Acasa Actualitate-InternaSocial Subiecte simularea Evaluare Naţională – Română

Subiecte simularea Evaluare Naţională – Română

scris de S. P.
8 afisari

Luni, 22 februarie 2016, elevii de clasa a VIII-a susţin simularea probei de limba şi literatură română. Puteţi consulta mai jos modele de subiecte şi bareme pentru simularea de limba română, potrivit EDU.ro.

Subiecte simularea Evaluare Naţională - Română

Subiecte simularea Evaluare Naţională – Română

Modele de subiecte şi bareme pentru clasa a VIII-a, conform EDU.RO. 188.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a încep luni simulările pentru Evaluarea Naţională. Conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni, 22 februarie 2016, este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română.

Rezultatele pe care le vor obtine elevii la simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii, in vederea imbunatatirii performantelor scolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Anul trecut, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi (91.445 de elevi) au obţinut medii peste 5.

Calendarul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, conform EDU.RO:

– 22 februarie: Limba şi literatura română

– 23 februarie: Matematică

– 24 februarie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

– 4 martie: afişarea rezultatelor

Vezi aici  subiecte simularea Evaluare Naţională – Română

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult