Acasa Actualitate-InternaSocial Studiu CNCD: Romȃnii nu vor o femeie președinte sau homosexuali ȋn familie

Studiu CNCD: Romȃnii nu vor o femeie președinte sau homosexuali ȋn familie

scris de Z.V.
13 afisari

Un studiu privind atitudinea populaţiei României faţă de discriminare, aratǎ cǎ peste jumătate nu ar vota o femeie preşedinte, iar 60% nu ar accepta un homosexual ȋn familie.

Studiu CNCD: Romȃnii nu vor o femeie președinte sau homosexuali ȋn familie

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a lansat, marţi, 10 decembrie, de Ziua Mondială a Drepturilor Omului, studiul „Percepţii şi atitudini ale populaţiei României faţă de fenomenul de discriminare în 2013″. Cercetarea arată că cei mai mulţi români nu ar vota persoane de etnie sau religie diferită, cu dizabilităţi sau o orientare sexuală diferită pentru funcţii importante în administraţia locală, centrală sau europeană. Astfel, 54% dintre romȃni nu ar vota o femeie, iar 59% nu ar vota un bărbat sub 35 de ani pentru funcţia de preşedinte al României Numai 10% dintre respondenţi ar vota o persoană cu o altă orientare sexuală, 14 % ar vota un candidat rom, iar 15% , unul de etnie maghiară.

Pe de altă parte, 60% dintre români nu ar accepta să le fie rudă o persoană cu altă orientare sexuală, 58 %nu ar accepta un rom, 54 % – o persoană de culoare, 52 % – un maghiar sau un imigrant, 50 % – o persoană infectată cu HIV/SIDA, tot 50 %- un evreu, 46 % – un german, 44 % – o persoană cu dizabilităţi, 42 % – o persoană de altă religie sau cu o boală cronică, 36 % – o persoană fără venituri. Politicienii sunt cel mai des indicaţi drept persoane care discriminează, de către 76 %dintre respondenţi, în timp ce oamenii obişnuiţi discriminează în opinia a 68 % dintre participanţii la studiu, companiile pentru 61 %, iar instituţiile statului pentru 60 % dintre respondenţi.

Numai doi din 10 respondenţi s-au simţit vreodată discriminaţi, cel mai adesea pe baza vârstei (30 %), statutului social (28 %), venitului (26 %), a faptului că provin din mediul rural (18 %) şi a etniei (18 %). Cele mai discriminate categorii, în opinia respondenţilor, sunt romii, persoanele infectate cu HIV/SIDA, persoanele cu dizabilităţi, dependenţii de droguri, minorităţile sexuale şi copiii instituţionalizaţi. Cei mai mulţi respondenţi spun că romii sunt discriminaţi la şcoală, la serviciu şi în spitale.

Şapte din 10 respondenţi consideră că este mai greu pentru romi, ca şi pentru persoanele infectate cu HIV/SIDA să-şi găsească o slujbă. De asemenea, peste jumătate dintre participanţii la studiu au răspuns că le este mai greu să se angajeze şi locuitorilor din mediu rural (57%) şi imigranţilor (52 %).

Cei mai mulţi respondenţi consideră că femeile nu sunt în general în dezavantaj faţă de bărbaţi. Însă 37 % dintre români cred că un bărbat este avantajat în obţinerea unui loc de muncă şi a unui anumit venit, 35 % cred că acest lucru se întâmplă la încheierea afacerilor, 29 % consideră că femeile sunt dezavantajate în ceea ce priveşte promovarea la locul de muncă, iar 24 % cred că acest lucru se întâmplă la repartizarea treburilor casnice. Minorităţile naţionale reprezintă o ameninţare pentru România în mare şi foarte mare măsură, spun 21 % dintre cei intervievaţi, 31 % consideră că acestea reprezintă mai degrabă o problemă, nu o ameninţare, iar 29 % consideră că nu reprezintă nici o problemă, nici un avantaj.

Pe de altă parte, 39 % dintre respondenţi cred că minorităţile au o contribuţie pozitivă în anumite regiuni şi pentru anumite ocupaţii, iar 31 % le văd ca pe o resursă valoroasă pentru România. Romii sunt descrişi de respondenţi drept hoţi, infractori (20 %), leneşi, dezinteresaţi şi indiferenţi (11 %), needucaţi şi necivilizaţi (8 %), în timp ce etnicii maghiari sunt descrişi ca fiind răi, ostili şi invidioşi (10 %), rasişti, şovini şi naţionalişti (6 %), dar şi harnici (5 %). Principalele soluţii pentru integrarea populaţiei rome în societatea românească ar fi educarea şi accesul acesteia pe piaţa muncii, în opinia participanţilor la studiu.

Totodată, dintre participanţii la studiu, 68 % au auzit de Holocaust, cei mai mulţi definindu-l drept „exterminarea evreilor de către germani”, şi 51 % cred că acest fenomen a avut loc şi în România. Cei mai mulţi dintre cei intervievaţi – 88 % – au spus că auzit de fenomenul discriminării, în timp ce 67 % dintre respondenţi cred că acest fenomen este foarte frecvent în România.

Aproape jumătate dintre români cred că discriminarea nu este sancţionată legal, 28 % cred că este sancţionată prin amenzi, iar 5 % – prin închisoare. Mai puţin de o treime dintre respondenţi spun că ştiu cum să acţioneze din punct de vedere legal în cazul în care sunt discriminaţi, deşi răspunsurile lor sunt destul de vagi. Mai mult de jumătate dintre respondenţi au auzit de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), dar numai unul din 10 a auzit şi de un caz în care acestă instituţie a intervenit.

Pentru prevenirea discriminării, românii cred că ar trebui create programe educaţionale (85 %), formaţi funcţionarii publici (74 %), dar şi aplicate amenzi mai stricte (70 %). În cadrul studiului, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) în perioada 25 octombrie – 16 noiembrie 2013, au fost intervievate, faţă în faţă, la domiciliu, 1.415 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de plus/minus 2,65 %, potrivit datelor CNCD prezentate de mediafax.

75 comentarii

digital 11-12-2013 - 10:05

așa e,corect ar fi ca ăia din cărucioare să dea cu biciul, iar ăia apți și sănătoși, la muncă, ….t-ule …ma-n….r!

un golan 11-12-2013 - 13:53

din punct de vedere tehnologic – structura si infrastructura – decalajul dintre voi si occident e de circa 30 – 40 de ani, uneori mai mare.
din punct de vedere moral , social, cultural – decalajul dintre voi si occident e de cel putin 100 – 150 de ani.
D.P.

digital 11-12-2013 - 14:02

dpdv tehnologic ești un kkt, iar dpdv moral ești la fel!
n-ai evoluat de loc, mai sapă!
poate dai de mătta și apoi ajungi occidentu!
de ce dreq mai scrii în românește mă gunoiu dreq ce ești!?

un golan 11-12-2013 - 14:23

@Digital – raspunsul tau impertinent si suburban dovedeste ca am dreptate.
nu sunteti in stare sa purtati un dialog civilizat – pana si pe ziaristii de aici nu de putine ori ii apostrofati de parca v-ar fi datori cu ceva …
aveti o mentalitate de ev mediu spoita cu o panza subtire de vopsea de joasa calitate menita sa ascunda sinistrul situatiei.
nu am spus cu rautate nimic din cele ce am spus – au fost doar constatari obiective.
tu, de ex, nu esti in stare sa porti un dialog civilizat – argumentele tale sunt insultele si aluziile maladiv sexuale – esti un demn reprezentant al unei civilizatii in descompunere morala si sociala.
din pacate radacinile mele se trag din aceasta societate dar eu , spre deosebire de oameni frustrati si complexati si primitivi ca tine – eu incerc cel putin sa-mi indrept comportamentul si sa ma educ pt a contracara influentele negative ale unei pseudoculturi marginale , vicioase, lipsite de semnificatie – cel mult buna de studiu patologic.
D.P.

digital 11-12-2013 - 14:43

corect, dar cum justifici tu, ca golan ce ești, denigrarea și defăimarea unei națiuni, când nu ai nici un reper palpabil de a o face!?
ăștia gen tu, fac deservicii și mult rău imaginii României!
oricum ar fi, te voi trata ca pe un imens gunoi!

un golan 11-12-2013 - 14:55

draga Digital – eu sunt ” golan ” pt ca asa ne-a poreclit tovarasul ilici … mai tii minte ? … ” niste golani ” …
e adevarat ca in 1989 eram plecat din Ro de vreo 5 ani dar am fost cu trup si suflet alaturi de ” golanii ” din zona Intercontinentalului si a Universitatii.
confunzi notiunile prietene – a face niste constatari – dureroase – nu inseamna a denigra – inseamna a fi realist si inseamna a te durea inima si sufletul pt ca poporul in care te-ai nascut si crescut se zbate intr-un marasm moral , social, economic, cultural.
ma doare sufletul prietene sa vad ce se intampla in tara mea natala.
nu pot trai in minciuna Digitalule, nu pot.
nu am nici un fel de ” beef ” cu tine ( cum zic americanii ) .
te inteleg ca ma consideri un gunoi – si aceasta atitudine a ta provine din lipsa de cunoastere a imaginii in ansamblul ei.
nu-i nimic, va veni vremea cand ai sa-ti aduci aminte de aceasta conversatie si-mi vei da dreptate.
D.P.
.

digital 11-12-2013 - 15:56

nu cred că e cazul să te justifici în fața nimănui, dar a pleca din țara ta, ca aproape iminent să vii s-o desclaifici, mai ales că știai contextul, mi se pare cel puțin reprobabil, dacă nu degradant din postura pe care o promovezi ca individ cu pretenții față de propria-ți țară!
eu nu am cum să-ți dau dreptate vreodată, nici ție și nici altei intoxicații, deoarece sunt realist și pe picioarele mele, iar tot ce am, am prin propriile mâini, cinstit și corect, iar dacă eu am ales să trăiesc aici, unde m-am născut, cu orice tare și greutăți asupra mea, fii sigur că nu am să cedez niciodată în fața a altceva decât simt!!!!
ți-ai pierdut istinctul de ROMÂN, îmi pare rău că trebuie să ți-o spun, dar îți vei aduce ăn curând și TU aminte de ceea ce-ți spun acum!

pathfinder 11-12-2013 - 14:32

Golane, cam care este decalajul „din punct de vedere moral , social, cultural” dintre occident si absolut orice tara din Orientul Mijlociu?
Cand zic orice tara, chiar te las pe tine sa alegi cea mai stralucita dintre ele…

Ia sa vedem cum estimezi, dupa aceea, eventual, mai discutam.
Civilizat.

P.S. Nu confunda degeteii, urbosii, sau ce mai vrei tu cu societatea in ansamblu.

urbos 11-12-2013 - 14:40

Iar te mananca-n cur? N-ai nici o sansa otreapa mica si chinuita.

pathfinder 11-12-2013 - 14:44

Rezumat urbos: …cur… + … otreapa …
Obsesiile individului…

Ala cu halebarda sa stii ca iar citam din „filozoful” cheferist!

urbos 11-12-2013 - 14:47

Asta esti rujatule, nu da vina pe mine.

pathfinder 11-12-2013 - 14:57

Boring.

urbos 11-12-2013 - 15:12

Bo, ce, ma cacareaza?

pathfinder 11-12-2013 - 15:27

Du-te dracului cheferistule!

UnUL 11-12-2013 - 15:47

Domnule Pathfinder, nu-l lua pe engleză că se pierde cu firea, și singurul cuvânt pe care îl știe începând cu „bo” este verbul „a borî”.

Pribeagul 11-12-2013 - 19:20

🙂

un dialog spumos.

un golan 11-12-2013 - 14:45

@Path – n-ai priceput amice – decalajul de care vorbeam exista intre occident si societatea romana.
care e acest decalaj ?
cand vei absolvi si tu ca mine doua titluri academice – din care unul e sociologia – absolvita pe lista de evidentiere a decanului – atunci poate vei pricepe.
intre timp – poti sa ma crezi pe cuvant.
in ceea ce priveste orientu mijlociu – tema nu ma mai intereseaza sub nici o forma – parerile mele despre aceasta zona au fost formulate de mult si au ramas neschimbate .
D.P.

pathfinder 11-12-2013 - 14:56

Ba am inteles foarte bine.

1. In ceea ce priveste titlurile stai de vorba cu un posesor de doctorat in IT, universitar si care are a doua slujba la una din cele mai importante companii din domeniu din US. Asa ca las-o moale…

2. Nu te cred „pe cuvant”. Eu chiar traiesc in tara asta si (poate) o cunosc mai bine. Si tu ai trait o perioada. Faptul ca tu ai ramas doar (sau aproape) cu amintiri neplacute e problema ta. Si poate avea foarte multe explicatii din care multe pot avea legatura cu propria ta persoana….

3. In ceea ce priveste partea aia cu Orientul Mijlociu stii foarte bine de ce am amintit. Faptul ca o dai cotita imi confirma parerea.

P.S. Doua autostrazi (din care una e mult sub E85 al nostru) plus o cale ferata de la N-S de lungime mai mica decat e Moldova noastra de la N-S nu inseamna mare lucru. De fapt inseamna mult mai putin decat are Romania, de exemplu.

urbos 11-12-2013 - 15:07

Tipic pentru frustratii bolnavi mintal. Toti retardatii se lauda cu doctorate peste doctorate ,cu originea „nobila” si alte tembele si inutile umflari in pene. Sa mori de ras.
Ma gunoaielor ma, cand esti inteligent se vede ma, nu e nevoie sa zbieri. Va scremeti degeaba, se vede ca sinteti niste redusi mintal.
Nu glumesc.

un golan 11-12-2013 - 15:09

@Path – cu tot respectul indoielnic pt domeniul IT – pt mine asta nu inseamna cultura adevarata – IT inseamna un soi de specialist cu lustru in suruburi sarme piulite si diode plus chipuri – da in nici un caz … un om de cultura.
poti sa faci PING in ce ma priveste.
nu ma crezi pe cuvant ? n-ai decat.
incearca te rog sa citesti articolul de mai sus si incearca te rog sa pricepi ce inseamna toate acele date statistice sinistre amintite in articol … NU EU am scris articolul stimabile …
in ceea ce priveste amintirile mele din Ro – nu ai cel mai mic habar si nici nu consider ca trebuie sa te luminez.
in ceea ce priveste orientul mijlociu stii mai putin decat a uitat catelul meu despre aceasta zona.
acum trebuie sa plec.
nu mai am timp.
in orice caz doresc sa repet – doctoratul tau in IT nu face pt mine nici cat o ceapa degerata.
am un profund dispret pt alde ca tine (profesional vorbind) si va consider direct responsabili pt o multime de fenomene economice si sociale profund negative.
hai pa amice.
D.P.

pathfinder 11-12-2013 - 15:24

@un golan
Da ce te aprisasi asa golane?

1. golanul: „un soi de specialist cu lustru in suruburi sarme piulite si diode”. Si tu il certi pe degetel ca-i sare tandara?

2. N-am afirmat ca sunt „om de cultura”. Daca tu esti, atunci incearca sa tii piept unui amarat de lustruitor de sarme si piulite. Nu da bir cu fugitii.

3.golanul: „toate acele date statistice sinistre amintite in articol”
Nu sunt date statistice.
Esti in confuzie.
E vorba de un sondaj.

4. golanul: „in ceea ce priveste amintirile mele din Ro – nu ai cel mai mic habar”
Ma bazez pe ce ai postat aici pe forum. Vrei citate din propriile postari?

5. „in ceea ce priveste orientul mijlociu stii mai putin decat a uitat catelul meu despre aceasta zona”
Iar iti dai cu parerea aiurea in mod jignitor.
Ba stiu mai multe decat crezi.

Concluzionand:
1. Ai venit cu niste afirmatii privind RO care te descalifica. Tu le spui altcumva… dar nu conteaza.
2. Primului oponent serios i-ai servit imediat jigniri (fara sa primesti nici macar una) dupa care ti-ai luat jucariile si ai plecat.
Rusinos si copilaresc.

Antibasistul 11-12-2013 - 15:32

Golane decanul tau cu Sociologia era evreu d-al tau?
PS. imi place Sociologia, mai ales Psihologia!

UnUL 11-12-2013 - 15:59

@Urbos
Buboșel, nu fii trist ! Poate ai și tu un bacalaureat, acolo, cu care să te poți lăuda (deși mă îndoiesc!)

ValVerde 11-12-2013 - 15:02

golane, titlurile tale academice nu au absolut nici o relevanta pe un forum anonim.
Nu poti dovedi ca le ai, asa cum nu stii care este nivelul educational al lui Pathfinder.

Ceea ce conteza aici este strict mesajul postarilor si modul de adresare.

Din unghiul asta iti dau dreptate ca degetel (si nu numai el) este o rejectie sociala, dar o rejectie care in cel mai rau caz te face sa zimbesti compatimitor, pentru ca altfel nu l-ai baga in seama.

Vorbind de decalajul pe care il aduci in discutie, sunt de acord ca exista un mare decalaj atit tehnologic cit si moral/social intre Romania si occident.

Ca sa inteleaga si degetel ca nu e denigrare a patriei ci observatie obiectiva, am sa precizez ca in evaluarea mea compar statisticile de azi in Romania cu statistici asemanatoare din occident.
Din punctul asta de vedere, este opinia mea ca societatea romana se afla cam 50-60 de ani in urma occidentului in ceea ce priveste socialul (acceptarea femeilor in pozitii importante in societate, gays, alte nationalitati, etc ( nu 100-150 de ani cum evaluezi tu).
Cu alte cuvinte, in problemele respective, Romania se gaseste cam unde se gasea Europa de Vest dupa razboi.

In privinta religiei, si dupa aceleasi criterii, ne gasim cam 100 de ani in urma.

Infrastructura e relativa, cu politici economice bune s-ar putea inchide decalajul in 10-15 ani.

Pentru Pathfinder, folosind aceealeasi metode estimez ca Middle East se gaseste cam 100-150 de ani in urma Europei, cu stridente mai mari in unele tari, in special legat de religie, (care bineinteles influenteaza socialul)

Parerea mea…

urbos 11-12-2013 - 15:10

Grohaie lindic de pe tarsmul unde habotnicia pute de trazneste.
http://m.youtube.com/watch?v=5lvU-DislkI&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D5lvU-DislkI

un golan 11-12-2013 - 15:12

@Val Verde – TOTUL e deja scris in articol …
nu am facut decat sa comentez practic semnificatiile datelor statistice aduse in articol.
dar pt unii adevarul supara – la un stil copilaresc – isi iau jucariile si pleaca plus injura.
hai pa
D.P.

pathfinder 11-12-2013 - 15:14

ValVerde, asta spunea punctual de decalajul:
1. moral;
2. social;
3. cultural.

Poate social ai dreptate dar in ceea ce priveste moralitatea si cultura RO nu e asa departe.

Ba chiar as estima ca din punct de vedere moral (exceptand Bucurestiul) Romania este peste Occident. Sau, ma rog, Transilvania + Bucovina. Mult peste.

In ceea ce priveste promovarea femeilor in societatea romaneasca cred ca nu esti bine informat. In sfarsit…
Daca vrei putem dezbate si aspectul asta…

ValVerde 11-12-2013 - 15:31

@Pathfinder

Sondajul este de fapt strict pe probleme sociale dar nu poti separa trasaturile sociale evidentiate in articol de implicatiile morale si culturale.

Cu alte cuvinte, atunci cind 54% dintre romani nu ar vota pentru o femeie, 60% nu ar accepta in familie o persoana de alta orientare sexuala, etc. astea sunt probleme sociale care rezulta din nivelul moral si cultural al societatii.

Cind faci afirmatia cu „moralitatea” romanilor (mai putin Bucurestiul) pe deasupra moralitatii occidentale, poate nu ar fi rau sa definesti conceptul de „moral”
Daca te ghidezi dupa „morala” crestina, atunci chestia cu femeile si gays ar fi un exemplu de moralitate, in timp ce pentru multi in societatile occidentale ar fi „imoral”

Exact aici diferentele de care vorbeam la inceput.

Promovarea femeilor in societatea romaneasca?
Eu ma uit si comentez datele din articol.
Ele nu reflecta asta. Daca ai date diferite, spune-le.

Antibasistul 11-12-2013 - 15:52

Basescu a promovat foarte bine femelele in functii mari, țiganca E. Udrea ministru, Ritzi ministru, Boiagiu ministru, o actuala sefa a CSM e femela, o noua judecatoare la CEDO e femela …un harem!

pathfinder 11-12-2013 - 16:00

@ValVerde

1. Tocmai am zarit in postarea ta treaba aia cu „alte nationalitati”. Daca te referi strict la rromi (hehe) ai cumva dreptate. Situatia este aceeasi in toata Europa orice ar zice unii sau altii.
Daca te referi la celelalte minoritati, Romania are cred cea mai moderna legislatie di UE.
Sunt unele tari „moderne” (sic) in care minoritatile nationale nici nu sunt recunoscute. Vezi exemplul Frantei. Si nu e singular…

2. „54% dintre romani nu ar vota pentru o femeie”
Aici da-mi voie sa ma indoiesc de calitatea sondajului.
In primul rand cam asta e procentul de femei din RO…
In al doilea rand poate ca un anumit procent din barbati sunt cocosi in declaratii. Dar nu este 100%. Nici macar 50%.

3. Moralitatea o privesc exact asa cum este definita in DEX. Nu aia crestina sau mai stiu eu ce…

4. „Promovarea femeilor in societatea romaneasca?”
Date absolut concrete
Hai sa spunem asa: in firma in care lucrez nu exista diferente intre femei si barbati la nici un capitol. Sefa e femeie. 🙂
La universitatea unde lucrez nu exista nici un dobitoc care nu ar vota o femeie sef de catedra/departament sau decan. Poate o fi vrounul ascuns dar cred ca sunt cazuri mai mult decat izolate.
In ceea ce priveste votul. In foarte multe comune din judetul unde traiesc primarii sunt de fapt primarite! Vorbim de mediul rural unde „cocosii” ar trebui sa fie in numar mai mare. N-asa? 🙂

5. In ceea ce priveste homofobia Romania sta la fel de „bine” ca orice alta tara din centrul Europei.

Interesant insa e ca nici US nu sta asa bine cum s-ar crede:
http://www.now.org/issues/lgbi/stats.html
Daca vrei, mai pot posta inca vreo 10 link-uri…

ValVerde 11-12-2013 - 16:24

@Pathfinder

1. Aici nu vorbim de legislatie. Vorbim de un sondaj, statistic relevant, despre societatea romana, nu despre legislatia romana.
(ex. legea poate sa spuna ca nu se accepta discriminari impotriva femeilor, dar 54% spun ca nu ar vota pentru o femeie)

2. Dreptul tau sa te indoiesti, dar trebuie sa vii cu date mai credibile daca vrei sa fii luat in serios.

3. Uite definitia din DEX: „Ansamblul normelor de conviețuire, de comportare a oamenilor unii față de alții și față de colectivitate și a căror încălcare nu este sancționată de lege, ci de opinia publică; etică.”
In conformitate cu asta, cum dovedesti afirmatia ta anterioara ca societatea romaneasca este mai morala decit societatea occidentala ?

4. Sunt exemple singulare fara semnificatie statistica.

5. Pe ce te bazezi?

6. Comapartia cu US ne e relevanta.
Nu este o societate monolitica si inca are multe probleme dar: casatoriile gay sunt legale in multe state. Uniunile civile in inca si mai multe. Handicapatii fizici nu intimpina nici un fel de discriminare, etnic nu exista probleme majore de discriminare (dar exista!) americanii au ales – de doua ori – un presedinte negru.
Facra discutie ca mai sunt foarte multe de realizat, dar vorbeam de comparatii la acelasi moment in timp.

pathfinder 11-12-2013 - 16:50

@ValVerde
Am sa-ti raspund doar acolo unde sunt diferente mari de opinie:

1+2. Da-mi voie sa ma indoiesc in continuare de cele 54%…
Sunt curios care a fost marimea esantionului sondajului si/sau zona unde a fost efectuat.

3. Moralitatea romaneasca versus cea occidentala.
E parere personala.
Am avut sansa sa calatoresc prin Europa (si nu numai ;)) si sa nu-mi placa tipul de moralitate locala.
Uite, daca vrei, o tara care mi-a placut foarte-foarte mult din punctul asta de vedere este Portugalia.
Si una care nu mi-a placut de nici o culoare: Franta. Poate si Belgia. Chiar daca la suprafata pare altfel…

5. Tipul de raspuns la societatii la un mars al astora cu steagul curcubeu.
Daca in Romania e posibil cu foarte mici incidente apai in Ungaria, Grecia, Slovacia sau Polonia se lasa cu bataie.
Nu mai zic de Serbia sau fostul spatiu Jugoslav, exceptand poate Slovenia.
Poate cehii sa fie putin mai toleranti, n-am „auzit” de probleme acolo.

6. Am adus vorba pentru a sublinia ca probleme sunt chiar si in cele mai dezvoltate societati/state. Nu e o problema care sa tina strict de ortodoxism (cum afirma unii) sau strict de subdezvoltare (desi asta poate fi un factor de luat in calcul).

Antibasistul 11-12-2013 - 16:58

Vad ca retardații basisti IGNORA CU BUNA STINȚA HAREMUL de femele, PROMOVAT DE BASESCU IN MARI FUNCȚII IN STAT, halal!

Le-o fi avut pe toate la pat? Întreb, nu dau cu bîta!

UnUL 11-12-2013 - 17:00

Bășinel, să înțeleg că tu nu ai promova o femeie decât după ce te-ai culcat cu ea? Din fericire nu toți bărbații din românia gândesc ca tine.

pathfinder 11-12-2013 - 17:02

Huhule,
Sa presupunem ca tu esti reprezentativ pentru societatea romaneasca. 🙂
Tu ai vota o femeie la prezidentiale?

Antibasistul 11-12-2013 - 17:09

DA, as vota o femeie la prezidențiale, daca NU E CURVA, SI NU MINTE SI NU FURA!!!!!

pathfinder 11-12-2013 - 17:13

@Huhu
Multumesc pentru raspuns.
Nu ma refeream la Nutzi.
Pe aia n-as vota-o nici eu!

@ValVerde
Vezi?

Antibasistul 11-12-2013 - 17:24

un NUL basistule, poporul vorbeste ca Basescu si-a promovat femelele din harem in funcții de conducere mari, O FI POPORUL ROMAN CRETIN?

ValVerde 11-12-2013 - 17:54

@Pathfinder
1+2 :
” În cadrul studiului, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) în perioada 25 octombrie – 16 noiembrie 2013, au fost intervievate, faţă în faţă, la domiciliu, 1.415 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de plus/minus 2,65 %, potrivit datelor CNCD prezentate de mediafax.”

3+5
Sunt opinii personale, nu sondaje relevante statistic.
Tarile alea pe care le mentionezi nu se incadreaza la „societati occidentale”
Arata ca zona geografica si mostenirea comuna formeaza valori comune.

6. Nimeni nu contesta ca exista probleme in US. Nu se poate pune degetul pe o anumita cauza. E si ortodoxismul, traditii, mosteniri, conditii socio-politice si economice specifice, etc. etc. etc
Nu vorbeam despre cauze ci de simple comparatii intre diferite societati.

Despre femei, nu confunda „au fost promovate” cu „as vota pentru ele”

PS Din fericire Huhu ne e reprezentativ. E greu sa gasesti mai mult de 15-20 idioti de aceeasi anvergura in toata tara. Nu stiu cum se face, in ciuda tuturor modelelor statistice, 7-8 din aia 15-20 s-au adunat pe la ZV

pathfinder 11-12-2013 - 18:12

@valVerde
Bine, bine … fie cum vrei tu.

N-am sa-ti stric eu ziua cu pareri personale si exemple lipsite irelevante…
… cand vorbim de „sondaje relevante statistic” care masoara decalajul:
1. moral;
2. social;
3. cultural.

Interesant ce pot sa masoare in ziua de azi tot felul de stiinte. 🙂
Care, daca nu ma insel, sunt stiinte exacte?
N-asa?

P.S. Eu unul consider ca Huhu este mai mult decat reprezentativ pentru un anumit segment al populatiei masculine.
Stii tu despre ce vorbesc…

pathfinder 11-12-2013 - 18:14

@valVerde
Bine, bine … fie cum vrei tu.

N-am sa-ti stric eu ziua cu pareri personale si exemple lipsite irelevante…
… cand vorbim de „sondaje relevante statistic” care masoara decalajul:
1. moral;
2. social;
3. cultural.

Interesant ce pot sa masoare in ziua de azi tot felul de stiinte. 🙂
Care, daca nu ma insel, sunt stiinte exacte?
N-asa?

P.S. Eu unul consider ca Huhu este mai mult decat reprezentativ pentru un anumit segment al popu.latiei masculine.
Stii tu despre ce vorbesc…

pathfinder 11-12-2013 - 18:15

@ValVerde
Cu V mare …

pathfinder 11-12-2013 - 18:16

… „lipsite irelevante” = lipsite de importanta …
Gata e clar.
Trebuie sa ma duc acasa…

Antibasistul 11-12-2013 - 18:40

Ma cacaților basisti, poporul roman nu-i cretin, stie adevarul despre Basescu!!!!!!

ValVerde 11-12-2013 - 18:57

O singura viteza, un singur neuron, o singura idee (si aia imprumutata), o singura fixatie (proprie)

Antibasistul 11-12-2013 - 19:27

Sictir ValV., poporul roman nu-i cretin ca basistii, el stie ADEVARUL despre Basescu!

UnUL 11-12-2013 - 20:09

Cum spuneam, Bășinel, evident că poporul român nu e cretin… în totalitatea lui; doar o bună parte, căreia cu dezonoare îi aparții.

Pribeagul 11-12-2013 - 19:16

aiurea!

Pribeagul 11-12-2013 - 19:17

Pt. un golan

Antibasistul 11-12-2013 - 18:38

Ma cacaților basisti, poporul roman nu-i cretin, stie adevarul despre Basescu!!!!!!!

pathfinder 11-12-2013 - 18:49

Poporul stie adevarul!!! 🙂
Si Huhu stie ce stie poporu’!!!

Io n-am inteles, totusi, care-i legatura cu:
„Studiu CNCD: Romȃnii nu vor o femeie președinte sau homosexuali ȋn familie”

ValVerde 11-12-2013 - 18:52

Ai ajuns acasa ?

pathfinder 11-12-2013 - 19:00

N-am io norocu’ asta.
Cand sa plec, pac apare o problema noua…
Da’ plec!
Promit! 🙂

pathfinder 11-12-2013 - 19:01

Uite chiar plec! 🙂
Numa’ de bine!

ValVerde 11-12-2013 - 19:02

Daca te certi prea mult cu Huhu…sau el e problema ?

Antibasistul 11-12-2013 - 20:01

JEGURILOR BASISTE SECURISTE POPORUL ROMAN NU-I CRETIN, NU-L PUTEȚI PACALII VESNIC!!!!!!

ValVerde 11-12-2013 - 20:06

Hai mai Huhule, lasa declamatiile bombastice.
Da si tu niste scuipati si te linistesti.

Antibasistul 11-12-2013 - 20:33

JEGULE BASIST, adevarul te supara tare, ca pe toți basistii!!!

UnUL 11-12-2013 - 21:05

Nu-l puteți PĂCĂLI, cu un singur i, vită !!!!

UnUL 11-12-2013 - 21:11

„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3710-3713

UnUL 11-12-2013 - 19:13

Nu știu de ce cauți vreo legătură! Huhu și logica sunt perfect paraleli, adică nu se pot întâlni vreodată

UnUL 11-12-2013 - 19:12

Nu, poporul român nu e cretin în totalitatea lui, ci doar o parte din el – cea căreia îi aparții și tu.

Antibasistul 11-12-2013 - 19:31

Sictir bou basist!

UnUL 11-12-2013 - 20:14

„Sictir!” – copy-paste nr. 55
„bou basist!” – copy-paste nr 219

UnUL 11-12-2013 - 19:39

Scuze : ma balbai de nervi :
Unii au început deja să îşi pună speranţa în „înţelepciunea” liderilor că nu vor strivi statul de drept şi că se vor abţine cu generozitate de la anihilarea libertăţilor fundamentale, dar este o speranţă greşit plasată din cel puţin două motive. Faptul că am ajuns, ca vechii atenieni, să ne rugăm zeilor să le dea conducătorilor noştri înţepciunea să nu facă rău cetăţii este deja semn de slăbiciune a statului şi de tirania. Când nu te mai bazezi pe lege ca să te apere ci pe bunăvoinţa şi bunacredinţă a conducătorilor, atunci libertatea este în pericol de moarte. În al doilea rând, liderii nu au demonstrat în trecut nici înţelepciune, nici modestie, nici reţinere, nici un ataşament nestrămutat la valorile libertăţii şi democraţiei. De aceea, a aştepta ca gruparea oligarhică din fruntea ţării să acţioneze ca un „despot luminat” colectiv ar fi un păcat de moarte.
În decembrie 1989, de Crăciun ne-am luat raţia de libertate. După 23 de ani, de acest Crăciun, ne pregătim să înghiţim o doză masivă de totalitarism. Soarta României atârnă acum de un fir de păr pentru că depinde de un număr foarte mic de oameni să salveze libertatea şi să nu lase organismul naţional să fie otrăvit din nou de tiranie.

UnUL 11-12-2013 - 20:14

Iarăși îmi furi nick-ul, neicușorule. Un i d i o t toxic care luase acest obicei m-a făcut să renunț să postez pe EVZ, dar – regret să te dezamăgesc – de aici nu mă mai alungi ! ORICUM, ESTE DEZGUSTĂTOR ȘI J E G O S ACEST OBICEI, ASTA CHIAR DACĂ GÂNDEȘTI LA FEL CU CEL AL CĂRUI NICK ÎL ȘTERPELEȘTI; ȘI CU ATÂT MAI MULT CÂND O FACI CA SĂ ÎI FALSIFICI GÂNDIREA.

ValVerde 11-12-2013 - 20:23

E CONGO.
El nu-si mai aduce aminte parola ultimului nick cu care posteaza (au dat jandarmii tare la demonstratie si au ochit dupa ceafa) asa ca isi inventeaza nick-uri noi la fiecare 10-12 zile.

Cind n-are inspiratie, copiaza nick-urile altora.

Sa-l fi vazut cum posta in locul lui Antibasistul, puteai sa juri ca Huhu are liceul….

Antibasistul 11-12-2013 - 20:58

Mda, io nu am obiceiul evreilor sa fur nickuri!
Am reusit sa termin liceul si sa iau o licența s un masterat in Psihologie, DAR NU UNELE MINCIONOASE CA VOI BASISTII!!!

UnUL 11-12-2013 - 21:10

„MinciOnoase”; Bășinel? Nu știu la ce facultate particulară de 3 parale ți-ai cumpărat licența (dacă chiar o ai), dar ca nivel de inteligență, de cultură, de … ortografie” ești net sub nivelul unui absolvent de (doar) 8 clase.

Antibasistul 12-12-2013 - 15:09

mincionoase=mincinoase

Pribeagul 11-12-2013 - 19:43

ValVerde: „Din punctul asta de vedere, este opinia mea ca societatea romana se afla cam 50-60 de ani in urma occidentului in ceea ce priveste socialul (acceptarea femeilor in pozitii importante in societate, gays, alte nationalitati, etc ( nu 100-150 de ani cum evaluezi tu).
Cu alte cuvinte, in problemele respective, Romania se gaseste cam unde se gasea Europa de Vest dupa razboi.

In privinta religiei, si dupa aceleasi criterii, ne gasim cam 100 de ani in urma.

Infrastructura e relativa, cu politici economice bune s-ar putea inchide decalajul in 10-15 ani.”

Apreciez ca interesant punctul tau de vedere. Nu primele doua aspecte, unde consideri ca gresesti. Apreciez estimarea ta referitoare la punctul trei (intodeanuna interesant 🙂 ). Avem aproape tot ce ne trebuie pentru reducerea decalajelor fata de tarile dezvoltate. Ne mai trebuie putin noroc! Noroc insemnind o conducere responsabila.

Stau uimit si crucit vazind ce probleme aiurea isi gasesc sa rezolve alesii mei.

Transmit alesilor mei: Nu pentru asta v-am ales! Vreau o societate normala, cu un nivel de baunastare asemenea vesticilor. Suntem in stare si meritam asta! Mai adunati-va pentru binele comun, aiuritilor!

ValVerde 11-12-2013 - 20:10

Ceea ce e sigur, e ca nu ai sa ajungi la societatea aia „normala” cintind Internationala.
Poate primii pasi ar fi sa schimbi temele muzicale…. 🙂

Pribeagul 11-12-2013 - 20:24

Chiar, sincer, tie nu-ti place acest imn? 🙂

ValVerde 11-12-2013 - 20:27

La fel de mult ca Horst-Wessel-Lied

ValVerde 11-12-2013 - 20:32

„Stau uimit si crucit vazind ce probleme aiurea isi gasesc sa rezolve alesii mei.

Transmit alesilor mei: Nu pentru asta v-am ales! Vreau o societate normala, cu un nivel de baunastare asemenea vesticilor. Suntem in stare si meritam asta! Mai adunati-va pentru binele comun, aiuritilor!”

===

Vot uninominal !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult