Acasa rss 1asig Studenţii la medicină vor face practică în spitale din anul I

Studenţii la medicină vor face practică în spitale din anul I

scris de Doru Dragomir
58 afisari

360 de studenţi la Facultatea de Medicină din Bucureşti vor beneficia de stagii de practică în spitale, sub coordonarea unor profesori de renume, şi de servicii de consiliere în carieră, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Vizitele de studiu se vor face în clinici medicale, laboratoare de cercetare, săli de operaţii, precum şi la camerele de gardă.

Studenţii la medicină vor face practică în spitale din anul I

Studenţii la medicină vor face practică în spitale din anul I

Programul a început din data de 1 mai, anul acesta, şi va continua până la 31 octombrie 2015, iar până acum, au fost recrutaţi deja 200 de studenţi de la Medicină, care vor începe stagiul pe 10 iulie.

„Practica de vară pentru studenţii la Medicină oferă privilegiul contactului direct cu pacientul. Într-o primă etapă, respectiv în anul I, studenţii sunt îndrumaţi de către cadrele didactice în vederea dezvoltării abilităţii de comunicare cu pacientul, adică învaţă ABC-ul întocmirii unei anamneze corecte, care reprezintă baza informaţională pentru stabilirea unui diagnostic clinic iniţial”, a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, președintele Colegiului Medicilor București şi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică – Microchirurgie reconstructivă – Spitalul Clinic de Urgenţă București.

dr. Dragoş Slăvescu, şef lucrări, medic primar chirurgie maxilo-facială, medic specialist chirurgie plastică şi reconstructivă şi general manager Dental Profile 2000

”Implicarea Dental Profile în proiectul President provine din necesitatea educării şi formării tinerei generaţii conform dictonului ”Investind în Tineri, Investeşti în Viitor”. Dorim ca Dental Profile 2000 să devină un instrument al coagulării preocupării specialiştilor pe această temă complexă, Estetică Dento-Facială, putând reprezenta un centru metodologic de referinţă pentru reţeaua de specialitate şi partener de dialog pentru forurile internaţionale de profil”, a precizat dr. Dragoş Slăvescu, şef lucrări, medic primar chirurgie maxilo-facială, medic specialist chirurgie plastică şi reconstructivă şi general manager Dental Profile 2000.

Studenţii la medicină vor putea urma stagii de pregătire în laboratoare de analize şi cercetare şi vor avea acces în sălile de operaţii chiar din primul an de facultate. Totul se va face sub îndrumarea unor cadre medicale prestigioase. Programul se adresează studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila şi va începe în câteva zile.

În același timp, studenţii din anul al II-lea iau contact direct cu modalităţile de îngrijire a pacienţilor cu profil chirurgie plastică – pregătirile preoperatorii și îngrijirile postoperatorii. Studenţii din anii III-IV sunt implicaţi în activităţile concrete ce vizează îngrijirile specifice specialităţii chirurgie plastică pentru regiunea cranio-facială. Studenţii din anii avansaţi vor avea acces chiar şi în sala de operaţii pentru a asista la desfășurarea intervenţiilor de diferite grade de complexitate.

Până în octormbrie 2015, studenţii vor participa la 10 vizite de studiu în locuri unde se pot pregăti pentru viitoarea lor carieră – o clinică medicală, un laborator de cercetare, o sală de operaţie din spital, un centru de radiodiagnostic, laboratoare, o unitate de primiri urgenţe sau o secţie de anestezie şi terapie intensivă.

„Sunt punctul de pornire şi punctul de legătură între oameni, studenţi şi pacienţi”, afirmă dr. Dragoş Slăvescu, medic chirurgie maxilo-facială.

„Acest proiect vine practic în întâmpinarea dorinţei tinerei generaţii de a afla mai mult, de a şti mai mult, de a învăţa mai mult”, a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

Programul de practică ar putea fi extins şi în spitale din străinătate. .„Deja ne gândim la un proiect continuator pentru studenţii la medicină generală şi stomatologie, respectiv parteneriat cu universităţi de prestigiu din afară şi angajatori din afară astfel încât să existe o practică comună atât la nivel naţional, cât şi europeană”, declară Răzvan Daraban, preşedintele Asociaţiei Centrul Român de Iniţiative.

În acest moment mai sunt locuri disponibile pentru studenţi. Proiectul de practică beneficiază de o finanţare europeană de peste 400.000 de euro.

16 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 09-07-2014 - 18:21

Ieri, in Romania, am mai avut deaface cu o VESTE BUNA !

Pe linga vestea „buna” ca Gabi Firea are un baiat care si-a demonstrat utilitatea in viata politica romaneasca, avem si vestea cum ca, intr-un liceu din judetul Sibiu, din localitatea Tirnava, avem, intr-adevar, o veste care ne face mindri, dar de care nici nu ma indoiam ! Promovabilitatea acestui liceu este de 100% !!!!!Si nu este NICI O greseala aici ! Nu este nici o exagerare, nu este nici o frauda. ASTA ESTE PERFORMANTA PUR ROMANEASCAAAAA !!!! 🙂 Aceasta minune s-a intimplat la Liceul Tehnologic de Transporturi Rutiere din Tirnava, o comuna de toata isprava, situata la 50 de km de Sibiu. Un singur elev s-a prezentat la Bacalaureat, si l-a trecut cu bine ! Se pare ca e un geniu, au spus profesorii lui de-acolo ! Acest copil a trecut Bacul cu aceste note, stimata doamna Firea : 9 la limba romana ! 🙂 Peste 9 la matematica, 🙂 la biologie, sarcul, s-a intimidat putin si a luat un amarit de 6,85.

26 de elevi ar fi trebuit sa termine clasa a 12-a de la acest liceu din Tirnava, doar 10 dintre ei au reusit, restul, probabil, sunt in agricultura, si, deci, dupa cum spuneam, la bac s-a inscris un singur om ! Ceilalti, desi au absolvit liceul, 10 au trecut, deci aveau dreptul sa se inscrie la bac dar nu au facut-o, se pare ca ei au ales sa intre in politica, iar restul de 16 nu se stie nimic despre ei.

Teodor Matei il cheama pe singurul absolvent de bac de la acest liceu. Profesorii spun ca au fost surprinsi de acest baiat, care venea la acest liceu zi de zi. Bineinteles ca el se ducea la acest liceu cu sapa, nu cu mapa ! 🙂 , este extrem de ambitios, spune Gheorghe Lupascu, profesor la acest liceu, este un copil reusit, mai spune domnul profesor, care s-a adaptat la noile conditii de la noi din tara ! 😉 Chestia asta este fenomenala ! Adica, s-a adaptat la conditiile din comuna Tirnavele ! Acolo, bineinteles ca nu este liceul Mark Twain, tatal copilului nu este „domnul” Pandele, mama sa nu este madam Firea, ci, parintii lui sunt vai de mama lor, dar a reusit, totusi, sa ia 9 la romana !

Tudor Matei va sfirsi prin a fi un simplu alegator DUS DE NAS ! El nu va intra in politica. De ce ? Pentru ca, atunci cind ai astfel de note nici nu ai cu cine sa discuti in politica. Vrei sa te trezesti ca Papahagi sau ca Baconschi ? Nu, taticu, tara are nevoie de prosti pe care sa-i manelizezi, sa-i antenizezi, pina la stergerea identitatii lor, si sa-i folosesti ca masa de manevra sau de vot !

Acest baiat mai reprezinta, insa ceva, el reprezinta, metaforic vorbind, exact situatia Romaniei de astazi. Avem un singur om instruit, din 26 de habarnagii. Da ? Ce va spuneam eu ? Cam asta este si procentul romanilor cu adevarat valorosi din tara noastra. Matei reprezinta ce-a mai ramas din neamul nostru romanesc valoros, demn, civilizat ! restul ? Carne de tun, taticu, buna de tocat de mizerabili precum alde Gadea, Ciuvica, radu Tudor si ceilalti mizerabili de presa. vedeti ? Oglinda nu minte ! Farmacia inimii, Catenaaa ! 🙂

Pribeagul 09-07-2014 - 21:15

Mai, da adolescentii si tineretul asta nu mai are si el nevoie de o vacanta?

Pe de alta parte este clar ca UE nu mai stie ce sa faca cu banii, si-i da, cui oare?

Banii UE se risipesc cu fel si fel de actiuni, gen cursuri de salvamari pe Virful Moldoveanu, in loc sa contribuie la dezvoltarea tarii.

Of, dezvoltarea economica, o actiune tare, foarte complicata; un examen la care guvernantii cad gramada.

pathfinder 09-07-2014 - 21:37

Aici iti dau dreptate.
Banii UE, de fapt ai nostri, au fost si sunt risipiti aiurea.
In ceea ce priveste dezvoltarea economica sa inteleg ca tu vrei fabrici si uzine?
Sau tineri care lucreaza din birou?
Intreb si eu, vreau sa inteleg stangacii…

BULA 13-07-2014 - 11:18

Daca lucrezi din birou (programare, inginerie de performanta – proiectare de produse fabricate in China, etc) e bine pe timp de pace. Dar o tara puternica si independenta trebuie sa aiba pusa la punct si industria locala si papica (agricultura). Nu vezi cate subventii baga francezii in agricultura, desi ar putea sa cumpere toata mancarea din colonii si sa se concentreze asupra muncilor cu valoare adaugata mare ?
Si doar o mica parte din pop.ulatie are dotarea intelectuala ca sa faca munca cu capul. Cu restul ce faci ?

pathfinder 13-07-2014 - 12:29

1. Industria
Da, o tara puternica trebuie sa aiba si ceva industrie.
Parerea mea, si aici stiu ca nu suntem de acord, e ca Romania are ceva industrie in momentul de fata.
Si va avea inca si mai multa.
Sa nu plangem iar dupa fabricile si uzinele comuniste…

2. Agricultura
Si aici lucrurile merg spre bine.
Prin asocieri/arendari.

3. „Munca cu capul” 🙂
Pai restul in constructii, agricultura, etc, etc, etc…

BULA 13-07-2014 - 13:03

Unde in constructii, agricultura, etc, etc, etc, … ? Spune clar, fa o analiza. Ca agricultura se mecanizeaza si va lucra cu personal redus numeric. Intervine si robotizarea si concluzia e ca trebuie sa existe multe intreprinderi productive, mii, ca sa aiba toti de lucru. Comunistii au inmultit fabricile si ca sa dea de lucru la oameni. Asta cat timp se poate exporta productia, cum fac chinezii. Ca e clar ca la nivel global, intr-o lume finita, cozonacul nu va ajunge pentru toti.

pathfinder 13-07-2014 - 13:25

Mai BULA, io iti dau exemplele de la mine din zona.
Nu cunosc om care sa vrea sa munceasca si sa nu aiba unde.
Si foarte multi din aia pe care nu-i duce capul lucreaza in constructii.
E adevarat, se construiesc foarte multe case noi. Poate mai multe ca oriunde in Romania.
Mai sunt locuri de munca si in turism. Din ce in ce mai multe.
Aia care au pamant mai mult il lucreaza mecanizat. E adevarat.

Nu stiu daca te multumeste „analiza” mea dar sunt nevoit sa lucrez duminica.
Si-s pe repede inainte…

BULA 13-07-2014 - 14:09

Chestia asta cu lucratul in zilele de odihna sau cu mai multe servicii mi se pare un rahat. Daca ai un serviciu bun si tii de el, e suficient. Si nu sunt de acord ca studentii sa lucreze ca sa se intretina. Pentru ca nu mai au timp suficient pentru carte. Sa se dea burse de studii la toti cei care trag tare, la rupere. Si bursa sa acopere toate cheltuielile obisnuite, adica pe langa cazare, masa, imbracaminte, rechizite, sa ramana si de o mica placere. Banii pentru burse sa se recupereze de la angajatori (esalonat, in timp), ca ei se folosesc de „sclavii” supercalificati.

UnUL 13-07-2014 - 14:27

Bulișor, ție, la fel ca foarte multor olteni, chestia cu lucratul – oricât de puțin ! – și se pare un rahat.

UnUL 13-07-2014 - 14:28

„ȚI se pare…”

Antibasistul 13-07-2014 - 14:28

Inseamna esti din jud. Suceava, acolo-i zona turistica fara industrie, deci se gasesc locuri de munca in turism si construcții.
Si bineințeles destul de mulți lucreaza in agricultura de supraviețuire!

Antibasistul 13-07-2014 - 14:35

Mesajul de sus e pentru p….finder.

UnUL 13-07-2014 - 14:37

Se găsesc și prin alte părți, numai să vrei să muncești! Eu de când m-am pensionat am o grămadă de activități – multe remunerate.

Antibasistul 13-07-2014 - 14:41

Bula, in capitalism, daca studentul nu lucreaza in timpul studiilor, 2-3 ani in specializarea lui sau una asemanatoare, NIMENI NU-L ANGAJEAZA la terminarea studiilor pentru ca peste tot i se cere experiențaa 2-3 ani!!!!

BULA 13-07-2014 - 11:28

Parerea mea (am stat mult timp prin spitale – aproape un an – si stiu cum fac studentii practica – nexam) e ca daca nu-i supravegheaza strict, totul va fi de bataie de joc, ca si pana acum.

In domeniul asistentei medicale e mare bataie de joc, pentru ca doctorii nu au stapan si fac totul la misto.

E o MARE OPORTUNITATE de afacere in sectorul medical, daca niste tineri foarte pregatiti si pusi pe treaba se apuca sa faca medicina de performanta si la pret scazut, sa fie accesibila salariatilor. I-ar desfiinta pe habarnistii care dormiteaza acum prin cabinetele cu contracte la CNAS, sau chiar pe aia de la policlinicile particulare (unde vezi numai inox-uri, gresie si faianta, constructii futuriste, amabilitati si zambet peste tot, dar pricepere in medicina tot ca la stat, ca tot medicii aia sunt – sug din doua ugere).

BULA 13-07-2014 - 13:10

Trebuie sa se dea jos militaria din pod, sa aiba toti cate un stapan care ii sufla in ceafa, sa se face treburile ca la carte. Ca acum e haos total, vid de putere, face fiecare ce vrea. In special in invatamantul superior, unde universitarii au autonomie, dar pe banii contribuabililor. Si in sectorul medical e la fel ca in invatamant, brambureala si leneveala. Astia considera ca li se cuvine sa ia salariile degeaba.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult