Acasa Actualitate-InternaSocial Suceava: Poliţia a efectuat şase percheziţii domiciliare

Suceava: Poliţia a efectuat şase percheziţii domiciliare

scris de Stefan Galai
11 afisari

Poliţia a efectuat, luni, şase percheziţii domiciliare, în judeţul Suceava, la patru persoane suspecte de comercializarea unor maşini de lux furate, iar în timpul uneia dintre aceste percheziţii poliţiştii au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment.

Două persoane reţinute şi şapte autoturisme de lux ridicate este bilanţul acestor percheziţii domiciliare efectuate luni de poliţiştii suceveni, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, citat de Agerpres.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale sprijiniţi de poliţiştii din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă au efectuat cele şase percheziţii domiciliare la un număr de patru persoane suspecte de comercializarea unor autoturisme de lux provenite din furturi la nivel naţional şi internaţional. Cu această ocazie au fost identificate şi ridicate sume de bani, înscrisuri şi alte mijloace materiale de probă.

De asemenea, au fost ridicate şi indisponibilizate un număr de şapte autoturisme de lux cu o valoare de circa 250.000 euro, urmând a fi dispuse constatări tehnico – ştiinţifice şi alte verificări prin canalele de cooperare poliţienească internaţionale pentru clarificarea situaţiei juridice a acestora.

La percheziţia efectuată la domiciliul lui S.Cezar din comuna Vereşti s-au înregistrat incidente între membrii familiei acestuia, susţinuţi şi de alte persoane din comunitate. În această împrejurare poliţia a folosit substanţe iritant lacrimogene şi a executat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare.

S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de M. Mihăiţă, P.Cristian, S.Cezar şi P.Neculai sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, cu participaţii diferite, faţă de primii doi luându-se măsura reţinerii pentru o perioada de 24 ore, în cauză fiind întocmit referat cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, se va propune arestarea preventivă în lipsă a suspectului S.Cezar, fiind continuate măsurile de căutare.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigaţii Criminale pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult