Acasa Actualitate-InternaSocial STS acuză televiziunile de dezinformare crasă

STS acuză televiziunile de dezinformare crasă

scris de C.S.
4 afisari

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în legătură cu faptul că televiziunile au dezinformat telespectatorii în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

STS lansează acuzații la adresa mai multor televiziuni din România.

CNA analizează, în şedinţa de marţi, modul în care televiziunile centrale au relatat informaţiile despre accidentul aviatic din Apuseni din 20 ianuarie – în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi o studentă – în emisiunile de ştiri şi dezbateri, difuzate în perioada 20 ianuarie – 5 februarie.

La şedinţa CNA au fost prezenţi şi Andra Untaru, consilier juridic al STS, colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS, şi colonelul Dănuţ Popescu, şeful serviciului 112.

„Dincolo de modul cum a fost afectată imaginea STS sau a 112, din punctul nostru de vedere, cel mai grav este afectat în mod direct cetăţeanul care este încurajat să nu mai sune la 112”, a spus Andra Untaru în faţa membrilor CNA.

Ea a spus că „s-a dus în derizoriu numărul unic european pentru apeluri de urgenţă, o instituţie creată de Uniunea Europeană, reglementată printr-o directivă europeană, la care România a avut certe succese recunoscute prin premii europene”. „Inclusiv anul acesta suntem nominalizaţi la cel mai bun serviciu 112 din Europa”, a spus Andra Untaru.

Aceasta a precizat că în comunicatele de presă date de STS în cazul accidentului aviatic „s-a invocat un articol dintr-o decizie a preşedintelui ANCOM, decizie prin care s-a reglementat modul cum din punct de vedere tehnic operatorii de telefonie mobilă fac localizarea în România”.

Din punctul de vedere al STS, la posturile TV „s-a făcut o informare incorectă a publicului referitoare la atribuţiile pe care le are 112 şi STS, încălcându-se astfel un drept reglementat prin Constituţie (…) care spune că cetăţenii acestei ţări au dreptul la informare corectă, la o informare măcar care să nu fie denaturată”.

La rândul său, Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS, a spus că, începând din data de 21 ianuarie şi până pe 7 februarie, STS a răspuns la tot felul de întrebări adresate de jurnalişti de la toate televiziunile. Pe lângă acestea, STS a difuzat comunicate şi informaţii de presă standard în legătură cu acest accident.

Fulea a mai spus că televiziunile au căutat vinovaţi şi s-a translatat „această aşa-zisă vină” asupra serviciului 112 şi asupra STS. „S-a translatat această aşa-zisă vină (…) asupra operatorilor, asupra personalului care lucrează în întreaga instituţie (…) Am fost făcuţi nenorociţi, mincinoşi, asasini (…) A fost translatată şi în planul întregii instituţii, până la nivelul conducerii, directorul instituţiei devenind ulterior ţinta acestor atacuri”, a spus acesta.

În momentul difuzării acestei ştiri, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului continuă să analizeze modul în care principalele televiziuni au relatat cazul accidentului aviatic din Apuseni.

10 comentarii

UnUL 11-02-2014 - 18:20

Unde ești, C u r Bubos, să torni din nou lături?

urbos 11-02-2014 - 18:49

Tu ai aparut sa dai niste limbi?

digital 11-02-2014 - 19:50

hai marș, lighioanelor, că de la înființare, vă ocupați doar de gherlele kiorului, și vă doare-n penis de cetățenii acestei țări !

UnUL 11-02-2014 - 21:07

Așa și-a spus ție Felix securistul?

digital 11-02-2014 - 21:18

reglează-ți tastatura, cretinule !
tot prost o să mori, indiferent de asta !

UnUL 11-02-2014 - 21:25

A mea e perfect reglată, reguleaz-o tu pe a ta!

ancuta 11-02-2014 - 21:07

puroil hemoroiDANVIOREL scarnelor!
puroiul gras si vascos v-a intors borhataiele pe dos!

digital 11-02-2014 - 21:17

o să mori înecată, făi proasto !

BULA 12-02-2014 - 07:47

Nu e treaba STS-ului sa recupereze cadavrele si ranitii de la accidentele aviatice. STS-ul e cu ascultarile, sa dea raportul zilnic la tov. Basescu, e cu comunicatiile secretizate, prin care tov. Basescu primeste ordine de la americani, e cu grijile curente ale sefilor (vilele in constructie, afacerile cu aparatura, cu locurile de distractie, cu tariile si friptanele, cu gagicile cu epoleti, etc)

UnUL 12-02-2014 - 08:06

Bulișor, ești obsedat de idioțenia cu „ordinele de la americani”.
Și STS-ul n-are nici o treabă cu„grijile curente ale sefilor (vilele in constructie, afacerile cu aparatura, cu locurile de distractie, cu tariile si friptanele, cu gagicile cu epoleti, etc)”; aberezi fără grație.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult