Acasa Actualitate-InternaSocial Subiectele la geografie de la examenul de Bacalaureat

Subiectele la geografie de la examenul de Bacalaureat

scris de C.P.
3 afisari

Primul subiect al bacalaureatului în proba de geografie s-a referit la recunoaşterea pe hartă a mai multor state şi capitale din Europa.

De asemenea, la unul dintre puncte candidaţii trebuie să găsească trei deosebiri între clima Marii Britanii şi a Italiei. Ultima cerinţă a acestui subiect se referă la enumerarea a două cauze care au condus la apariţia, dispariţia sau modificarea teritoriului unor state europene. Subiectul 1 este notat cu 30 de puncte.

Subiectul 2 este din Geografia României. Candidaţii trebuie să recunoască pe hartă mai multe oraşe, râuri, bazine carbonifere, exploatări de petrol şi gaze sau în ce unitate de relief se găseşte relief glaciar. La unul dintre subpuncte, candidaţii trebuie să găsească trei deosebiri între relieful Podişului Moldovei şi cel al Podişului Dobrogei. De asemenea, candidaţii trebuie să ştie o cauză care a determinat amplasarea unei rafinării la exteriorul Subcarpaţilor Curburii şi una care explică diferenţa de temperatură medie anuală între nordul şi sudul ţării. Subiectul este notat, de asemenea, cu 30 de puncta, informează Realitatea.net.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult