Acasa Actualitate-InternaSocial SUA promit condiţii sigure pentru studenţii din programul SWT

SUA promit condiţii sigure pentru studenţii din programul SWT

scris de M.A.
8 afisari

Departamentul de Stat al SUA a înfiinţat un program pilot menit să sporească siguranţa studenţilor participanţi la programul Summer Work Travel (SWT).

Summer Work and Travel

Programul pilot include participanţi din Belarus, Bulgaria, Moldova, România, Rusia şi Ucraina, ţări din care provin aproximativ 30% dintre participanţii la programul SWT. Pentru a crea un program mai sigur, în anul 2011, agenţiile-sponsor din SUA vor identifica şi verifica ofertele de lucru înainte ca ele să ajungă la studenţi. Toate părţile implicate în programul SWT, sponsorii, agenţiile de recrutare din România şi Ambasada SUA, vor colabora pentru a se asigura că fiecare student îşi înţelege drepturile şi responsabilităţile.

Deşi nu se precizează în mod expres, măsura ar putea avea legătură cu plângerile venite din parte unor participanţi la acest program. Astfel, au existat nenumărate cazuri, descrise în special în presa din Republica Moldova, în care studenţii au fost trataţi ca sclavii şi cazaţi în condiţii mai mult decât insalubre. Se pare că anchetele desfăşurate de partea americană au confirmat o bună parte din neregulile semnalate de participanţii la acest program.

Departamentul de Stat al SUA a transmis sponsorilor din SUA care colaborează cu agenţiile de recrutare din străinătate, inclusiv cu agenţiile de recrutare din România, instrucţiuni pentru aplicarea noilor reguli ale proiectului pilot. „Credem că aceste măsuri vor oferi studenţilor o experienţă mai bună şi mai sigură în cadrul programului Summer Work Travel şi vor asigura în continuare succesul programului în România”, precizează Ambasada SUA, într-un comunicat.

Summer Work Travel (SWT) este un program de schimb cultural care le permite studenţilor străini să lucreze şi să călătorească în Statele Unite ale Americii în vacanţele de vară. Programul le oferă studenţilor ocazia de a descoperi SUA, cultura şi poporul american, de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză, de a acumula experienţă de lucru şi de a câştiga bani. În schimb, studenţii împărtăşesc comunităţilor din Statele Unite ale Americii limba şi cultura lor, realizând astfel un schimb cultural benefic pentru ambele culturi. În 2010, în jur de 130.000 de studenţi din întreaga lume, printre care aproape 3.000 din România, au participat la programul SWT.

Pentru mai multe informaţii despre programul Summer Work Travel în România, poate fi consultată  această pagină 

1 comentariu

Paul din Ohio 15-02-2011 - 01:39

E foarte straniu in ce categorie intra Romania la 21 de ani de la revolta populara anticomunista care a fost furata de KGB si anume categoria tarilor urmatoare: Belarus, Bulgaria, Moldova, România, Rusia şi Ucraina. Romani TREZITI-VA!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult