Acasa Actualitate-InternaSocial Studiu: Pandemia de gripa A/H1N1 a fost declarata in Franta cu doua luni inainte de sosire

Studiu: Pandemia de gripa A/H1N1 a fost declarata in Franta cu doua luni inainte de sosire

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ultima pandemie de gripa A/H1N1 a fost declarata public in Franta cu doua luni inainte ca ea sa soseasca, indica un studiu publicat luni in Statele Unite ale Americii (SUA), informeaza Agerpres.


In Franta criteriile formulate pentru definirea clinica a gripei de catre medicii generalisti sunt o febra subita de peste 39 de grade Celsius, dureri musculare si simptome respiratorii, explica dr. Jerome LeGoff, din cadrul serviciului de microbiologie a Spitalului Saint-Louis din Paris, principal autor al acestui studiu.

Aceasta comunicare a fost prezentata la cea de-a 50-a conferinta anuala a Conferintei privind agentii microbieni si chimioterapia (ICAAC), cel mai mare colocviu privind maladiile infectioase, la care participa circa 12.000 de experti si care se desfasoara intre 12 si 14 septembrie la Boston, statul Massachusetts.

Conform acestor criterii ‘nivelurile epidemice ale virusului pandemiei A/H1N1 au fost atinse in prima saptamana a lui septembrie 2009’. Ori analizele de laborator de pe parcursul intregii tari nu au raportat decat detectia sporadica a acestui virus si acest lucru spre sfarsitul lui octombrie.

In timpul acestei perioade de opt saptamani, cercetatorii au adunat si analizat 413 esantioane respiratorii si de informatii clinice prelevate de la adulti si de la copii in serviciile de urgenta pentru simptome gripale.

Numai 16% dintre acesti pacienti erau infectati cu A/H1N1 si cu alti virusi, cel mai frecvent fiind rinovirusul, depistat la 51% din persoane.

‘Nu exista nicio diferenta intre simptomele clinice ale persoanelor infectate cu H1N1 si cele infectate cu alt virus’, scriu autorii studiului.

‘Aceste rezultate arata ca virusii care nu sunt responsabili de aparitia gripei, in special cel al guturaiului (rinovirusul) produc foarte frecvent simptome gripale’, adauga autorii.

Astfel, aparitia unei infectii respiratorii virale poate duce la declararea, in mod eronat, a unei epidemii de gripa, constata oamenii de stiinta.

0 comentariu

JUSTITIARUL 09-09-2010 - 11:12

Jigodia asta imputita sa nu mai iasa din puscarie decit in cobirseu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult