platformă de armament. A fost primul pas spre Revoluţia Bolşevică. Însă Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai târziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începând cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

Ţările comuniste au adoptat Ziua Femeii, folosind ca un nou prilej de propagandă. Mai cu seamă în România, numele “sărbătorii” a devenit echivalent cu al Elenei Ceauşescu.

Ziua Propagandei Feministe

Marş de 8 martie pentru dreptul la avort

De altfel, cam peste tot în lume, Ziua Femeii este mai puţin prilej de sărbătoare, cât de propagandă pentru feminismul agresiv, pentru egalitatea între sexe, pentru aşa-zisa emancipare a femeii şi, în general, pentru orice manifestări de stângism deşucheat şi împotriva valorilor tradiţionale ale familiei.

La 8 martie 2000 în Montreal, un grup de feministe înfocate de sărbătoare, a găsit de cuviinţă ca, după ce a vandalizat o biserică romano-catolică, să pună pe treptele ei cruci în flăcări.

14 comentarii

Mache 07-03-2011 - 20:11

Dom’le asa e. Intr-adevar 8 martie ca si 1 mai sunt ocazii de sarbatorire a stangismului cel mai desantat. Sigur ca asa nu ma scapa de obligativitatea de a ma infiinta acasa cu un cadou atat de 1 cat si de 8 martie Interesant e faptul ca amanadoua provin din State dar si-au afirmat mai ales in Europa. In SUA si Canada practic nimeni nu stie de ele.

In State ziua muncii se sarbatoreste in prima Luni din Septembrie, iar ziua femeii (mai precis a mamei) se sarbatoreste in a doua Duminica din Mai. In plus amerecanii mai au si ziua tatalui (amu’ meritam si noi o zi, n-asa?) in a 3-a Duminica din Iunie…

ema 07-03-2011 - 21:00

nu inteleg ce este rau in a sarbatori 8 martie? mai ales ca se sarbatoreste ziua in care ne-am trezit si noi femeile (macar partial), si chiar daca mare lucru nu s-a schimbat de atunci, macar am constientizat si noi ca nu suntem o anexa de categoria a II-a!
asa mai duceti-va …. cu articole de 2 bani!

digital 07-03-2011 - 21:51

ia ma ema si tu un ghiocel si culca-te la loc daca tot esti partiala asa.daca nu esti anexa ,fii barbata si atunci ai rezolvat problema!!

Pribeagul 07-03-2011 - 22:38

De ce murdarim prin politizare o zi frumoasa, de care ne bucuram toti?

Femeia… femeia iubita, femeia mama trebuie sarbatorita in fiecare zi. Femei inteligente si curajoase au luptat ca sa aiba aceasta sarbatoare. Au luptat cu barbatii… galanti si au cistigat. Cinste lor si sa ne traiasca sanatoase si fericite!

Ca-ntr-o apă dulce albastră
de Victor Felea

Mamă, știu că și tu ai fost cândva
o fetiță zglobie cu două cozi castanii
și cu-o poftă nebună de viață,
și-i întreceai pe toți cu veselia ta.
Mai târziu, preschimbată-n femeie,
te-ai dus cu tata la munte
și în asprimea acelui ținut
ai adus pe lume copii.
Acolo, în umbra răcoroasă a odăii,
singură – când tata lipsea –
m-ai născut pe mine,
fără de teamă în clipele grave.
Nouă copii ai avut,
apoi ți-au rămas numai șase,
două fete și patru băieți.
De mă uit prin ani îndărăt,
casa noastră o văd,
și te zăresc pe tine acolo,
stăpâna și supusa ei,
de-a pururi neobosită, mișcându-te,
robotind pentru noi.
Ca într-o apă curată, albastră,
mi-apare chipul tău prin timp, iubită mamă.
Acum ai îmbătrânit și te-ai făcut mai mică
și picioarele te dor de-atâta umblet de-o viață.
Și totuși, și azi îți place să râzi,
să te gătești, să te joci cu nepoții,
și liniștită vorbești despre clipa
când o să vină ca umbra sfârșitul.
(Numai pe tata n-ai vrea singur să-l lași)
Măicuță bătrână,
iată, fiul tău a venit să te îmbrățișeze
și mâna ta trudită s-o sărute –
Apoi, luând curajul tău cu el,
va încerca prin anii ce-i mai are,
modest și drept
asemeni ție să trăiască.

Tuturor femeilor,
La Multi Ani!

digital 07-03-2011 - 22:47

d-le Pribeagul.ok ce spuneti d-voastra este perfect adevarat pentru femei!
astazi mai sunt femei?!va intreb?!cate femei sunt cu adevarat femei in cel mai pur sens?!
azi exista doar politica,afaceri,fashion,modelling,dive si alte *gaselnite * pentru asa zisele femei cu pretentii ca se implica in revolutia feminismului si promovarea imaginii false despre rolul femeii in societate si in lume.

Pribeagul 07-03-2011 - 23:04

Intorcindu-ne acasa, gasim femeile: sotie, fica, mama…

digital 07-03-2011 - 23:19

mai mult decat versurile expuse,nu cred ca pot defini FEMEIA!

digital 07-03-2011 - 23:23

daca ne dorim altceva,atunci despre ce mai vorbim.fiecare ne construim lumea dupa ceea ce ne dorim,si atunci alegem ce ni se potriveste!

Huhu Ciu 08-03-2011 - 01:10

LKLKO

Huhu Ciu 07-03-2011 - 23:50

Femeia noastra iubita, a fiecaruia, ESTE SI FEMEIA IUBUTA A TA, SI A ORCARUIA, FEMEIA CARE NU-I CUURVA NU-I FEMEIE!

Mache 08-03-2011 - 00:21

Ciuciule,

E bine sa marturisesti ca esti curva (adevarul e intotdeauna un lucru bun), dar ar fi si mai bine sa i-o spui doar lui Bubosu’ in particular. O sa se simta un pic ranit, da-i trece. 😉 A inghitit el altele si mai si! Chiar crezi ca se mai gaseste si altcineva (afara de el) atat de deviat incat sa-i trezesti interesu’?

Huhu Ciu 08-03-2011 - 04:53

Mache, poate vorbeam de nevasta ta, n-asa?

Huhu Ciu 08-03-2011 - 05:43

Mache, curind vei constata ca sotia ta-i curva, vrei sa o pun eu la incercare, la un test? O fac cu placere, sexuala!

Huhu Ciu 08-03-2011 - 05:48

Cine crede ca femeile nu-s curve e nebun saU prost!
ESTE ADEVARAT: FEMEILE-S SFINTE, DOAR IN RAPORT CU COPILASII PE CARE TREBUIE SA-I CRESCA, SA-I AJUTE SA CRESACA, DAR NU INTOTDEAUNA-S SFINTE IN ACESTE CAZURI!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult